شماره روزنامه ۶۱۹۷
|

بازار از لنز «دنیای اقتصاد»؛

گوشت و مرغ تنظیم بازار توسط دولت برای کنترل بازار قیمت گذاری شده است؛ خبرنگار دنیای اقتصاد در این گزارش قیمت های مرغ و گوشت تنظیم بازار را بررسی کرده است.

ازسرگیری خرید طلا از سوی برخی بانک‌های مرکزی دنیا؛

دنیای اقتصاد: تحلیلگران می‌گویند طلا امسال رشد بیشتری خواهد داشت و سرمایه‌گذاران همچنان از خرید بانک‌های مرکزی سود خواهند برد.

    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • آغاز تدریجی بازار ارز تجاری ایران؛

    فعال‌سازی کامل معاملات ارزی از اول بهمن‌ماه

    دنیای اقتصاد: مدیرعامل مرکز مبادله ایران گفت: پس از ایجاد عمق لازم در معاملات نقدی، قراردادهای مدت‌دار نیز ارائه خواهند شد؛ ضمن اینکه از اول بهمن‌ماه، معاملات ارزی به‌طور کامل فعال می‌شود و در گام بعدی، خدمات ارزی نیز به این بازار افزوده خواهد شد.
  • «دنیای‌اقتصاد» در یک گزارش تحلیلی بررسی کرد

    عبور اوراق از سقف

    بررسی آمار‌های مربوط به حراج اوراق دولتی اسلامی نشان می‌دهد؛ تامین مالی دولت از طریق اوراق، از سقف قانونی آن عبور کرده‌است. میزان فروش مجاز اوراق در سال‌۱۴۰۳، براساس قانون بودجه‌امسال ۲۵۴‌هزار ‌میلیارد‌تومان است، با این‌حال ارزش کل اوراق فروخته شده در حدود ۲۸۸.۶‌هزار ‌میلیارد‌تومان بوده‌است. براساس گزارش تفریغ، دولت سال‌گذشته نیز ۱۳۵‌هزار ‌میلیارد‌تومان بیش از سقف قانونی اوراق فروخته بود و به‌نظر می‌رسد فروش اوراق تبدیل به یکی از راه‌های پوشش ناترازی بودجه‏‏‏‏‏‏‏‌ای دولت شده‌است.
  • بانک‌های مرکزی زیر سایه ترامپ، محتاطانه گام‏‌ برمی‏‌دارند؛

    دورنمای سیاست پولی ۲۰۲۵

    بانک‌های مرکزی جهان در سال ۲۰۲۵ آماده کاهش بیشتر هزینه استقراض هستند، اما این کار را با احتیاط ویژه‏‌ای نسبت به سیاست‏‌های رئیس‏‌جمهور جدید ایالات متحده، انجام می‌دهند. در حالی که بیشتر اقتصادهای بزرگ در سال آینده به دنبال کاهش نرخ بهره هستند، اما سرعت این کاهش احتمالا کمتر از سال ۲۰۲۴ خواهد بود.
  • افت دمای بازار ارز ناشی از چیست؟

    فرود بی‏‏‌صدای دلار به کف ۷۹

    روز گذشته در حالی که نرخ عمده شاخص‏‏‌های ارزی نوسان چندانی نداشت، دلار به تنهایی حدود ۶ پله افت ارزش را تجربه کرد و به نیمه نخست کانال ۷۹ هزارتومانی رسید. به‌نظر می‌رسد فشار تقاضای انتظاراتی از بازار ارز فاصله گرفته است. روز گذشته پای ارز‏‏‌های پتروشیمی نیز به معاملات رسمی باز شد. هدف بازارساز تزریق ۹۰۰ میلیون دلار به‌صورت ماهانه است.
  • چرا مسدودی درگاه‏‏‏‏‌های ارز دیجیتال به صلاح نیست؟

    نوسانات ارزی در هفته‌های اخیر نشان می‌دهدکه نیاز است اقدامات جدی از سوی وزارت اقتصاد و بانک‌مرکزی صورت گیرد. این نوسانات می‌تواند دلایل مختلف برونزا و درونزا داشته‌باشد که مهم‌ترین آنها عبارتند از: افزایش ناگهانی تنش‌های سیاسی در منطقه، افزایش نگرانی خبرهای مربوط به افزایش حامل‌های انرژی، سیگنال افزایش نرخ ارز رسمی با حذف سامانه نیما، اثر تقاضای فصلی به دلیل پایان سال‌میلادی و تسویه شرکت‌ها به طرف‌های خارجی، افزایش تقاضا به دلیل پایان موعد رفع تعهد ارزی صادرکنندگان و افزایش تقاضا برای خرید رمزارزها به دلیل رشد قابل‌توجه.
  • شرکت سپرده‌‌‌گذاری مرکزی اوراق بهادار اعلام کرد

    توقیف ۱۷‌هزار پرونده اوراق بهادار در ۹ماه

    شادا: سپرده‌‌‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: در ۹ماه سال‌جاری، ۱۷‌هزار و ۶۲۶پرونده اوراق بهادار توقیف شد. یکی از خدمت‌‌‌هایی که شرکت سپرده‌‌‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در بازار سرمایه انجام می‌دهد، به توقیف و توثیق اوراق بهادار مربوط می‌شود.
  • شرکت‌های دارویی دو‌برابر سقف تعهد تسهیلات بانکی گرفتند

    بانک‌مرکزی: با تمهیدات بانک‌مرکزی و از ابتدای سال‌تا ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۳، در مجموع بالغ‌بر ۳میلیارد و ۴۰۰میلیون دلار برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی تامین ارز صورت‌گرفته‌است که از این مبلغ بیش از ۲میلیارد و ۴۰۵میلیون دلار با نرخ ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰تومان بوده‌است. در این مدت همچنین به شرکت‌های دارویی، تجهیزات و ملزومات پزشکی و تولیدکنند‌گان شیرخشک بالغ‌بر ۹۶.۸هزار‌میلیارد‌تومان تسهیلات بانکی پرداخت شده که تقریبا دو‌برابر تعهد سالانه است. این رویه طبق قانون تا پایان سال‌ادامه خواهدداشت و مشکلی نیز در تخصیص و تامین ارز آن وجود ندارد.
  • ۱۰‌هزار قطعه انواع سکه ضرب ۱۳۸۶ تخصیص یافت

    مرکز مبادله ایران: پنجاه‌وهفتمین حراج سکه طلا در حالی با تخصیص ۱۰‌هزار و ۲۰۲قطعه انواع سکه طلا به پایان رسید که ۱۳‌هزار و ۹۳۱قطعه سکه ثبت‌سفارش شده بود؛ این آمار نشان از تخصیص ۷۳درصدی سکه نسبت به تقاضای ثبت‌شده دارد. پنجاه‌وهفتمین حراج سکه طلا روز دوشنبه ۱۷دی‌‌‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شد و از مجموع ۷۰۹۱قطعه تمام‌سکه ثبت‌سفارش‌شده، ۵۲۰۱قطعه با میانگین قیمت ۵۳میلیون و ۲۲۱‌هزار تومان به متقاضیان تخصیص داده شد.
  • حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ در روز چهارشنبه

    مرکز مبادله ایران: روز چهارشنبه ۱۹ دی‌‌‌ماه، ربع‌سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۴۰۳ و تمام سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۴۰۳ بانک مرکزی، بدون بسته‌بندی عرضه می‌شود. متقاضیان برای ثبت‌سفارش در پنجاه و هشتمین حراج می‌توانند از طریق سامانه مرکز مبادله ایران به نشانه اینترنتی market.ice.ir اقدام کنند. بازه واریز وجه برای شرکت در این حراج، ساعت ۸ تا ۲۳ روز سه‌‌‌شنبه مورخ ۱۸ دی‌‌‌ماه است.
  • اولویت‏‏‌های پولی بانک مرکزی چین در سال ۲۰۲۵

    ایبنا: بانک مرکزی چین اولویت‌‌‌های پولی و مالی خود برای سال ۲۰۲۵ را با تاکید بر گسترش تقاضای داخلی و تثبیت انتظارات تشریح کرد. بانک خلق چین پس از یک نشست دو‌روزه اعلام کرد در سال ۲۰۲۵ سیاست پولی نسبتا سستی را اجرا خواهد کرد، خطرات مالی را در حوزه‌‌‌های کلیدی از بین خواهد برد و اصلاحات مالی و گشایش با استاندارد‌‌‌های بالا را عمیق‌‌‌تر خواهد کرد.
  • وعده افزایش ۴۰۰ درصدی حقوق کارمندان سوریه

    ایبنا: وزیر دارایی سوریه اعلام کرد که دولت در فوریه آینده حقوق کارکنان بخش دولتی را ۴۰۰‌درصد افزایش خواهد داد.
  • دومین افزایش متوالی تقاضای خدمات ژاپن

    ایسنا: نظرسنجی نشان داد که فعالیت خدمات ژاپن برای دومین ماه متوالی در دسامبر افزایش یافت، که تحت‌تاثیر تقاضای قوی و گسترش تجارت تقویت شده است. بر اساس نظرسنجی اس‌اند پی گلوبال، شاخص نهایی مدیران خرید خدمات از ۵۰.۵ در ماه نوامبر به ۵۰.۹ در دسامبر افزایش یافت.
  • فیلترشکن‌های رایگان از اصلی‌ترین دلایل آلودگی شبکه و اختلال اینترنت هستند؛

    خط بطلان استارلینک بر فیلترینگ 

    «کاربران اینترنت ماهواره‌ای در ایران به ۳۰هزار نفر رسیده و این آمار در آینده باز هم افزایش خواهد یافت.» این گزاره‌ای بود که بررسی‌های چهارمین گزارش کیفیت اینترنت در ایران به آن اشاره داشت؛ گزارشی که روز گذشته انجمن تجارت الکترونیک با برگزاری نشستی در اتاق بازرگانی تهران آن را ارائه داد. داده‌های این گزارش حاکی از آن است که اکنون ایران از نظر کیفیت اینترنت در رتبه۹۵ بین ۱۰۰کشور قرار دارد و پس از چین نیز بیشترین محدودیت را روی اینترنت اعمال می‌کند. با این همه مهم‌ترین بخش این گزارش به رشد تعداد کاربران اینترنت ماهواره‌ای در ایران اشاره کرده است؛ اتفاقی که نشان می‌دهد عمر فیلترینگ و محدودیت‌ها در تمام جهان رو به اتمام است.
  • کاربران جی‌میل و اپل مراقب کلاه‌برداری جدید باشند

    سیتنا: بر اساس هشدار کارشناسان امنیت اینترنتی، ابزارهای هوش مصنوعی در حملات سایبری، ایمیل‌های جدید را به حدی واقعی جلوه می‌دهند که قربانیان نمی‌توانند تشخیص دهند این پیام‌ها جعلی هستند. به نقل از یورونیوز، کارشناسان امنیت اینترنتی نسبت به استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در حملات سایبری هشدار داده‌اند و می‌گویند ایمیل‌های جدید به حدی واقعی به نظر می‌رسند که قربانیان نمی‌توانند تشخیص دهند این پیام‌ها جعلی هستند.
  • رئیس انجمن تلفن همراه ایران خبر داد

    اولین ثبت سفارش آی‌فون در سامانه جامع تجارت انجام شد

    ایسنا: به دنبال تایید سازوکار رویه تجاری واردات آی‌فون و تعریف شناسه ثبت آی‌فون در سامانه جامع تجارت از هفته گذشته، رئیس انجمن تلفن همراه ایران از اجرایی شدن ثبت رویه تجاری آی‌فون از طریق ایجاد شناسه در سامانه جامع تجارت خبر داد. بر این اساس اولین ثبت سفارش آی‌فون (رویه تجاری) در سامانه جامع تجارت صورت گرفت. پس از گذشت قریب به دو ماه از مصوبه آزادسازی واردات آی‌فون به کشور و بلاتکلیفی رویه واردات، در آخرین روزهای هفته گذشته، شناسه ثبت آی‌فون در سامانه جامع تجارت تعریف شد و تنظیمات لازم در سامانه جامع تجارت نهایی شد.
  • غیبت شرکت‌های بزرگ چینی در نمایشگاه CES ۲۰۲۵

    ایسنا: درحالی‌که شرکت‌های چینی بیش از یک چهارم غرفه‌داران ثبت‌شده در نمایشگاه CES ۲۰۲۵ را تشکیل می‌دهند، بسیاری از غول‌های فناوری این کشور غایب هستند.«نمایشگاه CES یک رویداد تجاری سالانه برای معرفی تجهیزات الکترونیکی است که در لاس‌وگاس برگزار می‌شود و به‌طور رسمی برای عموم مردم از روز سه‌شنبه آغاز خواهد شد.به نقل از ساوت چاینا مورنینگ‌پست، با وجود تشدید جنگ فناوری بین پکن و واشنگتن، نمایشگاه CES ۲۰۲۵ شاهد رونق حضور غرفه‌داران چینی است. براساس فهرست ارائه‌شده در وب‌سایت این رویداد فناوری، بیش از ۱۳۰۰شرکت چینی قرار است جدیدترین محصولات خود را به نمایش بگذارند. آنها به همراه یکدیگر بیش از یک‌چهارم ۴۵۰۰غرفه‌دار ثبت‌شده را تشکیل می‌دهند و چین را به بزرگ‌ترین شرکت‌کننده خارجی در سال جاری تبدیل می‌کنند.
  • ابرهوش‌ مصنوعی در سال۲۰۲۵ پا به بازار کار می‌گذارد

    ایسنا: سم آلتمن، مدیرعامل اُپن‌ای‌آی می‌گوید که هوش‌ مصنوعی فوق هوشمند یا ابر هوش‌مصنوعی (superintelligent) این شرکت برای ورود به بازار کار در سال۲۰۲۵ آماده می‌شود. به گفته سم آلتمن در سال ۲۰۲۵، هوش مصنوعی ممکن است به نیروی کار بپیوندد. این هوش مصنوعی که برای عملکرد مستقل طراحی شده‌ است، می‌تواند میزان بهره‌وری را متحول کند.
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» در یک گزارش تحلیلی بررسی کرد؛

    عبور اوراق از سقف

    دنیای اقتصاد: بررسی آمار‌های مربوط به حراج اوراق دولتی اسلامی نشان می‌دهد؛ تامین مالی دولت از طریق اوراق، از سقف قانونی آن عبور کرده‌ و میزان فروش مجاز اوراق در سال‌۱۴۰۳، براساس قانون بودجه‌امسال ۲۵۴‌هزار ‌میلیارد‌تومان است، با این‌حال ارزش کل اوراق فروخته شده در حدود ۲۸۸.۶‌ هزار ‌میلیارد‌تومان بوده‌است.
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    انتقاد فرزین کارساز شد؛ پایان کار سایت ارزی «بن‌بست»؟!

    دنیای اقتصاد: سایت «بن‌بست» که هفته گذشته مورد انتقاد رئیس بانک مرکزی قرار گرفته بود، تعطیل شد.
  • بازار از لنز «دنیای اقتصاد»؛

    پر فروش ترین پلوپزهای بازار با قیمت مناسب را بشناسید

    دنیای اقتصاد: پلوپز یک وسیله برقی و کاربردی برای خانم های ایرانی است که در سریع ترین زمان برنج باکیفیت تحویل می دهد. در این گزارش پلوپزهای پرفروش بازار ایران را معرفی می کنیم که به دلیل عملکرد و کیفیتشان شناخته شده اند.
  • شناسه تجاری آیفون فعال شد؛

    آغاز ثبت سفارش بازرگانان در سامانه جامع تجارت

    دنیای اقتصاد: رئیس هیات‌مدیره انجمن موبایل ایران، از فعال شدن شناسه تجاری آیفون‌های سری ۱۴، ۱۵ و ۱۶ در سامانه جامع تجارت خبر داد.
  • بازار مسکن از لنز دنیای اقتصاد؛

    خانه های منطقه یک و سه تهران چند؟

    دنیای‌اقتصاد: قیمت فروش آپارتمان در شمال شهر تهران تقریباً بیش از ۲ برابر متوسط شهر است.
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    دلار توافقی نیما، ۶۶ هزار و ۱۷۲ تومان شد

    دنیای اقتصاد: نرخ بازار توافقی نیما در روز دوشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳ شاهد مبادله دلار با نرخ ۶۶ هزار و ۱۷۲ تومان، مبادله یورو با نرخ ۶۸ هزار و ۲۱۵ تومان و مبادله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۱۸ تومان بود
  • کاهش آزادی اینترنتی در جهان؛

    آزادترین و محدودترین کشورهای جهان در زمینه اینترنت کدامند؟

    دنیای اقتصاد: گزارش آزادی اینترنت در سال ۲۰۲۴ به بررسی میزان آزادی افراد در اینترنت پرداخته و به این ترتیب کشورهای جهان را بین صفر (کمترین آزادی) تا صد (بیشترین آزادی) امتیازدهی کرده است.
  • بازار از لنز «دنیای‌اقتصاد»؛

    قیمت روز گوشت قرمز در بازار + جدول

    دنیای اقتصاد: با توجه به تغییرات و نوسانات پی در پی در قیمت انواع گوشت قرمز، و به منظور اطلاع رسانی به مصرف کنندگان، قیمت روز انواع گوشت قرمز در بازار در ادامه می آید.
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    بیش از ۳.۴ میلیارد دلار ارز واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی تامین شد

    دنیای اقتصاد: با تمهیدات بانک مرکزی و از ابتدای سال تا به امروز، در مجموع بالغ بر ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی تامین ارز صورت گرفته است.
  • گفتگوی ویدئویی با دبیر گروه سیاستگذاری روزنامه «دنیای‌اقتصاد»؛

    کاهش شکاف نرخ اسکناس رسمی و بازار

    دنیای اقتصاد: آیا بازار ارز در کوتاه‌مدت شاهد تغییرات چشمگیری خواهد بود، یا تنها کاهش فاصله بین نرخ‌های مختلف را تجربه می‌کنیم؟ این سوالی است که مجید حیدری، دبیر گروه سیاستگذاری روزنامه «دنیای‌اقتصاد» به آن پاسخ می‌دهد.
  • زمان تزریق ارزی جدید مشخص شد؛

    شکل جدید سیگنال‌دهی ارزی

    بررسی‌ها حاکی از آن است که مدل بازارسازی بانک‌مرکزی تغییر کرده است. پیش از این نهاد بازارساز از طریق عرضه مستقیم در بازار آزاد و همچنین انتشار اخبار مثبت در رابطه با میزان درآمد‌های ارزی کشور تلاش می‌کرد تا نوسانات نرخ ارز در بازار غیررسمی را کنترل کند. اما با عبور از یک گام مهم در راستای یکپارچه‌سازی بازار ارز، سیگنال‌دهی به معاملات آزاد از طریق تغییرات بازار رسمی صورت می‌پذیرد.
  • برای چهاردهمین سال متوالی در سال ۲۰۲۴ آزادی اینترنت در سراسر دنیا کاهش یافت؛

    ایران؛ سومین کشور جهان در محدودیت‌های اینترنتی

    اگرچه در دنیای امروز آزادی واژه‌ای مهجور و مستور است، اما انسان امروز امیدوار بود که جهان اینترنت معنای تازه‌ای به آن ببخشد. با این همه اما به نظر می‌رسد که همچنان راه آزادی از پیچ‌وخم‌های متعددی می‌گذرد و حتی گستره اینترنت هم از آن مستثنی نیست؛ تا جایی که بر اساس آخرین بررسی‌های انجام شده، آزادی اینترنت در سراسر جهان برای چهاردهمین سال متوالی کاهش یافته است.