شماره روزنامه ۶۱۹۶
|

بازار از لنز «دنیای اقتصاد»؛

گوشت و مرغ تنظیم بازار توسط دولت برای کنترل بازار قیمت گذاری شده است؛ خبرنگار دنیای اقتصاد در این گزارش قیمت های مرغ و گوشت تنظیم بازار را بررسی کرده است.

ازسرگیری خرید طلا از سوی برخی بانک‌های مرکزی دنیا؛

دنیای اقتصاد: تحلیلگران می‌گویند طلا امسال رشد بیشتری خواهد داشت و سرمایه‌گذاران همچنان از خرید بانک‌های مرکزی سود خواهند برد.

    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • بازار از لنز «دنیای اقتصاد»؛

    پر فروش ترین پلوپزهای بازار با قیمت مناسب را بشناسید

    دنیای اقتصاد: پلوپز یک وسیله برقی و کاربردی برای خانم های ایرانی است که در سریع ترین زمان برنج باکیفیت تحویل می دهد. در این گزارش پلوپزهای پرفروش بازار ایران را معرفی می کنیم که به دلیل عملکرد و کیفیتشان شناخته شده اند.
  • شناسه تجاری آیفون فعال شد؛

    آغاز ثبت سفارش بازرگانان در سامانه جامع تجارت

    دنیای اقتصاد: رئیس هیات‌مدیره انجمن موبایل ایران، از فعال شدن شناسه تجاری آیفون‌های سری ۱۴، ۱۵ و ۱۶ در سامانه جامع تجارت خبر داد.
  • بازار مسکن از لنز دنیای اقتصاد؛

    خانه های منطقه یک و سه تهران چند؟

    دنیای‌اقتصاد: قیمت فروش آپارتمان در شمال شهر تهران تقریباً بیش از ۲ برابر متوسط شهر است.
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    دلار توافقی نیما، ۶۶ هزار و ۱۷۲ تومان شد

    دنیای اقتصاد: نرخ بازار توافقی نیما در روز دوشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳ شاهد مبادله دلار با نرخ ۶۶ هزار و ۱۷۲ تومان، مبادله یورو با نرخ ۶۸ هزار و ۲۱۵ تومان و مبادله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۱۸ تومان بود
  • کاهش آزادی اینترنتی در جهان؛

    آزادترین و محدودترین کشورهای جهان در زمینه اینترنت کدامند؟

    دنیای اقتصاد: گزارش آزادی اینترنت در سال ۲۰۲۴ به بررسی میزان آزادی افراد در اینترنت پرداخته و به این ترتیب کشورهای جهان را بین صفر (کمترین آزادی) تا صد (بیشترین آزادی) امتیازدهی کرده است.
  • بازار از لنز «دنیای‌اقتصاد»؛

    قیمت روز گوشت قرمز در بازار + جدول

    دنیای اقتصاد: با توجه به تغییرات و نوسانات پی در پی در قیمت انواع گوشت قرمز، و به منظور اطلاع رسانی به مصرف کنندگان، قیمت روز انواع گوشت قرمز در بازار در ادامه می آید.
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    بیش از ۳.۴ میلیارد دلار ارز واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی تامین شد

    دنیای اقتصاد: با تمهیدات بانک مرکزی و از ابتدای سال تا به امروز، در مجموع بالغ بر ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی تامین ارز صورت گرفته است.
  • گفتگوی ویدئویی با دبیر گروه سیاستگذاری روزنامه «دنیای‌اقتصاد»؛

    کاهش شکاف نرخ اسکناس رسمی و بازار

    دنیای اقتصاد: آیا بازار ارز در کوتاه‌مدت شاهد تغییرات چشمگیری خواهد بود، یا تنها کاهش فاصله بین نرخ‌های مختلف را تجربه می‌کنیم؟ این سوالی است که مجید حیدری، دبیر گروه سیاستگذاری روزنامه «دنیای‌اقتصاد» به آن پاسخ می‌دهد.
  • زمان تزریق ارزی جدید مشخص شد؛

    شکل جدید سیگنال‌دهی ارزی

    بررسی‌ها حاکی از آن است که مدل بازارسازی بانک‌مرکزی تغییر کرده است. پیش از این نهاد بازارساز از طریق عرضه مستقیم در بازار آزاد و همچنین انتشار اخبار مثبت در رابطه با میزان درآمد‌های ارزی کشور تلاش می‌کرد تا نوسانات نرخ ارز در بازار غیررسمی را کنترل کند. اما با عبور از یک گام مهم در راستای یکپارچه‌سازی بازار ارز، سیگنال‌دهی به معاملات آزاد از طریق تغییرات بازار رسمی صورت می‌پذیرد.
  • برای چهاردهمین سال متوالی در سال ۲۰۲۴ آزادی اینترنت در سراسر دنیا کاهش یافت؛

    ایران؛ سومین کشور جهان در محدودیت‌های اینترنتی

    اگرچه در دنیای امروز آزادی واژه‌ای مهجور و مستور است، اما انسان امروز امیدوار بود که جهان اینترنت معنای تازه‌ای به آن ببخشد. با این همه اما به نظر می‌رسد که همچنان راه آزادی از پیچ‌وخم‌های متعددی می‌گذرد و حتی گستره اینترنت هم از آن مستثنی نیست؛ تا جایی که بر اساس آخرین بررسی‌های انجام شده، آزادی اینترنت در سراسر جهان برای چهاردهمین سال متوالی کاهش یافته است.
  • ماجرای استقبال سرد سرمایه‌گذاران خارجی از بازسازی سوریه پسااسد چیست؟

    میراث ماندگار تحریم‌ها

    یک پژوهش علمی نشان می‌دهد در سال‌های اخیر میزان تحریم‌ها به شکل نمایی در جهان زیاد شده و سطح تحریم‌های جدید نسبت به تحریم‌های لغوشده بیشتر شده است. در این پژوهش از برجام به‌عنوان یک تجربه مبتنی بر دیپلماسی که باعث لغو تحریم‌ها شد، یاد شده است. اکونومیست نیز به تازگی در یک گزارش به بررسی اقتصاد سوریه در دوران پسااسد پرداخته است. این گزارش به میراث تحریمی حکومت سابق سوریه برای حکومت جدید و دشواری لغو تحریم‌ها در این دوره اشاره کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد رفع تحریم‌های اقتصادی در صورت ماندگاری آنها، با گذشت زمان دشوارتر می‌شود. در این شرایط به نظر می‌رسد گام برداشتن در راستای لغو هر چه زودتر تحریم‌ها به‌صورت دائم و با دیپلماسی اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا با طولانی‌تر شدن عمر تحریم‌ها رفع آنها نیز در آینده سخت‌تر می‌شود. روز گذشته در یک نشست تخصصی در تهران اثر تحریم بر گسترش فقر بررسی شد.
  • در سال۲۰۴۰ ژاپن با کمبود ۱۱میلیونی نیروی کار مواجه خواهد شد

    زنگ خطر اقتصاد ژاپن

    کاهش نرخ تولد و کاهش جمعیت جوان در ژاپن به حدی جدی است که شرکت‌های کوچک و متوسط برای بقا و ادامه‌ی فعالیت خود با چالش مواجه شده‌اند؛ به‌طوری‌که براساس گزارش بلومبرگ پیش‌بینی می‌شود ژاپن در سال۲۰۴۰ با کمبود بیش از ۱۱میلیون نیروی کار روبه‌رو خواهد شد.
  • بانک مرکزی چین وعده حمایت بیشتر از نوآوری و مصرف داد؛

    نقشه شی برای جنگ تجاری

    سال آینده، سال چالش‌برانگیزی برای رهبران چین خواهد بود. به نظر می‌رسد شی‌جین‌پینگ، برنامه‌هایی را برای جنگ تجاری با ترامپ در نظر گرفته باشد. رهبر حزب کمونیست چین می‌تواند سه استراتژی تلافی، تطبیق و تنوع‌بخشی را در دستور کار خود قرار دهد. همچنین بانک مرکزی چین وعده‌های بیشتری مبنی بر حمایت از نوآوری و تحریک مصرف داد.
  • رکوردشکنی فروش تولیدکننده قراردادی آی‌فون

    ایسنا: درآمد سه‌ماهه چهارم شرکت تایوانی فاکسکان که بزرگ‌ترین تولیدکننده قراردادی محصولات الکترونیکی در جهان است، به کمک تقاضای قوی برای سرورهای هوش مصنوعی، بالاترین رکورد خود تاکنون را شکست. فاکسکان، روز یکشنبه، در بیانیه‌ای اعلام کرد درآمد فاکسکان، ۱۵.۲ درصد رشد کرد و به ۲.۱۳تریلیون دلار تایوان معادل ۶۴.۷۲ میلیارد دلار رسید. این رقم، بالاتر از ۲.۱تریلیون دلار تایوان بود که شرکت مالی LSEG برآورد کرده بود.
    یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳
  • یادداشت اختصاصی«دنیای‌اقتصاد»؛

    بازار توافقی پایدار می‌ماند؛ استیضاح وزیر اقتصاد هم سیاست را تغییر نمی‌دهد

    دنیای اقتصاد: با توجه به هماهنگی‌های انجام شده از ماهها قبل توسط دولت به نظر می‌رسد نظر مجمع به نظر خروجی جلسه سران قوا نزدیک باشد که در آن به عرضه بیشتر در بازار توافقی تاکید شده است؛ بنابراین بازار توافقی پا برجا خواهد ماند و حتی استیضاح دکتر همتی هم نمی تواند در اصل مساله مشکلی ایجاد نماید.
  • بازار از لنز «دنیای‌اقتصاد»؛

    قیمت روز برنج هندی در بازار + جدول

    دنیای اقتصاد: در این گزارش، قیمت روز انواع برندهای برنج هندی با بسته‌بندی‌های ۱۰ کیلوگرمی ارائه شده است.
  • چرا تعداد ورشکستگی‌ها در آلمان روند صعودی داشته است؟

    تهدید نزدیک اقتصاد صنعتی

    در حالی که اقتصاد منطقه یورو با چالش‏‏‌های مهمی دست‏‏‌وپنجه نرم می‏‏‌کند، تعداد ورشکستگی‏‏‌ها در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا، به سقف ۱۰ سال اخیر خود نزدیک می‌شود. همچنین نرخ بیکاری این کشور در بالاترین سطح چهار سال اخیر قرار دارد. اقتصاد آلمان در سال ۲۰۲۴ مشکلاتی نظیر رکود، کاهش تقاضای صادراتی، رقابت با خودروهای چینی و تورم نسبتا بالا روبه‌رو بود. باید دید که آیا آلمان می‌تواند از فرازونشیب اقتصادی سال‌های اخیر عبور کند؟
  • بررسی آماری دخل‌وخرج صندوق توسعه ملی؛

    سلطه دولتی بر صندوق ثروت

    از ابتدای تاسیس صندوق در سال۱۳۸۹ تا پایان آذر ماه امسال، ۱۷۲میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی واریز شده است. از این مبلغ ۹۶.۵میلیارد دلار به دولت تسهیلات داده شده و در واقع، در حال حاضر دولت ۹۶.۵میلیارد دلار بدهی به صندوق دارد. این آماری است که در نشست خبری چهاردهمین سالگرد تاسیس صندوق توسعه ملی مطرح شد. بر این اساس بدهی دولت که بخش بزرگی از منابع صندوق را تشکیل می‌دهد، می‌تواند مانعی جدی برای تحقق اهداف اصلی صندوق باشد.
  • شاخص ارزی به کانال ۷۹ بازگشت؛

    شروع کاهشی دلار در هفته جدید

    بازار ارز غیررسمی فعالیت خود در هفته جدید را با افت ارزش شاخص‌ها آغاز کرد. قیمت دلار آزاد که در بازار روزهای پایانی هفته گذشته به نیمه دوم کانال ۸۰هزار تومانی بازگشته بود در بازار روز شنبه حوالی مرز کانال‌های ۷۹ و ۸۰ به فروش رسید. این درحالی است که نرخ دلار رسمی در روز گذشته افزایشی بود. تحلیلگران معتقدند که بازار غیررسمی از پیک تقاضا گذر کرده است.
  • تسهیلات پرداختی به تفکیک بخش‌های اقتصادی بررسی شد؛

    سهم بخش‌ها از تسهیلات‏ ۹ ماهه

    بانک مرکزی در روز گذشته آمار مربوط به تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی طی ۹ ماه ابتدایی سال جاری را منتشر کرد. براساس این آمار در این بازه، بانک‌‌‌ها مجموعا ۴ هزار و ۹۱۴ همت تسهیلات پرداخت کرده‌‌‌اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۴.۶ درصد افزایش داشته است.
  • انتصاب دوعضو جدید هیات عالی بانک مرکزی

    بانک مرکزی: رئیس‌جمهور با صدور احکام جداگانه‌ای به موجب قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و به پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی، آقایان داود دانش جعفری و محمدعلی نادعلی را به‌عنوان «عضو هیات عالی بانک مرکزی» منصوب کرد.
  • تسهیلات قرض‌الحسنه ۳میلیارد تومانی برای دانش‌بنیان‌های ۱۰استان

    صندوق نوآوری و شکوفایی: رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در راستای تحقق عدالت اجتماعی و افزایش ضریب نفوذ صندوق در سراسر کشور، امکان بهره‌مندی شرکت‌های دانش‌بنیان ۱۰استان‌ کمتر برخوردار از تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی تا سقف ۳میلیارد تومان تنها با ارائه چک و سفته شرکت و با ضمانت صندوق نوآوری و شکوفایی فراهم شده است.
  • کارشکنی‌های سازمان تامین اجتماعی برای همکاری آزمایشگاه‌ها با سکوها ادامه دارد؛

    پلتفرم‌های سلامت در بن‌بست رگولاتوری

    سازمان تامین اجتماعی در اواخر آبان ماه برای دومین بار برخلاف توافقات و در یک اقدام فراقانونی محدودیت‌های جدیدی برای همکاری پزشکان و آزمایشگاه‌های همکار با پلتفرم‌ها ایجاد کرد. در حال حاضر نیز با گذشت بیش از دو هفته و با وجود نامه هیات مقررات‌زدایی مبنی بر عدم ممانعت از فعالیت آزمایشگاه‌ها و پزشکان تا زمان اعلام شرایط و صدور مجوز فعالیت پلتفرم‌های آزمایشگاهی، محدودیت‌ها همچنان پابرجاست. از سوی دیگر، جلسه هیات مقررات‌زدایی برای بررسی وضعیت مجوز فعالیت پلتفرم‌ها نیز هر بار به هفته دیگری موکول می‌شود، اما بر اساس پیگیری خبرنگار «دنیای اقتصاد» از مسوولان این هیات در اول بهمن ماه جلسه مذکور برگزار می‌شود.
  • فروش گوشی‌های خارجی در چین نصف شد

    ایسنا: داده‌های یک شرکت تحقیقاتی وابسته به دولت چین نشان داد فروش تلفن‌های هوشمند برندهای خارجی از جمله آی‌فون اپل در ماه دسامبر ۴۷.۴ درصد نسبت به نوامبر سال ۲۰۲۳ کاهش یافت. داده‌های آکادمی فناوری اطلاعات و ارتباطات چین (CAICT) نشان داد فروش گوشی‌های خارجی در نوامبر به ۳.۰۴ میلیون دستگاه در مقایسه با ۵.۷ میلیون دستگاه در نوامبر سال ۲۰۲۳ کاهش یافت. فروش گوشی در چین در نوامبر ۵.۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت و به ۲۹.۶۱ میلیون گوشی رسید.
  • هوش مصنوعی ذخایر بزرگ مس را کشف می‌کند

    ایسنا: هوش مصنوعی در یک پروژه جدید قرار است به کشف ذخایر مس کمک کند. شرکت «کوبولد متالز» (KoBold Metals) یک قرارداد را به ارزش ۵۳۷ میلیون دلار منعقد کرده است تا به ساخت یک معدن چند میلیارد دلاری برای بهره‌برداری از ذخایر مس که با استفاده از هوش مصنوعی کشف شده‌اند، کمک کند. به نقل از تک‌کرانچ، دور جدید تامین مالی شرکت برای گسترش تلاش‌های اکتشافی آن در پنج قاره و توسعه ذخایر مس در زامبیا استفاده خواهد شد. فایننشال تایمز، ارزش کوبولد متالز را در دور جدید تامین مالی، ۲.۹۶ میلیارد دلار برآورد کرد. کوبولد متالز در این تامین مالی ۱۰ میلیون دلار بیشتر از آنچه در ابتدا انتظار داشت به دست آورد.
  • رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد

    تسهیلات قرض‌الحسنه ۳میلیاردی برای دانش‌بنیان‌های ۱۰ استان کمتر برخوردار

    ایسنا: رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: «در راستای تحقق عدالت اجتماعی و افزایش ضریب نفوذ صندوق در سراسر کشور، امکان بهره‌مندی شرکت‌های دانش‌بنیان ۱۰ استان‌ کمتر برخوردار از تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی تا سقف ۳میلیارد تومان تنها با ارائه چک و سفته شرکت و با ضمانت صندوق نوآوری و شکوفایی فراهم شده است. محمدصادق خیاطیان با اشاره به رسالت اصلی این صندوق در تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان سراسر کشور تاکید کرد: «همواره تلاش کرده‌ایم به روش‌های مختلف، زمینه بهره‌مندی تمامی شرکت‌های دانش‌بنیان‌ از خدمات متنوع صندوق را فراهم کنیم و این خدمات تنها متمرکز در تهران یا شهرهای بزرگ نباشد و به نوعی عدالت در بهره‌مندی از این خدمات را در همه نقاط کشور برقرار کنیم.»
  • سازمان نصر؛ نماینده بخش خصوصی در شورای هوش مصنوعی

    با اقدامات و مذاکرات انجام شده از سوی سازمان با نمایندگان مجلس، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به عنوان نماینده و تنها تشکل بخش خصوصی، عضو شورای ملی راهبری هوش مصنوعی شد.