شماره روزنامه ۶۱۸۲
|

رشد تقاضا برای دارایی‌های امن؛

دنیای اقتصاد: شرایط منطقه‌ای و بروز تنش‌های سیاسی در منطقه خاورمیانه، تقاضا برای دارای‌های امن را افزایش داده؛ به نحوی که در ۹ ماهه اول سال، طلای ۱۸ عیار با رشد حدود ۴۹.۷۳ درصد، بیشترین بازدهی را در بین بازارهای سکه، دلار و بورس داشته است.

بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

دنیای اقتصاد: شیرینی‌ها بخشی از تزیین سفره یلدا هستند و زیبایی سفره را دوچندان می‌کنند و نماد زندگی، محبت و امید به آینده‌ای شیرین‌تر هستند. در این گزارش قیمت انواع شیرینی ها بررسی شده است.

    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • مدیر‌عامل بورس،از بورسی شدن ۲ تا ۳ شرکت اقتصاد دیجیتال خبر داد؛

    ورود شرکت‏‌های استارت‌آپی به بورس هموار می‏‌شود؟

    در حالی که طی سال‌های گذشته تنها یک شرکت استارت‌آپی توانسته راه خود را برای ورود به بازار سرمایه هموار کند، هفته گذشته خبری از ورود یکی دیگر از این شرکت‌ها به بورس منتشر شد و همچنین مدیرعامل بورس تهران نیز در روز چهارشنبه اعلام کرد که تا پایان سال، ۲ تا ۳ شرکت بزرگ اقتصاد دیجیتال، بورسی می‌‌شوند. این در حالی است که به نظر می‌رسد شرایط دیگری نیز برای تسهیل عرضه سهام استارت‌آپ‌‌ها در بورس فراهم شده است و بر اساس وعده رئیس سابق سازمان بورس از دی ماه گذشته بازار جدیدی تحت عنوان «نوآفرین» ویژه پذیرش شرکت‌های دانش‌‌بنیان و استارت‌آپی آغاز به کار کرده است. کارشناسان معتقدند که ورود شرکت‌های استارت‌آپی به بورس می‌تواند برای آنها مزایای بسیاری از جمله تامین مالی به همراه داشته باشد.
  • پس‌از یک‌سال از آمدن رئیس‌جمهور جدید، آرژانتین با چه چالش‌هایی دست‌و پنجه نرم می‌کند؟

    خانه‌تکانی اساسی میلی

    برنامه اقتصادی خاویر میلی، رئیس‏‏‏‌جمهور آرژانتین، در اولین سال اجرای خود دستاوردهایی نظیر کاهش تورم ماهانه از ۲۵.۵‌درصد به ۲.۴درصد، افزایش ذخایر بین‌المللی از ۲۰میلیارد دلار به ۳۵میلیارد دلار، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری (کاهش فاصله اوراق قرضه دولتی) و بهبود اعتماد مصرف‌کننده را به همراه داشته است. با این حال، افزایش ارزش پزو نگرانی‌هایی را در مورد کاهش رقابت‏‏‏‌پذیری و تکرار چرخه‏‏‏‌های اقتصادی گذشته ایجاد کرده است.
  • بازدهی بازارهای دارایی در معاملات سال‌ جاری بررسی شد؛

    پیشتازی طلا به پشتوانه نا‌اطمینانی

    بررسی بازدهی بازارهای دارایی در ۹ ماه اخیر حاکی از آن است که طلا با اختلاف محسوس حدودا ۱۰ درصدی پیشتاز است. به عقیده تحلیلگران نااطمینانی‏‏‌ و ریسک‏‏‌های سیاسی اصلی‏‏‌ترین عامل جریان‏‏‌ساز در بازار سال‌جاری بوده است. درنتیجه اقبال معامله‏‏‌گران نسبت به دارایی‏‏‌های امن (در صدر جدول آنها طلا) افزایش یافته است. از سوی دیگر می‌توان دریافت که سیاست جدید بانک‏‏‌مرکزی مبنی بر تقویت بخش عرضه در بازار ربع‏‏‌سکه موفق بوده است.
  • رئیس کل بانک‌مرکزی آمار تورم را به صورت شفاهی اعلام کرد؛

    روایت بانک‌مرکزی از تورم

    بانک‌مرکزی از سال ۱۴۰۱، به صورت رسمی داده‌‌‌های مربوط به تورم مصرف‌کننده را اعلام نمی‌‌‌کند و این آمارها به صورت جسته و گریخته و شفاهی توسط مسوولان بانک‌مرکزی اعلام می‌شود. براساس آخرین آمارها که توسط رئیس کل بانک‌مرکزی اعلام شده، تورم نقطه به نقطه در آبان‌ماه برابر با ۳۵.۳‌درصد بوده است. همچنین تورم ماهانه در این ماه رقم ۳‌درصد را ثبت کرده است. این آمارها در حالی اعلام شده است که مرکز آمار ایران به‌تازگی رقم تورم نقطه‌‌‌ای آبان‌ماه را برابر ۳۲.۵‌درصد و تورم ماهانه آبان‌ماه را برابر با ۲.۸‌درصد اعلام کرده بود.
  • هدیه پایان سال جروم پاول برای بازار جهانی چه بود؟

    کریسمس سرخ بازارها

    در شامگاه چهارشنبه، در آخرین جلسه ماهانه کمیته پولی فدرال‏‏‌رزرو در سال ۲۰۲۴ نرخ بهره مرجع بانک مرکزی به میزان یک‌چهارم واحد درصد کاهش یافت. پس از این اقدام، بازارهای جهانی با تلاطم زیادی روبه‏‏‌رو شدند. زیرا اظهارات و سیاست‏‏‌های دولت ترامپ، چشم‏‏‌انداز فدرال‏‏‌رزرو را از اقتصاد آینده تحت‌تاثیر قرار داده است. این امر خبر خوبی برای بازارها نیست.
  • دو ابزار کلیدی سرمایه‌گذاری ۲۰۲۵

    دنیای‌اقتصاد: شرکت سرمایه‌گذاری آمریکایی بلک‏‌راک در چشم‏‌انداز جهانی سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی کرده است که طلا و بیت‌کوین به‏‌عنوان ابزارهای کلیدی تنوع‏‌بخشی در جهانی متلاطم و چندقطبی نقش خواهند داشت. به گزارش کیتکو، گزارش بلک‏‌راک در چشم‏‌انداز جهانی ۲۰۲۵، افزایش قطب‏‌بندی ژئوپلیتیک و اقتصادی را پیش‌بینی می‌کند که منجر به کاهش وابستگی به دلار و افزایش تقاضا برای طلا می‌شود. در این گزارش، رقابت شدید بین آمریکا و چین در حوزه‏‌های فناوری پیشرفته و انرژی، به‌ویژه در زمینه انرژی‏‌های کم‏‌کربن، نیز مورد تاکید قرار گرفته است. در چشم‏‌انداز ۲۰۲۵ بلک راک، طلا به عنوان سپری در برابر تورم و جایگزینی برای ارزهای ذخیره، و بیت‌کوین به دلیل عرضه محدود و تقاضای فزاینده به عنوان ابزارهای کلیدی تنوع‏‌بخشی در پرتفوی سرمایه‌گذاری معرفی شده‏‌اند. بلک‏‌راک به کم بودن همبستگی بیت‌کوین با بازار سهام اشاره کرده و بر لزوم انعطاف‏‌پذیری در استراتژی سرمایه‌گذاری و نظارت بر عملکرد طلا و بیت‌کوین در مقایسه با دارایی‏‌های سنتی تاکید دارد.
  • وون کره‌جنوبی در کف ۱۵ساله

    ایبنا: واحد پول کره‌جنوبی روز پنج‌شنبه به پایین‌ترین سطح خود از مارس ۲۰۰۹ رسید. به گزارش الجزیره، وون کره‌جنوبی روز پنج‌شنبه (۱۹ دسامبر) کاهش شدیدی را ثبت کرد، زیرا معاملات در برابر دلار با ۱۴۵۳ وون آغاز شد که پایین‏‏‌ترین سطح در ۱۵ سال گذشته است.
  • تامین مالی جدید از طریق اوراق مرابحه ارزی

    بازار: مدیر توسعه بازار ارز مرکز مبادله ایران اعلام کرد که گواهی سپرده ارزی و اوراق ارزی در تالار نوین معامله می‌شود و به همکاری با بانک مرکزی ادامه خواهند داد. محمد قزلباش، مدیر توسعه بازار ارز مرکز مبادله ایران اظهار کرد: بازار ارز مرکز مبادله ایران از چند تالار تشکیل شده که شامل تالار ارز تجاری، خدماتی و قراردادهای نوین ارزی می‌شود. انواع گواهی سپرده ارزی و اوراق ارزی در تالار نوین معامله می‌شود و ما با همکاری بانک مرکزی قصد داریم دستورالعمل سلف ارزی را به شبکه بانکی ابلاغ کنیم. او افزود: ۲۰۰ میلیون یورو مجوز تامین مالی برای انتشار اوراق ارزی به پالایش گاز بید بلند خلیج فارس داده شد که در مرحله اول این پالایشگاه حدود ۱۰۰ میلیون یورو اوراق منتشر کرد. باید بگوییم امکان تامین مالی برای تمامی متقاضیان عرضه اوراق وجود دارد. مدیر توسعه بازار ارز مرکز مبادله ایران بیان کرد: پس‌‌از پروژه بیدبلند، اوراق پتروشیمی سروش مهستان، فولاد مبارکه و پتروشیمی بندر امام نیز به دنبال تامین مالی از این طریق هستند.
  • بازار سیاه پایانه‌های اینترنت ماهواره‌ای؛

    فوربس: حدود ۲۰ هزار نفر در ایران به استارلینک دسترسی دارند

    سیتنا: مجله فوربس در گزارشی درباره بازار سیاه روبه‌رشد پایانه‌های اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران نوشت که در حال حاضر حدود ۲۰ هزار نفر در ایران به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک دسترسی دارند. این نشریه در گزارشی در مورد رونق بازار سیاه سرویس اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» در ایران، نوشت: بازار استارلینک در ایران در حال رونق است و هزاران کاربر با استفاده از این سرویس به اینترنت متصل شده‌اند.
  • گوترش درباره خطرات استفاده از هوش مصنوعی در جنگ هشدار داد

    فارس: دبیر‌کل سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه درباره مخاطرات استفاده از هوش مصنوعی در جنگ هشدار داد. آنتونیو گوترش، دبیر‌کل سازمان ملل متحد امروز پنج‌شنبه با وجود اشاره به کاربردهای مثبت هوش مصنوعی از جمله در زمینه مسائل اقلیمی درباره مخاطرات این فناوری هشدارهایی را مطرح کرد. دبیرکل سازمان ملل هشدار داد پیشرفت‌های سریع در عرصه هوش مصنوعی از توانایی بشریت برای مدیریت آنها سبقت گرفته‌اند.
  • اینستاگرام منبع نیمی از فروش تبلیغات «متا» می‌شود

    ایسنا: یک شرکت تحقیقاتی پیش‌بینی کرد اینستاگرام به زودی نیمی از درآمد تبلیغاتی شرکت «متا» در آمریکا را تشکیل خواهد داد و نقش این اپلیکیشن اشتراک‌گذاری عکس و ویدئو به عنوان محرک اصلی رشد این شرکت، پررنگ می‌شود. اینستاگرام نه تنها به دلیل نقشی که در درآمدزایی دارد، بلکه به عنوان بستری برای ویژگی‌هایی مانند «ریلز» (Reels) و «تردز» (Threads) که امکان رقابت با رقبا را فراهم می‌کنند، به‌طور پیوسته، به مهم‌ترین بخش کسب‌و‌کار شرکت «متا» تبدیل شده است.
  • دادگاه عالی آمریکا به تیک‌تاک یک شانس داد

    مهر: دادگاه عالی آمریکا تصمیم دارد به درخواست تیک‌تاک و بایت‌دنس‌(شرکت مادر آن) قانونی که واگذاری شاخه این اپ در کشور یا ممنوعیت آن تا ۱۹ ژانویه را ملزم می‌کند، مورد بررسی قرار دهد. به نقل از رویترز، قضات این دادگاه بلافاصله به درخواست تیک‌تاک و بایت‌دنس و همچنین برخی از کاربران این پلتفرم برای توقف سریع ممنوعیت قریب‌الوقوع عمل نکردند و در عوض تصمیم گرفتند استدلال‌های مربوط به این پرونده را درجلسه‌ای که دهم ژانویه برگزار می‌شود، بشنوند.
  • ChatGPT به قابلیت برنامه‌ریزی وظایف مجهز می‌شود

    ایسنا: OpenAI روی قابلیت جدیدی برای ChatGPT کار می‌کند که احتمالا طی چند روز آینده معرفی خواهد شد. این ویژگی جدید که Tasks نام دارد، به کاربران اجازه می‌دهد تا برخی دستورات خاص خود را به‌طوری برنامه‌ریزی کنند که در زمان دیگری توسط چت‌بات ChatGPT اجرا شود. کاربران ChatGPT با این ویژگی قادر خواهند بود تا دستورات خود را حداکثر برای دو سال برنامه‌ریزی کنند.
  • ویرایش ویدئو با هوش‌مصنوعی در اینستاگرام

    ایسنا: ویژگی‌های ویرایش ویدئوی هوش مصنوعی «متا» سال آینده به اینستاگرام می‌آید. شرکت متا (Meta) در اوایل سال جاری میلادی پیش‌نمایش ویژگی «مووی جن» (Movie Gen) را به نمایش گذاشت که ابزاری برای ویرایش ویدئو با کمک هوش مصنوعی است که حداقل در نمونه کلیپ‌هایی که منتشر شد، به طرز چشمگیری واقع‌گرایانه به نظر می‌رسید.
  • وزیر ارتباطات: شاید فیلترینگ به صورت‌ گام‌به‌گام حذف شود

    خبرآنلاین: ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی درباره برداشته شدن پلکانی فیلترینگ گفت: «این یکی از بحث‌هایی است که مورد بررسی قرار گرفته و شاید یک روال این‌گونه باشد که فیلترینگ به صورت گام‌به‌گام برداشته شود. طرح‌های متعددی توسط اعضای مختلف مطرح شده و باید رویکرد‌ها را با دبیر محترم جمع‌بندی کنیم.»
    جمعه، ۳۰ آذر ۱۴۰۳
  • رشد تقاضا برای دارایی‌های امن؛

    در ۹ ماه اول سال، کدام بازار بیشترین سود را داشته است؟

    دنیای اقتصاد: شرایط منطقه‌ای و بروز تنش‌های سیاسی در منطقه خاورمیانه، تقاضا برای دارای‌های امن را افزایش داده؛ به نحوی که در ۹ ماهه اول سال، طلای ۱۸ عیار با رشد حدود ۴۹.۷۳ درصد، بیشترین بازدهی را در بین بازارهای سکه، دلار و بورس داشته است.
  • بزرگ‌ترین شرکت مدیریت دارایی جهان گزارش کرد؛

    دو ابزار کلیدی سرمایه‌گذاری ۲۰۲۵

    دنیای اقتصاد: شرکت سرمایه‌گذاری آمریکایی بلک‌راک در چشم‌انداز جهانی سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی کرده که طلا و بیت‌کوین به‌عنوان ابزارهای کلیدی تنوع‌بخشی در جهانی متلاطم و چندقطبی نقش خواهند داشت.
  • ریزش در دارایی‌های بازار کریپتو؛

    پایان روزهای خوش بیت کوین؟

    دنیای اقتصاد: دارایی‌های بازار کریپتو در مسیر نزولی قرار گرفتند و همچنان در حال ریزش هستند؛ ضمن اینکه در این میان بیت کوین با افت ۱۵ درصدی در حال سقوط به کانال ۹۲ هزار دلاری است.
  • بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

    تاثیر شب یلدا بر قیمت شیرینی؛ قیمت هر کیلو شیرینی چقدر آب می خورد؟

    دنیای اقتصاد: شیرینی‌ها بخشی از تزیین سفره یلدا هستند و زیبایی سفره را دوچندان می‌کنند و نماد زندگی، محبت و امید به آینده‌ای شیرین‌تر هستند. در این گزارش قیمت انواع شیرینی ها بررسی شده است.
  • گزارش «دنیای‌اقتصاد» از تورم اقلام یلدایی؛

    سطح قیمت‌ها در بلندترین شب سال چقدر رشد کرده است؟

    دنیای اقتصاد: بر اساس گزارش‌های مرکز آمار ایران، قیمت بسیاری از اقلام خوراکی پرمصرف در شب یلدا، در مقایسه با آبان‌ماه سال گذشته، با افزایش قابل توجهی روبرو بوده است.
    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • گزارش خواندنی «دنیای‌اقتصاد» از زندگی یک فرد خاص؛

    مادر ایلان ماسک از سختی‌های مادری میگوید؛ توصیه‌های او برای مادران

    دنیای اقتصاد: می‌ی موسک به‌عنوان یک مادر، تجربیات خود را در تربیت فرزندان به اشتراک گذاشته و بر اهمیت عشق و فداکاری در فرآیند والد بودن تأکید کرده است. او می‌گوید که داشتن فرزند، علاوه بر چالش‌ها، بزرگ‌ترین هدیه‌ای است که زندگی به انسان می‌دهد.
  • آیا شاخص ارزی دچار اضافه پرش شده است؟

    رصد رالی ارز و تورم

    آمار‌ها حاکی از آن است که در ۳ سال اخیر تغییرات نرخ ارز با تغییرات تورم همسو است. رشد شاخص قیمت مصرف‌کننده از سال ۱۴۰۰ تا انتهای آبان ۱۸۱درصد ثبت شد. این در حالی است که دلار در این مدت حدود ۱۵۱درصد رشد کرده است. درنتیجه بازار ارز درحال تعدیل با تورم است. از سوی دیگر رئیس‌کل بانک‌ مرکزی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری ضمن توضیح سیاست‌های ارزی جدید این نهاد نسبت به غالب شدن ارز توافقی در معاملات کشور و همچنین کاهش قاچاق ابراز امیدواری کرد.
  • رئیس کل بانک مرکزی در رسانه ملی درباره بازار ارز تجاری توضیح داد؛

    اهداف سیاست ارزی جدید

    محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به تشریح سیاست‌های ارزی جدید بانک مرکزی پرداخت. او با اشاره به ‌سازوکار بازار ارز تجاری ابراز امیدواری کرد که نرخ کشف‌شده در این بازار بر معاملات ارزی کشور غالب ‌شود و در آینده نزدیک علامت‌دهی بازار غیررسمی و قاچاق کاهش پیدا کند. همچنین عملیات روانی علیه بازار ارز تجاری، برنامه اصلاح نظام بانکی و دوبرابر شدن کفایت سرمایه بانک‌ها تا پایان سال، عدم کاهش میزان ارز ترجیحی بنا بر تاکید رئیس‌جمهور بر اهمیت حمایت از معیشت مردم، پیشی گرفتن از برنامه پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از دیگر محورهای گفت‌وگوی رئیس کل بانک مرکزی بود.
  • رشد ۴۵درصدی وصول درآمدهای مالیاتی

    شادا: دولت چهاردهم از آغاز به کار تا پایان آبان‌ماه سال جاری موفق به تحقق رشد ۴۵درصدی در وصول درآمدهای مالیاتی‌ شده، درعین‌حال که افزایش صددرصدی سقف معافیت‌های مالیاتی و کاهش ۵درصدی مالیات تولیدکنندگان را در بودجه سال آینده رقم زده است.
  • تامین ارز واردات از ۵۰.۸میلیارد دلار گذشت

    دنیای‌اقتصاد: بانک مرکزی ضمن اعلام حجم معاملات سامانه ارز تجاری از ابتدای فعالیت تا روز گذشته تصریح کرد از اول فروردین‌ماه تا ۲۸آذرماه امسال، ۵۰میلیارد و ۸۱۴میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.
  • اصلاح بانکداری ایران از لنز کتاب «Too Big to Fail»

    کتاب Too Big to Fail اثر آندرو اسورکین، یکی از معتبرترین و تاثیرگذارترین آثار در ادبیات بانکداری است. این کتاب با جزئیات دقیق و روایتی منحصر به فرد از بحران مالی ۲۰۰۸، به بررسی نقش موسسات مالی بزرگ، دولت‌ها و مقامات نظارتی در نجات سیستم بانکی جهانی پرداخته و نشان می‌دهد که چگونه سیستم‌های مالی قادر به پیش‌بینی بحران‌ها و مدیریت آنها نبوده‌اند. با توجه به اهمیت بالای این کتاب و آموزه‌های ارزشمند آن درخصوص نظارت مالی، مدیریت ریسک و پاسخ به بحران‌ها، این اثر تبدیل به یکی از منابع کلیدی برای تحلیل و ارزیابی سیستم‌های بانکی در سطح جهانی شده است.
  • تعداد حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران به ۵۰ رسید

    عرضه انواع سکه طلای ضرب ۱۳۸۶ در نخستین حراج دی ماه

    مرکز مبادله ایران: روز شنبه یکم دی‌‌‌ماه، ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶، نیم سکه طلای بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ و تمام سکه طلای بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی، بدون بسته‌بندی عرضه می‌شود.
  • آیا بانک انگلستان نرخ بهره را کاهش می‌دهد؟

    تورم بریتانیا در سقف هشت‌ماهه

    دنیای اقتصاد: نرخ تورم سالانه بریتانیا در ماه نوامبر افزایش یافت. طبق پیش‌بینی تحلیلگران، تورم بریتانیا در این ماه به ۲.۶ درصد رسید. داده‌های دفتر ملی آمار در حالی منتشر می‌شوند که کمیته سیاست پولی بانک مرکزی انگلستان، برای تعیین نرخ بهره در میان نشانه‌هایی از رکود اقتصادی، امروز تشکیل جلسه می‌دهد. در این راستا، رشد تورم انتظارات افراد را مبنی بر ثابت نگه داشتن نرخ‌ بهره تقویت کرد.