شماره روزنامه ۶۲۱۳
|

بازار از لنز «دنیای اقتصاد»؛

گوشت و مرغ تنظیم بازار توسط دولت برای کنترل بازار قیمت گذاری شده است؛ خبرنگار دنیای اقتصاد در این گزارش قیمت های مرغ و گوشت تنظیم بازار را بررسی کرده است.

ازسرگیری خرید طلا از سوی برخی بانک‌های مرکزی دنیا؛

دنیای اقتصاد: تحلیلگران می‌گویند طلا امسال رشد بیشتری خواهد داشت و سرمایه‌گذاران همچنان از خرید بانک‌های مرکزی سود خواهند برد.

    دوشنبه، ۰۸ بهمن ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد بررسی کرد؛

    چرا خرید طلا داغ شده؟

    دنیای اقتصاد: اگر در شهر تهران سری بچرخانیم، می‌‌‌بینیم اکثر بیلبوردهای تبلیغاتی که مشاهده می‌کنیم، پلتفرم‌‌‌های خرید و فروش آنلاین را تبلیغ می‌کنند. به نظر می‌رسد این روزها خرید و فروش آنلاین طلا، سود طلایی دارد و رقابت برای جذب مشتری در میان این پلتفرم‌‌‌ها افزایش یافته است.
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»خبر داد

    درخواست انتشار اوراق برای هزینه کرد در طرح های بدون منابع

    دنیای اقتصاد: رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: مبالغی دیگر از اوراق، برای برخی هزینه هایی که در قانون برای آن‌ها منابعی پیش‌بینی نشده، درخواست شده است که تا پایان سال ان‌شاءالله عرضه خواهد شد.
  • کوپن برمی‌گردد؟

    دنیای اقتصاد: روز گذشته بار دیگر بر اجرای طرح کالا برگ الکترونیک در مجلس تاکید شد
  • اطلاعیه مهم درگاه ملی مجوزهای کشور درخصوص اختلالات فنی اخیر

    دنیای اقتصاد: درگاه ملی مجوزهای کشور، در خصوص اختلالات فنی اخیر رخ داده در این درگاه، اطلاعیه ای صادر کرد.
  • چرا کسب‌وکار معاملات آنلاین داغ شد؛ مکانیزم نظارت چگونه است؟

    عیار بیلبوردهای «طلایی»

    در سال‌های اخیر، خرید و فروش آنلاین طلا به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری امن مقابل تورم، داغ شده است. در این شرایط بیلبوردهای تبلیغاتی پلتفرم‌های خرید و فروش آنلاین طلا در شهرها فراگیر شده‌اند. این پلتفرم‌ها، با ارائه روش‌های ساده‌تر، روند خرید و فروش طلا را تسریع کرده‌اند که البته این موضوع غیرقانونی و غیرمعمول نیست. با این حال، موضوعاتی نظیر اعتبارسنجی، تضمین ریسک و مکانیزم نظارت باید مشخص باشد. در دهه۱۳۹۰، موسسات اعتباری غیرمجاز با خلق بدهی‌های فراتر از دارایی‌های خود، بحران‌هایی برای نظام پولی کشور ایجاد کردند. پیگیری‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد وزارت صمت در حال حاضر مسوول اعطای مجوز به این کسب‌وکار است. در این شرایط نهادهای ناظر باید در وهله اول، پلتفرم‌های معتبر و غیرمعتبر برای سرمایه‌گذاری را معرفی کنند و در وهله بعد باید تعیین کنند که آیا مانند صندوق ضمانت سپرده، در این کسب‌وکارها مکانیزم تضمین برای سرمایه‌گذاری وجود دارد؟ آیا قانونی برای جلوگیری از خالی‌فروشی این پلتفرم‌ها وجود دارد؟
  • جهان به تجارت بدون آمریکا روی می‌آورد؛

    بومرنگ تعرفه‌های تجاری

    دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور مرکانتالیست آمریکا، از سال۲۰۱۷ برای تقویت صادرات این کشور تعرفه‌های تجاری متعددی را بر کالاهای وارداتی وضع کرده و در دور جدید ریاستش نیز بر آنها پافشاری می‌کند. در سال‌های اخیر، اما سهم آمریکا از تجارت جهانی کاهش یافته است. بسیاری از کشورها نیز به جای واکنش متقابل به تعرفه‌های آمریکا، به دنبال گسترش روابط تجاری خود با سایر کشورها بوده‌اند.
  • بر‌‌گزاری حراج تمام و ربع‌سکه ضرب ۱۴۰۳

    روز چهارشنبه ۱۰بهمن‌‌‌‌‌‌ماه، ربع سکه بهار آزادی ضرب سال‌۱۴۰۳ و تمام سکه بهار آزادی ضرب سال‌۱۴۰۳ بانک‌مرکزی، بدون بسته‌بندی عرضه می‌شود. متقاضیان برای ثبت‌سفارش در شصت و هفتمین حراج می‌توانند از طریق سامانه مرکز مبادله ایران به نشانه اینترنتی market.ice.ir اقدام کنند. زمان واریز وجه برای شرکت در این حراج، ساعت ۸ تا ۲۳ روز سه‌شنبه مورخ ۹ بهمن‌‌‌‌‌‌ماه است.
  • تنها بعضی از تجار امکان ویرایش در سامانه جامع تجارت را دارند؛

    ذی‌نفع عدم ثبت سفارش آی‌فون کیست؟

     روز گذشته بالاخره صبر بازرگان‌ها به پایان رسید و آنها در اعتراض به مشکلاتی که در ثبت سفارش آی‌فون در سامانه جامع تجارت دارند، روبه‌روی سازمان توسعه تجارت تجمع کردند. اعتراض اصلی تجار به این موضوع است که با وجود ثبت سفارش، امکان ویرایش در سامانه وجود ندارد. البته در جلسه‌ای که ساعاتی بعد انجمن واردکنندگان موبایل با وزارت صمت برگزار کرد، نتایج مثبتی حاصل شد مبنی بر ایجاد امکان ویرایش برای آن دسته از تجاری که تامین ارز داشته‌اند، اما باقی بازرگان‌ها باید همچنان منتظر بمانند تا تعیین تکلیف شوند و ویرایش در سامانه جامع تجارت نیز برای آن نیز ممکن شود.
  • در بیانیه انجمن شرکت‌های پرداخت الکترونیکی هشدار داده شد

    انحصارگرایی در بازار پرداخت الکترونیک

    دنیای‌اقتصاد: انجمن شرکت‌های پرداخت الکترونیکی در بیانیه‌‌ای از عملکرد شرکت شاپرک و بانک مرکزی در تمدید مجوز شرکت‌های پرداخت‌یار انتقاد کرده و خواستار اصلاح روند بررسی و تمدید مجوز این شرکت‌ها شده است.
  • مذاکرات کاخ سفید با سرمایه‌گذاران آمریکایی برای خرید تیک‌تاک

    ایسنا: منابع آگاه می‌گویند دولت آمریکا سرگرم کار روی طرحی برای نجات تیک‌تاک است که شامل استفاده از شرکت نرم‌افزاری اوراکل و گروهی از سرمایه‌گذاران برای تحت کنترل گرفتن فعالیت‌های این اپلیکیشن چینی می‌شود. یکی از این منابع آگاه به رویترز گفت: طبق قراردادی که توسط کاخ سفید مذاکره می‌شود، بایت‌دنس که مالک چینی تیک‌تاک است، سهامی را در این شرکت حفظ می‌کند، اما جمع‌آوری داده‌ها و به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار، تحت نظارت اوراکل انجام می‌شود که در‌حال‌حاضر اساس زیرساخت‌های وب تیک‌تاک را فراهم می‌کند.
  • اشتراک‌گذاری تصاویر در «گوگل فوتو» سریع‌تر می‌شود

    ایسنا: گوگل سرگرم آزمایشی راهی برای سرعت بخشیدن به اشتراک‌گذاری تصاویر در «گوگل فوتو» (Google Photos) از طریق دور زدن یکی از جدیدترین قابلیت‌های این سرویس است. طبق گزارش متخصص تجزیه اپلیکیشن Assemble Debug، گوگل سرگرم بررسی تعدیل تغییرات قابل‌ملاحظه‌ای است که اخیرا در نحوه اشتراک‌گذاری یک عکس در «گوگل فوتو»، صورت داده بود.
  • داشتن حساب‌های متعدد واتس‌اپ در آیفون میسر می‌شود

    ایسنا: جدیدترین نسخه آزمایشی بتای واتس‌اپ برای سیستم‌عامل iOS، به کاربران امکان می‌دهد حساب‌های متعددی را در یک دستگاه ایجاد کرده و از حسابی، به حساب دیگر این پیام‌رسان، سوییچ کنند.
  • ارسال پیامک با اینترنت ماهواره‌ای امکان‌پذیر می‌شود

    مهر: طبق اعلام ایلان ماسک، سرویس اینترنت ماهواره‌ای استارلینک طی یک طرح بتا برای کاربران شرکت مخابراتی تی موبایل فراهم می‌شود و امکان ارسال پیامک را ارائه می‌کند. به نقل از فون آرنا، ایلان ماسک، مدیر ارشد اجرایی اسپیس ایکس، زمان ارائه سرویس بتای direct-to-cell را ۲۷ ژانویه (امروز) اعلام کرد.
  • سکه طلا به ۶۱ میلیون تومان رسید؛

    ورود دلار به کانال جدید

    روز گذشته قیمت دلار در بازار غیررسمی برای نخستین بار وارد کانال ۸۴هزار تومانی شد. به نظر می‌رسد با توجه به روند افزایشی قیمت دلار در روزهای اخیر، نیاز است که بازار‌سازدر بازار غیررسمی نیز حضور پررنگ داشته باشد. همچنین قیمت هر قطعه سکه طلا با ثبت رکوردی تازه به ۶۱میلیون تومان رسید. رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که لازم است وزارت اقتصاد و بانک مرکزی به دنبال راه‌حلی برای این افزایش قیمت‌ها باشند.
  • رتبه اعتباری آرژانتین پس از ۵ سال بهبود یافت

    ایبنا: آژانس رتبه‌بندی مودیز، رتبه اعتباری آرژانتین را با اشاره به تغییر سیاست قاطع دولت که به رفع چالش‌های اقتصادی و ثبات مالی خارجی کمک کرده است، از «Ca» به caa۳ ارتقا داد.
    یکشنبه، ۰۷ بهمن ۱۴۰۳
  • گمرک شفاف سازی کرد

    اولین محموله تجاری آیفون ۱۶ از گمرک ترخیص شد

    به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، با تعریف و ایجاد شناسه ارزش تجاری آیفون ۱۶ در سامانه ارزش گذاری گمرکی (TSC)، اولین محموله از این گوشی‌ها به روش تجاری ترخیص شد.
  • قیمت لحظه ای طلا؛ سکه از ۶۱میلیون تومان گذشت

    دنیای اقتصاد: قیمت سکه امامی امروز ۷ بهمن ۶۱میلیون تومان را رد کرد.
  • یک‌‌شنبه ۷ بهمن‌ ۱۴۰۳ برگزار شد؛

    در هشتاد و پنجمین حراج مرکز مبادله چند کیلو شمش طلا فروخته شد؟

    دنیای اقتصاد: ۱۳۱ کیلوگرم شمش طلا به ارزش بیش از ۹۷۳ میلیارد تومان در حراج شماره ۸۵ مرکز مبادله ایران مورد معامله قرار گرفت.
  • شاخص جهانی دلار ایالات‌متحده افت کرد؛

    خط‌دهی ترامپ به دلار جهانی

    ارزش دلار آمریکا در روزهای اخیر به دلیل اظهارات دونالد ترامپ، مبنی بر احتمال کاهش تعرفه‌ها بر کالاهای چینی و قصد او برای پایین بردن نرخ بهره، کاهش یافت. این کاهش به بزرگ‌ترین افت هفتگی دلار در بیش از یک سال اخیر تبدیل شد. این اتفاق همچنین به رشد قیمت طلای جهانی و ارزش پول سایر کشورها انجامید.
  • بررسی موارد اختلافی بودجه ۱۴۰۴ در صحن مجمع تشخیص

    دنیای اقتصاد: نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ از بررسی دو مورد اختلافی در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد. این موارد شامل تخصیص وام ازدواج و فرزندآوری و واردات خودرو است که پیش‌تر در هیات عالی نظارت رد شده بودند.
  • لپتاب‌های ارزان بازار + جدول

    دنیای اقتصاد: لپ‌تاپ‌های جدول زیر با قیمت‌های مقرون‌به‌صرفه و مشخصات متنوع، گزینه‌های مناسبی برای کسانی هستند که به دنبال دستگاهی برای کارهای ساده و روزمره هستند.
  • براساس گزارش مرکز مبادله ایران؛

    معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله رکورد زد

    دنیای اقتصاد: روز شنبه ۶ بهمن ماه معاملات در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران رکورد جدیدی ثبت کرد؛ ۱۴۸ میلیون دلار بین تجار کشور معامله شد.
  • سرپرست جدید معاونت ارزی بانک مرکزی معرفی شد

    تغییر «آرام» در بانک مرکزی

    روز گذشته با حکم رئیس کل بانک مرکزی، علی‌رضا گچ‌ پز‌زاده سرپرست معاونت امور ارزی بانک مرکزی شد. پیش از گچ پز‌زاده، محمد آرام، ریاست معاونت ارزی بانک مرکزی را بر عهده داشت. دکتر فرزین رئیس‌‌کل بانک مرکزی همچنین در احکامی جداگانه دکتر علی‌‌حسین نبی‌‌زاده را به سمت عضو و نایب‌رئیس هیات‌مدیره و دکتر علی سعیدی را به سمت عضو هیات‌مدیره و مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران منصوب کرد.
  • آمریکای ترامپ با یک مشکل جدی مواجه خواهد شد؛

    تهدید هوش مصنوعی ارزان‌قیمت چینی برای سیلیکون‌ولی

    اگر تنها یک تکنولوژی وجود داشته باشد که آمریکا برای «دوران پرشور جدیدی از موفقیت ملی» که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در نخستین سخنرانی خود وعده داده بود، به آن نیاز داشته باشد، هوش مصنوعی مولد خواهد بود. در یک دهه آینده هوش مصنوعی دست‌کم باعث افزایش بهره‌وری و رشد اقتصادی خواهد شد و در بهترین حالت بشریت را از یک مرحله گذار هم‌سطح انقلاب صنعتی عبور خواهد داد.
  • رئیس‌جمهوری که برند کشورش را از نو ساخت؛

    الگوی فرار از فلاکت

    رئیس‌جمهور السالوادور نایب بوکله می‌گوید کشورش برای دنیا الگویی است در زمینه صلح، اعتماد و خوش‌بینی. او تاکید می‌کند: «هیچ‌کس نمی‌تواند این ادعا را انکار کند.» از منظر فایننشال‌تایمز، او برای این ادعا دلایل خوبی دارد. السالوادور که پیش از این یکی از پرخشونت‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌شد، در ماه دسامبر توانست ۲۴روز پیاپی بدون قتل را تجربه کند. قیمت بیت‌کوین که بوکله آن را در سال۲۰۲۱ به پول قانونی و بخشی از ذخایر مالی این کشور تبدیل کرد، از ۱۰۰هزار دلار عبور کرده است. از همه مهم‌تر، صندوق بین‌المللی پول موافقت کرده است که مبلغ ۱.۴میلیارد دلار به دولت بوکله وام پرداخت کند؛ اتفاقی که راه را برای ورود ۲.۲میلیارد دلار تامین‌مالی خارجی دیگر هموار می‌سازد.
  • آیا بازار ارز در مسیر اصلاح قیمت است؟

    کمپ دلار در کانال ۸۳

    در روزهای اخیر، شاخص ارزی بازار غیر‌رسمی افزایش قیمت چشمگیری را تجربه کرد. روز پنج‌شنبه هفته گذشته، قیمت دلار در بازار غیررسمی وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد و در روز شنبه با وجود کاهش جزئی، همچنان در همین کانال قیمتی باقی ماند. برخی تحلیلگران معتقدند این کاهش جزئی ممکن است نشانه‌ای از شروع روند اصلاح قیمت باشد.
  • عرضه در اقتصاد چین قوی شد

    ایسنا: فعالیت کارخانه‌های چین احتمالا برای چهارمین ماه در ژانویه افزایش یافته است که نشان‌دهنده قدرت بخش عرضه در اقتصاد شماره دو جهان است که در حال آماده‌‌‌سازی برای افزایش تعرفه‌های آمریکاست که می‌تواند تقاضای داخلی را تضعیف و فشار‌‌‌های کاهش تورم را تقویت کند.
  • معضل استخراج غیرقانونی طلا در آمازون

    دنیای اقتصاد: افزایش بی‌‌‌سابقه قیمت جهانی طلا در سال‌های اخیر، فعالیت‌‌‌های استخراج غیرقانونی در جنگل‌‌‌های آمازون برزیل را به‌شدت تشدید کرده است. این رشد تصاعدی، فاجعه‌‌‌ای زیست‌‌‌محیطی و امنیتی را به همراه داشته است.
  • کاهش اعتماد مصرف‌کنندگان در بریتانیا

    ایبنا: اعتماد مصرف‌کنندگان در بریتانیا در ژانویه به‌شدت کاهش یافت. به گزارش عمون، اعتماد مصرف‌کنندگان در بریتانیا به پایین‌‌‌ترین سطح خود در بیش از یک سال گذشته رسید که دلیل آن افزایش هزینه‌های استقراض دولت و هشدار‌‌‌ها در مورد کاهش احتمالی مشاغل بود. روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز نوشت که شاخص اعتماد مصرف‌کننده بریتانیا اندازه‌گیری شده توسط شرکت GfK که منعکس‌کننده نظرات مردم در مورد وضعیت مالی شخصی آنها و به‌طور کلی چشم‌انداز اقتصاد است، با ۵ واحد کاهش به ۲۲ یعنی پایین‌‌‌ترین سطح از پایان سال ۲۰۲۳ رسید. گزارش GFK نشان داد که این اطمینان به‌طور قابل توجهی کاهش یافته است که نشان‌دهنده روند منفی در میان مصرف‌کنندگان نسبت به شرایط اقتصادی در بریتانیا است. با توجه به این موضوع، انتظار می‌‌‌رود هزینه‌ها در سطح خانوار کمتر باشد، زیرا مردم ترجیح می‌دهند به جای خرید‌‌‌های بزرگ، پس‌‌‌انداز کنند. این روزنامه خاطرنشان کرد که اگرچه هزینه‌های وام پس از کاهش ناگهانی نرخ تورم انگلیس در دسامبر گذشته اندکی کاهش یافته است، اما همچنان بالاتر از سطوح ثبت شده در پاییز گذشته است.