گوشت و مرغ تنظیم بازار توسط دولت برای کنترل بازار قیمت گذاری شده است؛ خبرنگار دنیای اقتصاد در این گزارش قیمت های مرغ و گوشت تنظیم بازار را بررسی کرده است.
ازسرگیری خرید طلا از سوی برخی بانکهای مرکزی دنیا؛
در پی کندی سرعت اینترنت، رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت، روز سهشنبه از قطعی فیبر نوری در خارج از کشور خبر داد و علت این کندی را نیز همین امر دانست. البته این قطعیها و کندی سرعت اینترنت برای کاربران ایرانی ناآشنا نیست و گاه و بیگاه راه خود را به زیست مجازی آنها باز میکند. در حالی که کیفیت اینترنت در ایران طی سالهای گذشته شرایطی نامطلوبی را پشت سر میگذارد، سازمان تنظیم مقررات به «دنیای اقتصاد» اعلام کرده است که تعداد سامانههای رصد و پایش کیفیت اینترنت در سطح کشور به بیش از ۸۰ عدد میرسد؛ سامانههایی که بر اساس گفته کارشناسان برخی از آنها آمارهای صحیحی ارائه نمیدهند و فیلترینگ نیز به این عدم شفافیت دامن زده است.
بانک مرکزی موضع خود را در رابطه با نرخ بهره ۳۰درصدی اعلام کرد؛
گواهی سپرده خاص ۳۰درصدی که سال گذشته منتشر شد در ۱۱بهمن امسال سررسید میشود و با توجه به این موضوع، فعالان اقتصادی منتظر اعلام موضع بانک مرکزی در رابطه با تمدید یا عدم تمدید صدور این گواهی سپرده بودند. اطلاعیه بانک مرکزی در رابطه با این موضوع به تازگی منتشر شده است. این اطلاعیه از یکسو اعلام کرده است که سپرده ۳۰درصدی تمدید نخواهد شد؛ اما از سوی دیگر، به نظر میرسد راه برای انتشار سپردههای جدید توسط بانکها باز است. براساس این اعلام، امکان انتشار گواهی سپردههای جدید با نرخهایی بالاتر از نرخ سپردههای معمول فراهم شده است. پیگیریهای «دنیایاقتصاد» نشان میدهد نرخ بهره گواهی سپرده جدید امسال مابین ۲۵ تا ۳۰درصد و با مجوز بانک مرکزی خواهد بود. به گفته کارشناسان، این سیاست میتواند به پایدارسازی منابع سپردهها و کاهش ریسک ورود نقدینگی به بازارهای پرنوسان کمک کند.
روز دوشنبه قیمت دلار در بازار غیررسمی رکورد جدیدی را ثبت کرد، اما در کانال ۸۴هزار تومان باقی ماند. برخی تحلیلگران علت اصلی این افزایش قیمت را نااطمینانی نسبت به روابط ایران و آمریکا میدانند. این در حالی است که ترامپ رئیسجمهور جدید آمریکا در نخستین اظهارنظرهای خود در رابطه با ایران در دور دوم ریاستجمهوری سیگنال مذاکره داده است.
طی دو روز اخیر، بازارهای جهانی با نوسانهای قابلتوجهی همراه بودند. این افتوخیزهای قیمتی در بازارهای طلا، اوراق قرضه، سهام و دلار، بهطور عمده به دلیل تغییرات رخ داده در صنعت فناوری و نااطمینانیهای موجود قبل از جلسه نرخ بهره فدرالرزرو رخ دادند. نشست ماهانه سران پولی فدرالرزرو، شامگاه چهارشنبه برگزار خواهد شد.
ایسنا: در بحبوحه کاهش کمکهای ایالاتمتحده، ارزش افغانی(واحد پول افغانستان) در برابر دلار آمریکا، کاهش یافت. ارزش افغانی در سال جاری، به پایینترین حد خود رسیده و ارزش هر دلار آمریکا، از ۷۰ افغانی در اوایل ماه جاری، به ۷۹ افغانی افزایش یافته است.
شادا: شکلگیری صندوقهای تضمین غیردولتی یک گام مهم در راستای اجرای قانون تامین مالی تولید و زیرساختها است؛ موضوعی که حالا با تصویب اساسنامه نمونه این صندوقها در شورای ملی تامین مالی به اجرا نزدیکتر شد.
دنیایاقتصاد: بر اساس گزارش کنونبینی مربوط به آذرماه سال جاری که توسط پژوهشکده پولی و بانکی منتشر کرده است، رشد تولید ناخالص داخلی پاییز۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۱.۳درصد رسیده است که در مقایسه با رشد برآوردی تابستان (۳.۳درصد) کاهش ۲واحد درصدی را نشان میدهد. به نظر میرسد این کاهش، ناشی از کاهش شدید رشد تولید نفت باشد. براساس این آمار، رشد بخش خدمات نیز کمتر از رشد تابستان است؛ رشد بخش صنایع و معادن در پاییز۱۴۰۳ در محدوده منفی قرار گرفت و شاخص این بخش منفی ۱.۷درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشت.
شادا: وزیر اقتصاد اعلام کرد: حدود ۳۵۰هزار نفر با شرکت در طرح نشاندار کردن مالیات، حدود ۲۰۰۰پروژه در کل کشور، از جمله ساخت و تجهیز ۳۲۴مدرسه را تامین مالی کردند. عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: در سال جاری حدود ۳۵۰هزار نفر با شرکت در طرح نشاندار کردن مالیات، حدود ۲۰۰۰پروژه در کل کشور، از جمله ساخت و تجهیز ۳۲۴مدرسه را تامین مالی کردند. او تاکید کرد: با این ظرفیت مالیاتی، سال آینده نیز مردم میتوانند در نهضت ساخت مدارس مورد نیاز فرزندان این مرزوبوم در سراسر کشور مشارکت کنند.
ایسنا: با تعریف و ایجاد شناسه ارزش تجاری آیفون ۱۶ نخستین محموله این کالا از گمرک ترخیص شد. این محموله حاوی ۶۰۰ دستگاه انواع گوشی آیفون ۱۶ بود که پس از اخذ مجوز ثبت سفارش از وزارت صنعت، معدن، تجارت و دیگر مجوزهای مرتبط از جمله مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، از گمرک ترخیص شده است.
مهر: هوش مصنوعی دیپسیک که یک شبه به محبوبیتی فراگیر در آمریکا دست یافت، اعلام کرد به دلیل حمله سایبری با قطعی سرویس روبهرو شده است. به گزارش رویترز، استارتآپ هوش مصنوعی چینی دیپسیک دیروز اعلام کرد بهطور موقت ثبتنام کاربران را محدود میکند؛ زیرا پس از محبوبیت یکباره با حمله سایبری روبهرو شده است.
ایسنا: رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که مایکروسافت سرگرم مذاکرات برای خرید تیکتاک است و او مایل است شاهد رقابت برای خرید این اپلیکیشن محبوب باشد. مایکروسافت، تیکتاک و بایتدنس که شرکت مادر این سرویس ویدئوی کوتاه است، درباره سخنان ترامپ، اظهارنظر نکردند.
دنیای اقتصاد؛ مجید حیدری، دبیر گروه سیاستگذاری «روزنامه دنیای اقتصاد» در برنامه «رصدخانه اقتصاد_ویژه بازارها» به بررسی عوامل نوسانات نرخ ارز پرداخته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اجرایی کردن طرح کالابرگ تا ماه مبارک رمضان گفت: در ستاد هماهنگی اقتصادی بنابر دستور رئیس جمهور، سازمان مدیریت و برنامهریزی مبلغ ۱۵ همت را به این کار اختصاص داده و مجری توزیع کالابرگ نیز وزارت تعاون است.
سرپرست معاونت پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خبر داد؛
دنیای اقتصاد: سرپرست معاونت پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با تصریح بر اینکه گوشیهای قاچاق به هیچ عنوان امکان ثبت و رجیستری ندارند، گفت: با اقداماتی که توسط هیات دولت انجام شده، این مشکل به طور کامل برطرف شده است و همه فرآیندها به صورت شفاف انجام میشود.
دنیای اقتصاد: اگر در شهر تهران سری بچرخانیم، میبینیم اکثر بیلبوردهای تبلیغاتی که مشاهده میکنیم، پلتفرمهای خرید و فروش آنلاین را تبلیغ میکنند. به نظر میرسد این روزها خرید و فروش آنلاین طلا، سود طلایی دارد و رقابت برای جذب مشتری در میان این پلتفرمها افزایش یافته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در گفتوگو با «دنیای اقتصاد»خبر داد
دنیای اقتصاد: رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: مبالغی دیگر از اوراق، برای برخی هزینه هایی که در قانون برای آنها منابعی پیشبینی نشده، درخواست شده است که تا پایان سال انشاءالله عرضه خواهد شد.
در سالهای اخیر، خرید و فروش آنلاین طلا بهعنوان یک سرمایهگذاری امن مقابل تورم، داغ شده است. در این شرایط بیلبوردهای تبلیغاتی پلتفرمهای خرید و فروش آنلاین طلا در شهرها فراگیر شدهاند. این پلتفرمها، با ارائه روشهای سادهتر، روند خرید و فروش طلا را تسریع کردهاند که البته این موضوع غیرقانونی و غیرمعمول نیست. با این حال، موضوعاتی نظیر اعتبارسنجی، تضمین ریسک و مکانیزم نظارت باید مشخص باشد. در دهه۱۳۹۰، موسسات اعتباری غیرمجاز با خلق بدهیهای فراتر از داراییهای خود، بحرانهایی برای نظام پولی کشور ایجاد کردند. پیگیریهای «دنیایاقتصاد» نشان میدهد وزارت صمت در حال حاضر مسوول اعطای مجوز به این کسبوکار است. در این شرایط نهادهای ناظر باید در وهله اول، پلتفرمهای معتبر و غیرمعتبر برای سرمایهگذاری را معرفی کنند و در وهله بعد باید تعیین کنند که آیا مانند صندوق ضمانت سپرده، در این کسبوکارها مکانیزم تضمین برای سرمایهگذاری وجود دارد؟ آیا قانونی برای جلوگیری از خالیفروشی این پلتفرمها وجود دارد؟
دونالد ترامپ، رئیسجمهور مرکانتالیست آمریکا، از سال۲۰۱۷ برای تقویت صادرات این کشور تعرفههای تجاری متعددی را بر کالاهای وارداتی وضع کرده و در دور جدید ریاستش نیز بر آنها پافشاری میکند. در سالهای اخیر، اما سهم آمریکا از تجارت جهانی کاهش یافته است. بسیاری از کشورها نیز به جای واکنش متقابل به تعرفههای آمریکا، به دنبال گسترش روابط تجاری خود با سایر کشورها بودهاند.
روز چهارشنبه ۱۰بهمنماه، ربع سکه بهار آزادی ضرب سال۱۴۰۳ و تمام سکه بهار آزادی ضرب سال۱۴۰۳ بانکمرکزی، بدون بستهبندی عرضه میشود. متقاضیان برای ثبتسفارش در شصت و هفتمین حراج میتوانند از طریق سامانه مرکز مبادله ایران به نشانه اینترنتی market.ice.ir اقدام کنند. زمان واریز وجه برای شرکت در این حراج، ساعت ۸ تا ۲۳ روز سهشنبه مورخ ۹ بهمنماه است.
تنها بعضی از تجار امکان ویرایش در سامانه جامع تجارت را دارند؛
روز گذشته بالاخره صبر بازرگانها به پایان رسید و آنها در اعتراض به مشکلاتی که در ثبت سفارش آیفون در سامانه جامع تجارت دارند، روبهروی سازمان توسعه تجارت تجمع کردند. اعتراض اصلی تجار به این موضوع است که با وجود ثبت سفارش، امکان ویرایش در سامانه وجود ندارد. البته در جلسهای که ساعاتی بعد انجمن واردکنندگان موبایل با وزارت صمت برگزار کرد، نتایج مثبتی حاصل شد مبنی بر ایجاد امکان ویرایش برای آن دسته از تجاری که تامین ارز داشتهاند، اما باقی بازرگانها باید همچنان منتظر بمانند تا تعیین تکلیف شوند و ویرایش در سامانه جامع تجارت نیز برای آن نیز ممکن شود.
در بیانیه انجمن شرکتهای پرداخت الکترونیکی هشدار داده شد
دنیایاقتصاد: انجمن شرکتهای پرداخت الکترونیکی در بیانیهای از عملکرد شرکت شاپرک و بانک مرکزی در تمدید مجوز شرکتهای پرداختیار انتقاد کرده و خواستار اصلاح روند بررسی و تمدید مجوز این شرکتها شده است.
ایسنا: منابع آگاه میگویند دولت آمریکا سرگرم کار روی طرحی برای نجات تیکتاک است که شامل استفاده از شرکت نرمافزاری اوراکل و گروهی از سرمایهگذاران برای تحت کنترل گرفتن فعالیتهای این اپلیکیشن چینی میشود. یکی از این منابع آگاه به رویترز گفت: طبق قراردادی که توسط کاخ سفید مذاکره میشود، بایتدنس که مالک چینی تیکتاک است، سهامی را در این شرکت حفظ میکند، اما جمعآوری دادهها و بهروزرسانیهای نرمافزار، تحت نظارت اوراکل انجام میشود که درحالحاضر اساس زیرساختهای وب تیکتاک را فراهم میکند.
ایسنا: گوگل سرگرم آزمایشی راهی برای سرعت بخشیدن به اشتراکگذاری تصاویر در «گوگل فوتو» (Google Photos) از طریق دور زدن یکی از جدیدترین قابلیتهای این سرویس است. طبق گزارش متخصص تجزیه اپلیکیشن Assemble Debug، گوگل سرگرم بررسی تعدیل تغییرات قابلملاحظهای است که اخیرا در نحوه اشتراکگذاری یک عکس در «گوگل فوتو»، صورت داده بود.