شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

رشد تقاضا برای دارایی‌های امن؛

دنیای اقتصاد: شرایط منطقه‌ای و بروز تنش‌های سیاسی در منطقه خاورمیانه، تقاضا برای دارای‌های امن را افزایش داده؛ به نحوی که در ۹ ماهه اول سال، طلای ۱۸ عیار با رشد حدود ۴۹.۷۳ درصد، بیشترین بازدهی را در بین بازارهای سکه، دلار و بورس داشته است.

بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

دنیای اقتصاد: شیرینی‌ها بخشی از تزیین سفره یلدا هستند و زیبایی سفره را دوچندان می‌کنند و نماد زندگی، محبت و امید به آینده‌ای شیرین‌تر هستند. در این گزارش قیمت انواع شیرینی ها بررسی شده است.

    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • روایت یک فعال اقتصادی از روزهای پایانی «ارز نیما»

    پشت‌صحنه «ارز توافقی»

    دنیای‌اقتصاد: یک فعال اقتصادی در نشست «گفت‌وشنود اقتصادی» گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد»، روزهایی را روایت کرد که دسترسی تجار به «ارز نیمایی» بسیار سخت شد و پس از آن، با اختلال در سامانه ثبت سفارش، علائم روشنی از «آستانه رونمایی از سیاست جدید ارزی» برای فعالان این حوزه مشاهده شد.
  • یادداشت اختصاصی «دنیای‌اقتصاد»؛

    عربستان سعودی و الزامات پیشرفت در خاورمیانۀ ناپایدار

    دنیای اقتصاد: ریاض با تمرکز بر توسعه پایدار و هوش مصنوعی، در صدد است تا در راستای طرح «چشم‌انداز ۲۰۳۰» به اهداف بلندپروازانه خود دست یابد.
  • نقش گوشی‌های هوشمند در زندگی نوابغ دیروز!

    این عادت بیل گیتس در کودکی او را میلیاردر کرد

    دنیای اقتصاد: بیل گیتس در وبلاگ شخصی خود نوشته است مطمئن نیست که اگر مثل بچه‌های امروزی بزرگ می‌شد و دائما مشغول گوشی هوشمند و شبکه‌های اجتماعی بود، می‌توانست موفق یا میلیاردر شود.
  • «دنیای اقتصاد» نتایج سیاست‌های ارزی بازارساز را بررسی کرد؛

    کاهش نرخ دلار ادامه پیدا می‌کند؟

    دنیای اقتصاد: با اجرای سیاست‌های ارزی بازارساز، نرخ دلار کاهش اندکی را تجربه کرد. گفته می‌شود بانک‌مرکزی قصد دارد طی روزهای آتی با هدف کاهش شکاف ارز رسمی و غیررسمی عرضه خود را در بازار تشدید کند.
  • «دنیای‌اقتصاد» به یک ابهام پاسخ می‌دهد؛

    عیار سکه‌های مرکز مبادله پایین است؟

    دنیای اقتصاد: در روزهای اخیر، برخی صرافی‌ها و فعالان بازار طلا و جواهر شایعاتی را درباره کیفیت و عیار سکه‌های عرضه‌شده در حراج بانک مرکزی مطرح کرده‌اند. این ادعاها شامل پایین بودن عیار سکه‌ها، وجود خط و خش روی آن‌ها و حتی تفاوت قیمتی بین سکه‌های ضرب جدید و قدیمی بوده و این در حالی است که بانک مرکزی به عنوان عرضه‌کننده اصلی سکه‌های طلا، این ادعاها را رد کرده و بر استانداردهای بالای ضرب سکه‌های حراجی تأکید دارد. اما چرا این شایعات مطرح می‌شوند و چه اهدافی را دنبال می‌کنند؟
  • در معاملات امروز؛

    نرخ دلار توافقی از مرز ۶۳ هزار تومان گذشت

    دنیای اقتصاد: نرخ دلار توافقی امروز یک‌شنبه دوم دی ماه سال جاری به سطح ۶۳ هزار و ۳۵۴ تومان رسید.
  • «دنیای‌اقتصاد» آمار آبان‌ماه از ابزار پرداخت اعتباری را بررسی کرد

    برگشت چک‌های برگشتی از قله

    بانک مرکزی آخرین آمار چک‌های مبادله‌ای آبان‌ماه۱۴۰۳ را منتشر کرد. طبق این گزارش، نسبت تعداد چک‌های برگشتی به کل چک‌ها از ۹.۶ در مهرماه به ۹.۱درصد در آبان رسیده است. همچنین نسبت مبلغ چک‌های برگشتی به کل چک‌ها نیز از ۱۴.۶درصد در مهر به ۱۴درصد در آبان رسیده است. نسبت مبلغ چک‌های برگشتی پس از طی کردن روند افزایشی از اردیبهشت۱۴۰۳ و تجربه کردن قله ۱۹درصدی در مردادماه شروع به کاهش کرده است. با این حال، اگرچه آمار چک‌های برگشتی روندی کاهشی داشته است، اما این ارقام همچنان بالا بوده و گویای وضعیت نامناسب اقتصادی و چالش‌های جدی در بخش تولید است.
  • روند نرخ دلار تغییر کرد؛

    ورود بازارساز به بازار ارز

    بررسی‌های به‌عمل آمده از معاملات غیررسمی ارزی تهران گویای آن است که روند افزایشی هفته گذشته جای خود را به یک روند اصلاحی داده و شاخص‌ها کاهش یافته اند. دلار آزاد در کانال ۷۶ هزار تومانی عقب‌نشینی کرد. یورو نیز به زیر مرز ۸۰ هزار تومان بازگشت. تحلیلگران معتقدند که بخشی از افت قیمت‌ها در اثر سیگنال حضور بازارساز در معاملات صورت گرفته است.
  • اولویت مهار تورم به جای حذف صفر

    دنیای‌اقتصاد: روز گذشته خبری درباره لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور منتشر شد. این لایحه که برای حذف چهار صفر از پول ملی و اصلاح نظام پولی کشور تهیه شده است، به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. لایحه‌ای که پیش از این در دولت دوازدهم به تصویب رسیده بود، دوباره به‌عنوان لایحه یک فوریتی به مجلس ارائه شده است.در متن لایحه آمده است که واحد پول ایران «تومان» خواهد بود و هر تومان معادل ۱۰هزار ریال جاری و یکصد پارسه است. همچنین، برای تسهیل روند انتقال به سیستم جدید، دوره‌ای دوساله به عنوان «دوره گذار» برای استفاده همزمان از تومان و ریال در نظر گرفته شده است. در این مدت، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است ترتیبات اجرایی لازم را برای جمع‌آوری و جایگزینی اسکناس‌ها و سکه‌های ریال با تومان فراهم کند.
  • دولت تقاضای جدیدی از مجلس برای حذف ۴صفر از پول ملی نداشته است

    ایسنا: معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس گفت: لایحه جدیدی درخصوص حذف ۴صفر از پول ملی به مجلس ارائه نشده است.
  • نبرد‌جهانی بانک‌های مرکزی علیه تورم به کجا می‌رسد؟

    مسیر زیگزاگی فلز زرد

    با رونمایی فدرال‌رزرو از پیش‌بینی‌های اقتصادی خود، بازارهای جهانی با یک سقوط ناگهانی روبه‌رو شدند. با این حال، طلای جهانی روز جمعه از سطح نمادین دو هزار و ۶۰۰ دلار عبور کرد. همچنین شاخص اس‌اندپی‌۵۰۰ و قیمت بیت‌کوین پس از کاهش ناگهانی روزهای گذشته، تا حد کمی به سطوح بالاتر بازگشتند. باید دید که آینده بازارها چگونه است؟
  • رئیس بانک مرکزی روسیه قول داد

    کاهش تورم تا سه ماه آینده

    ایسنا: رئیس بانک مرکزی روسیه گفت: تصمیمات اتخاذ شده بانک روسیه کاهش تورم این کشور در سه ماهه آینده را تضمین خواهد کرد. الویرا نابیولینا، اظهار کرد که پیش از این، بانک روسیه به‌‌‌طور سالانه نرخ اصلی بهره را ۲۱ درصد نگه داشت و انتقادات از تنظیم‌‌‌کننده به ویژه در دوره نرخ‌‌‌های بالا تشدید می‌شود و افزود که بر اساس ارزیابی خود از وضعیت و پیش‌‌‌بینی‌‌‌ها تصمیم می‌گیرد. او بیان کرد: تنگنای حاصل از شرایط پولی، با وجود افزایش رشد قیمت فعلی و تقاضای بالای داخلی، پیش‌‌‌نیازهای لازم را برای از سرگیری فرآیندهای کاهش تورم و بازگشت تورم به هدف ایجاد می‌‌‌کند. بانک مرکزی با تاکید بر اینکه انتظارات تورمی همچنان رو به افزایش است، با تاکید بر ادامه روند افزایشی انتظارات تورمی‌ اعلام کرد: نیاز به افزایش نرخ بهره در ماه‌های آینده را بر اساس عملکرد وام‌‌‌دهی و تورم ارزیابی خواهد کرد.
  • افت اعتماد تجاری در فرانسه بی‌دولت

    ایبنا: پس از برکناری دولت میشل بارنیه، نخست‌وزیر فرانسه و اعضای کابینه، وضعیت ‌‌‌اعتماد شرکت‌های محلی به اقتصاد این کشور بحرانی شده است. به گزارش المیادین، بلومبرگ فاش کرد که اعتماد تجاری فرانسه به دلیل ادامه بن‌بست سیاسی‌ کاهش یافته است.
  • تورم ژاپن به نزدیک ۳ درصد رسید

    ایسنا: بر اساس داده‌های منتشرشده، تورم سالانه ژاپن در ماه نوامبر به ۲.۹ درصد رسید که بالاتر از رقم ۲.۳ درصد در ماه اکتبر است.
  • معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری :

    سهم ۱۲ درصدی زنان از اکوسیستم فناوری ایران

    روز گذشته رویدادی با عنوان «زنان، محور نوآوری و فناوری» به میزبانی معاونت علمی ریاست‌جمهوری در نمایشگاه بین‌المللی برگزار شد که معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور و سخنگوی دولت از جمله ‌میهمانان آن بودند. در این رویداد ضمن تقدیر از برگزیدگان مسابقه زنان کارآفرین بریکس، به موضوع حضور زنان کارآفرین در اکوسیستم استارت‌آپی و شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخته شد. معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور در این نشست عنوان کرد با وجود اینکه ۶۱ درصد زنان وارد دانشگاه می‌شوند، اما تنها ۱۲ درصد آنها وارد کسب‌وکارهای نوین و فناورانه می‌شوند.
  • دستور مالزی به فیس‌بوک و تیک‌تاک برای دریافت مجوز فعالیت

    مالزی هشت پلتفرم شبکه اجتماعی و پیام‌رسان آنلاین را شناسایی کرده است که باید تا سال آینده مجوز فعالیت کنند. فهمی فاضل، وزیر ارتباطات مالزی در مصاحبه‌ای با یک روزنامه مالزیایی گفت: «این پلتفرم‌ها شامل واتس‌اپ، فیس‌بوک و اینستاگرام شرکت متا، شبکه اجتماعی ایکس ایلان ماسک، یوتیوب گوگل، تلگرام پاول دوروف، وی‌چت شرکت تنسنت هولدینگز و تیک‌تاک بایت‌دنس هستند.» از سال آینده، هر شرکت بزرگ پیام‌رسان و ارائه‌دهنده خدمات شبکه اجتماعی که بدون دریافت مجوز از دولت مالزی فعالیت کند، با پیگرد قانونی مواجه خواهد شد. کمیسیون ارتباطات و چند رسانه‌ای مالزی اعلام کرده که این اقدام با هدف مبارزه با موارد فزاینده جرایم سایبری از جمله کلاهبرداری و قمار آنلاین و همچنین آزار و اذیت سایبری و سوءاستفاده علیه کودکان انجام می‌شود.
  • اپل در آستانه لغو ممنوعیت آی‌فون ۱۶ در اندونزی

    اپل پس از موافقت رئیس‌جمهور اندونزی با سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری این غول فناوری آمریکایی، به برداشته شدن ممنوعیت فروش آی‌فون ۱۶ در این کشور آسیایی نزدیک شده است. منابع آگاه به بلومبرگ گفتند: «پس از اینکه پرابوو سوبیانتو، رئیس‌جمهور اندونزی، در جریان جزئیات این پیشنهاد قرار گرفت، اندونزی از پیشنهاد اپل استقبال کرد. این کشور فروش دستگاه پرچم‌دار اپل را ممنوع و اعلام کرده بود که اپل به الزام استفاده از ۴۰ درصد از قطعات ساخت داخل برای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها عمل نکرده است. به گفته منابع آگاه، پرابوو به دولت برای پذیرش پیشنهاد اپل چراغ سبز نشان داد و از کابینه خود خواست که در آینده سرمایه‌گذاری بیشتری را به دست آورد.
  • دبیر سابق شورای فضای مجازی:

    استارلینک به بهبود شبکه ارتباطی کشور کمک می‌کند

    روز گذشته دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی در مصاحبه‌ای تاکید کرد که استارلینک می‌تواند کمک زیادی به بهبود شبکه ارتباطی کشور بکند. ابوالحسن فیروزآبادی در گفت‌وگو با خبرآنلاین در این مورد گفت: «استارلینک می‌تواند به بهبود شبکه ارتباطی کشور کمک زیادی کند. یعنی ما می‌توانیم در بسیاری از روستاها و پروژه‌هایی که در مناطق دورافتاده داریم استفاده کنیم.» این در حالی است که همچنان موضوع شکایت ایران از استارلینک به اتحادیه جهانی مخابرات مطرح است و مقامات ایرانی فعالیت استارلینک در کشور را مجاز و قانونی نمی‌دانند.
  • وزیر ارتباطات: با حملات DDOS بیرون از کشور مقابله می‌کنیم

    وزیر ارتباطات درخصوص تدابیر این وزارتخانه برای مقابله با حملات DDOS به‌منظور جلوگیری از وارد نشدن آسیب به شبکه ترافیک کشور گفت: «مقابله با این حملات را خارج از کشور انجام می‌دهیم تا وارد کشور نشده و زیرساخت‌های ما را مشغول خود نکند.» ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی در خصوص تدابیر این وزارتخانه برای مقابله با حملات DDOS برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به شبکه ترافیک کشور اظهار کرد: « DDOSحملاتی است که از مبادی مختلف به‌صورت توزیع‌شده از کل دنیا به کشور انجام می‌گیرد. ما زیرساخت مقابله با این حملات را داریم، اما وقتی این حملات وارد شبکه کشور می‌شود، بخشی از ظرفیت ترافیک کشور را مشغول و درگیرِ خود می‌کند.
  • اوپن‌ای‌آی از مدل هوش مصنوعی o۳ رونمایی کرد

    شرکت اوپن‌ای‌آی از مدل هوش مصنوعی جدید خود رونمایی کرده است که o۳ نام دارد. مدل هوش مصنوعی o۳ شرکت اوپن‌ای‌آی جانشین مدل استدلالی o۱ است. مدل کوچک‌تر o۳ موسوم به o۳-mini برای کارهای خاص تنظیم شده است. به نقل از تک‌کرانچ، اوپن‌ای‌آی این ادعای قابل توجه را دارد که o۳ - حداقل در شرایط خاص- به هوش جامع مصنوعی نزدیک می‌شود.
  • انتصاب یک زن برای نخستین‌بار به عنوان رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات

    به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات، ستار هاشمی در نشست هم‌اندیشی با بانوان فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال اظهار کرد: «به دلایل مختلف باور و اعتقاد راسخ به حضور بانوان در عرصه‌های مختلف دارم و معتقدم که حوزه کاری ارتباطات و فناوری اطلاعات هیچ تضادی با نقش مادری خانم‌ها ندارد. اینکه به حضور و فعالیت بانوان اعتقاد راسخ دارم دلایل مختلفی دارد؛ اما یکی از دلایل آن در بحث تولید محصول و ویژگی‌های زیبایی شناختی است که در حوزه نرم‌افزار از آن به عنوان تجربه کاربری یاد می‌شود.»
  • لپ‌تاپ جدیدی با نمایشگر لوله‌شونده

    به نظر می‌رسد که شرکت لنوو تصمیم دارد نمایشگرهای لوله‌شونده اوال‌ای‌دی را در محصولاتش به‌کار گیرد تا بدون افزایش اندازه لپ‌تاپ‌هایش، اندازه نمایشگر آنها را بیشتر کند. ایوان بلاس، افشاگر مشهور حوزه فناوری، اعلام کرد لنوو ششمین نسل از سری لپ‌تاپ‌های ThinkBook Plus را با نمایشگر اوال‌ای‌دی لوله‌شونده‌ای عرضه می‌کند که به سمت بالا امتداد می‌یابد و اندازه پنل را بیشتر می‌کند. بلاس مدعی است ThinkBook Plus جدید در نمایشگاه CES۲۰۲۵ رونمایی می‌شود که ۷ تا ۱۰ ژانویه سال آینده میلادی برگزار می‌شود.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

    قیمت انواع چای خارجی و ایرانی در بازار

    خبرنگار دنیای اقتصاد در گزارش میدانی قیمت انواع چای سیاه ایرانی و خارجی را بررسی کرده است.
  • آمار جدید بانک مرکزی؛

    دلار توافقی در سامانه ارز تجاری ۶۲ هزار و ۸۸۹ تومان شد

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی امروز ۱ دی ۱۴۰۳ نرخ دلار توافقی در سامانه ارز تجاری را ۶۲ هزار و ۸۸۹ تومان اعلام کرد.
  • سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرد؛

    واریز ۳۳ همت سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار

    دنیای اقتصاد: بر اساس اعلام سپرده‌گذاری مرکزی در پاییز امسال از طریق اطلاعات سامانه سجام بیش از ۳۳ هزار میلیارد تومان سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار واریز شد.
  • ابلاغیه جدید ارزی بانک مرکزی؛

    صادرکنندگان بخوانند؛ امکان فروش ارز نیمایی در مرکز مبادله فراهم شد

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی برای صادرکنندگانی که بر اساس مقررات برگشت ارز حاصل از صادرات موظف به فروش ارز در سامانه نیما بودند، امکان فروش در مرکز مبادله ارز و طلای ایران را نیز فراهم کرد.
  • مدیر‌عامل بورس،از بورسی شدن ۲ تا ۳ شرکت اقتصاد دیجیتال خبر داد؛

    ورود شرکت‏‌های استارت‌آپی به بورس هموار می‏‌شود؟

    در حالی که طی سال‌های گذشته تنها یک شرکت استارت‌آپی توانسته راه خود را برای ورود به بازار سرمایه هموار کند، هفته گذشته خبری از ورود یکی دیگر از این شرکت‌ها به بورس منتشر شد و همچنین مدیرعامل بورس تهران نیز در روز چهارشنبه اعلام کرد که تا پایان سال، ۲ تا ۳ شرکت بزرگ اقتصاد دیجیتال، بورسی می‌‌شوند. این در حالی است که به نظر می‌رسد شرایط دیگری نیز برای تسهیل عرضه سهام استارت‌آپ‌‌ها در بورس فراهم شده است و بر اساس وعده رئیس سابق سازمان بورس از دی ماه گذشته بازار جدیدی تحت عنوان «نوآفرین» ویژه پذیرش شرکت‌های دانش‌‌بنیان و استارت‌آپی آغاز به کار کرده است. کارشناسان معتقدند که ورود شرکت‌های استارت‌آپی به بورس می‌تواند برای آنها مزایای بسیاری از جمله تامین مالی به همراه داشته باشد.
  • پس‌از یک‌سال از آمدن رئیس‌جمهور جدید، آرژانتین با چه چالش‌هایی دست‌و پنجه نرم می‌کند؟

    خانه‌تکانی اساسی میلی

    برنامه اقتصادی خاویر میلی، رئیس‏‏‏‌جمهور آرژانتین، در اولین سال اجرای خود دستاوردهایی نظیر کاهش تورم ماهانه از ۲۵.۵‌درصد به ۲.۴درصد، افزایش ذخایر بین‌المللی از ۲۰میلیارد دلار به ۳۵میلیارد دلار، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری (کاهش فاصله اوراق قرضه دولتی) و بهبود اعتماد مصرف‌کننده را به همراه داشته است. با این حال، افزایش ارزش پزو نگرانی‌هایی را در مورد کاهش رقابت‏‏‏‌پذیری و تکرار چرخه‏‏‏‌های اقتصادی گذشته ایجاد کرده است.
    جمعه، ۳۰ آذر ۱۴۰۳
  • رشد تقاضا برای دارایی‌های امن؛

    در ۹ ماه اول سال، کدام بازار بیشترین سود را داشته است؟

    دنیای اقتصاد: شرایط منطقه‌ای و بروز تنش‌های سیاسی در منطقه خاورمیانه، تقاضا برای دارای‌های امن را افزایش داده؛ به نحوی که در ۹ ماهه اول سال، طلای ۱۸ عیار با رشد حدود ۴۹.۷۳ درصد، بیشترین بازدهی را در بین بازارهای سکه، دلار و بورس داشته است.