شماره روزنامه ۶۱۹۹
|

بازار از لنز «دنیای اقتصاد»؛

گوشت و مرغ تنظیم بازار توسط دولت برای کنترل بازار قیمت گذاری شده است؛ خبرنگار دنیای اقتصاد در این گزارش قیمت های مرغ و گوشت تنظیم بازار را بررسی کرده است.

ازسرگیری خرید طلا از سوی برخی بانک‌های مرکزی دنیا؛

دنیای اقتصاد: تحلیلگران می‌گویند طلا امسال رشد بیشتری خواهد داشت و سرمایه‌گذاران همچنان از خرید بانک‌های مرکزی سود خواهند برد.

    جمعه، ۲۱ دی ۱۴۰۳
  • اطلاعیه مرکز مبادله ایران در خصوص حراج سکه۲۲ دی؛

    مشکل درگاه واریز وجه تا ساعت ۲۰ امروز حل نشود، حراج شنبه لغو می‌شود

    دنیای اقتصاد: در صورتی که تا ساعت ۲۰ امروز جمعه ۲۱ دی ماه مشکل سامانه‌های پرداخت الکترونیک بانکی حل شده و این مسئله به اطلاع مرکز مبادله ایران رسانده شود؛ درگاه واریز وجه مرکز مبادله مجدداً فعال شده و امکان واریز وجه و شرکت در حراج میسر خواهد شد.
  • در پادکست «رادیو بازار» مطرح شد؛

    بازارها در برزخ ترس و طمع

    دنیای اقتصاد: همگام با تداوم جریان بالای پول در بورس تهران طی سومین هفته زمستان، دلار آزاد و سکه طلا بی‌تفاوت نسبت به یکدیگر راه خود را رفتند. در این مسیر، اسکناس آمریکایی و سکه طلا در برخی روزها بر خلاف جهت بورس‌ حرکت کردند.
    پنجشنبه، ۲۰ دی ۱۴۰۳
  • بیت‌کوین به ذخایر استراتژیک دنیا راه می‌یابد؛

    پذیرش بیت‌کوین توسط دولت‌ها؛ محرک رشد کریپتو در سال ۲۰۲۵

    دنیای اقتصاد: بر اساس آخرین گزارش‌ها، انتظار می‌رود که در سال ۲۰۲۵ کشورها بیت‌کوین را به ذخایر استراتژیک ملی خود اضافه کنند که این امر باعث رشد چشمگیر بازار کریپتو خواهد شد.
  • آیا دیدگاه‌های اقتصادی ایلان ماسک در دولت جدید حضور پررنگی خواهد داشت؟

    مثلث مشاوران ترامپ

    برای درک کامل از پتانسیل مخرب برنامه اقتصادی دونالد ترامپ، باید فراتر از توجه به شخصیت‌هایی مانند ایلان ماسک نگاه کرد و به جمع گسترده‌تری از افرادی که در اطراف رئیس‌جمهور منتخب حضور دارند توجه کرد. راس ووت، مدیر بودجه، وعده داده است که «بوروکراسی دولتی را بنا به اراده ریاست‌جمهوری» تغییر دهد.
  • نرخ‌های رسمی به رشد ادامه می‌دهند؟

    اسکناس دلار تجاری در نیمه کانال ۶۸

    نرخ اسکناس دلار رسمی در بازار روز گذشته رشد کرد و به حوالی رقم ۶۸ هزار و ۴۰۰ تومان رسید. این درحالی است که در روزهای اخیر پیش‌بینی می‌شد که هم‌زمان با تزریق ارز‌ پتروشیمی‌ها به تالار تجاری، نرخ‌های این بازار کاهش یابد. برخی از تحلیلگران معتقدند که بازار تجاری همچنان پتانسیل رشد قیمت را دارد.
  • عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

    احتمال تصویب FATF بیشتر از گذشته است

    خبر آنلاین: به گفته سیدمحمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در‌حال‌حاضر احتمال تصویب FATF وجود دارد. سخنگوی دولت روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران از برگشت FATF به مجمع تشخیص با دستور رهبری خبر داد، خبری که البته جدید نبود اما تکرار آن اهمیت بررسی این لوایح در مجمع را بار دیگر مطرح کرد. برگشت FATF به مجمع آن هم بنابر درخواست رئیس‌جمهوری و دستور رهبری این گمانه را تقویت می‌کند که این بار نحوه بررسی این لوایح در این نهاد فرق می‌کند؛ نکته‌ای که سیدمحمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، هم بر آن تاکید می‌کند و می‌گوید تغییر شرایط در مجمع از این جهت است که این بار وزنه موافقان FATF سنگین‌تر است.
  • وزیر خزانه‌داری به مصاف بانک مرکزی چین می‌رود

    بازار اوراق در پناه ترامپ

    با نزدیک شدن به مراسم تحلیف دونالد ترامپ، بازارهای اوراق قرضه در ایالات‌متحده، خود را برای افزایش بیشتر بازدهی اوراق خزانه‌داری ۱۰ ساله تا سطح پنج درصد آماده می‌کنند. در این میان، اقدامات آتی اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در خصوص عرضه اوراق قرضه بلندمدت، می‌تواند بانک مرکزی چین را وادار به کاهش ارزش یوآن کند.
  • چرا نرخ بهره کوتاه‏‏‌مدت و بلندمدت آمریکا از هم فاصله گرفته‏‏‌اند؟

    از اواسط سپتامبر، بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) نرخ بهره کوتاه‌‌‌مدت را به‌‌‌اندازه یک درصد کاهش داده است. با این حال، بازده اوراق قرضه ۳۰ ساله خزانه‌‌‌داری آمریکا به همان میزان افزایش یافته است. وضعیت فعلی در آمریکا مشابه وضعیتی موجود در انگلستان است. در انگلستان، بازده اوراق قرضه ۳۰ ساله به بالاترین حد خود از سال ۱۹۹۸ رسیده، در حالی که بانک مرکزی انگلستان سیاست‌های پولی انبساطی را دنبال می‌‌‌کند. این موضوع غیرعادی است، چرا که معمولا سیاست‌های انبساطی منجر به کاهش نرخ‌‌‌های بهره بلندمدت می‌شوند.
  • در گزارش عملیات بازار باز مشخص شد‌

    موضع بانک مرکزی در عملیات پولی

    ایرنا: بانک مرکزی گزارش عملیات بازار باز در هفته منتهی به ۱۷ دی را منتشر کرد که بر این اساس بانک مرکزی همچنان سیاست کنترل نقدینگی را اجرا می‌‌‌کند. باتوجه به پیش‌‌‌بینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بین بانکی، موضع این بانک در این هفته (منتهی به ۱۷ دی) توافق بازخرید بود.
  • کدام کشور اروپایی کمترین نرخ بیکاری را دارد؟

    ایسنا: نرخ بیکاری منطقه یورو در ماه نوامبر به ۶.۳ درصد رسید که بدون تغییر باقی ماند و کمترین میزان بیکاری در چک ثبت شد. یورواستات در گزارش خود نشان داد که نرخ بیکاری تعدیل شده فصلی در منطقه یورو در ماه نوامبر به ۶.۳ درصد رسیده است که برای سومین ماه متوالی بدون تغییر باقی ماند. این نرخ به‌‌‌طور سالانه ۰.۲ واحد درصد کاهش یافت.
  • اندونزی رسما به گروه بریکس پیوست

    ایبنا: اندونزی با تایید همه کشور‌‌‌های عضو به گروه بریکس پیوست. به گزارش آناتول، برزیل، رئیس دوره‌‌‌ای گروه بریکس برای سال ۲۰۲۵، اعلام کرد که اندونزی رسما با عضویت کامل به این گروه ملحق شده است. بر اساس گزارش روزنامه اندونزیایی «جاکارتا پست»، دولت برزیل در بیانیه‌‌‌ای، پیوستن اندونزی به عنوان عضو کامل بریکس را تبریک گفت. این بیانیه می‌‌‌افزاید اندونزی که دارای بیشترین جمعیت و بزرگ‌ترین اقتصاد در جنوب شرقی آسیا است، اکنون عضو کامل گروه بریکس است. گروه بریکس متشکل از برزیل، روسیه، هند و چین در سال ۲۰۰۹ تشکیل شد و آفریقای جنوبی نیز در سال ۲۰۱۰ به آن پیوست. ترکیه، جمهوری آذربایجان و مالزی رسما برای پیوستن به این گروه درخواست داده‌‌‌اند و سایر کشور‌‌‌ها نیز ابراز علاقه کرده‌‌‌اند. قبل از الحاق اندونزی، این بلوک حدود ۴۵ درصد از جمعیت جهان و ۳۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌‌‌داد.
  • کاهش اندک تورم یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان

    ایسنا: تورم سوئیس از ۰.۷ درصد به ۰.۶ درصد در ماه دسامبر کاهش یافت. اداره آمار فدرال سوئیس اعلام کرد که نرخ تورم سالانه سوئیس در ماه دسامبر به ۰.۶ درصد رسیده است. رقم منتشرشده نسبت به ۰.۷ درصد در ماه نوامبر کاهش یافته و با برآوردهای تحلیلگران مطابقت دارد.
  • چند شرکت‌‌‌ آمریکایی در ۲۰۲۴ ورشکست شدند؟

    ایبنا: ۶۸۶ شرکت آمریکایی تا پایان سال ۲۰۲۴ اعلام ورشکستگی کردند. به گزارش المیادین، روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز تایید کرد که ورشکستگی شرکت‌های آمریکایی به دلیل نرخ بهره به بالاترین حد خود در ۱۴ سال گذشته رسیده است.
  • تجار از رفع چالش‌های ثبت‌سفارش گوشی‌ها تا هفته آینده می‌گویند؛

    واردات تجاری آی‌فون در انتظار به‌روزرسانی‌های فنی 

    در حالی‌که هفته جاری خبری مبنی بر انجام نخستین ثبت سفارش آی‌فون در سامانه جامع تجارت منتشر شد، اما پیگیری‌های «دنیای اقتصاد» از برخی تجار نشان می‌دهد که آنها هنوز نمی‌توانند ثبت سفارش این گوشی‌ها را انجام دهند. به گفته رئیس انجمن موبایل ایران از دوشنبه ۱۷ دی ماه شناسه تجاری آی‌فون در سامانه جامع نشسته و بازرگانان می‌توانند ثبت سفارش خود را آغاز کنند. با این حال بازرگانان دلیل تاخیر در ثبت سفارش این گوشی‌ها را اعمال سهمیه‌ ۳۰ درصدی تجار برای واردات آی‌فون در کارتابل‌شان بیان می‌کنند و به نظر می‌رسد تا به‌روزرسانی‌های سامانه تجارت تا اوایل هفته آینده زمان ببرد. در هفته‌های گذشته هم که خبر ثبت شناسه آی‌فون در این سامانه منتشر شد، به گفته رئیس انجمن موبایل ایران به دلیل فنی هنوز امکان ثبت ۳۰ درصد از ظرفیت واردات تجار در سامانه تجارت فراهم نشده است و مسوولان در تلاشند که تا یکی، دو روز آینده خطاهای سایت رفع و رویه تجاری واردات آی‌فون ممکن شود.
  • سرنوشت هوش مصنوعی مشخص شد

    جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی عصر روز سه‌شنبه به ریاست مسعود پزشکیان و با دستور‌کار بررسی ابعاد مختلف هوش مصنوعی، چالش‌ها و الزامات توسعه آن برگزار شد.
  • رفع فیلترینگ طبقاتی یوتیوب، مصداق تبعیض ناروا

    سیتنا: به دنبال اظهارات اخیر وزیر علوم که کاربری یوتیوب را عمدتا آموزشی دانسته و از مذاکرات برای رفع مسدودی این پلتفرم برای اساتید و دانشجویان خبر داده بود، سندیکای صنعت مخابرات ایران در متنی به شرح ذیل واکنش نشان داده است: «آقای وزیر، یوتیوب بخشا آموزشی است و نه عمدتا. ضمن اینکه آموزش برای کلیه کسب‌وکارها از دانش و صنعت گرفته تا بازار و مردم، امری است ضروری. بنابراین رفع مسدودی یوتیوب صرفا برای دانشگاهیان که توسط جنابعالی مطرح شده از مصادیق اینترنت طبقاتی است و نوعی تبعیض ناروا و دست‌اندازی به حقوق غیر تلقی می‌شود و مورد قبول ملت آگاه و علاقه‌مند به آگاهی بیشتر نیست. وقتی که با یک دستور و یک روزه فیلترینگ اجرایی می‌شود، ولی برای برداشتن آن به ماه‌ها زمان و ده‌ها جلسه و صرف انرژی فراوان و اخذ مجوزهای متعدد نیاز است، مدیران ارشد دولتی لطف بفرمایند قدری خردمندانه‌تر برای رفع چالش‌های ایجاد شده اقدام کنند تا برای دستیابی همگان به اینترنت باکیفیت، خللی ایجاد نشود.»
  • هوش مصنوعی جمینای به تلویزیون‌های گوگل می‌آید

    ایسنا: این هفته در نمایشگاه فناوری CES، گوگل دید اولیه‌ای به ارتقای نرم‌افزار و سخت‌افزار جدیدی که به تلویزیون‌های گوگل می‌آیند، ارائه کرد. ویژگی‌های جدید تلویزیون‌های گوگل شامل تجربه محیطی جدید، ادغام هوش مصنوعی جمینای(Gemini)، دستیار گوگل و همچنین سخت‌افزار جدیدی مانند میکروفن‌های میدان دور و حسگرهای مجاورت برای پشتیبانی از قابلیت‌های نرم‌افزاری جدید است. در لاس‌وگاس قابلیت‌های جدید در عمل به نمایش درآمد و نتایج امیدوارکننده به نظر می‌رسد. به نقل از انگجت، اگر از تلویزیون گوگل(Google TV) استفاده کرده باشید، شاید پیش‌تر از فرمان «hey Google» برای جست‌وجوی نمایش‌هایی برای تماشا استفاده کرده باشید.
  • استفاده ۴۲ درصدی مشاغل سازمانی از هوش مصنوعی

    استفاده از هوش مصنوعی در زمینه‌های بی‌شماری توانایی متحول کردن اقتصاد، صنعت، سیاست و جامعه را دارد. بنابراین پرداختن به نیاز فوری افراد جهت پذیرش هوش مصنوعی نقل مجلس کارشناسان صنعت است. زیرا هوش مصنوعی می‌تواند کلیه خدمات را به مرحله بعدی توسعه در صنعت برساند. فناوری استفاده از هوش مصنوعی در قانون و پیشرفت‌هایی که در چارچوب موجود انجام می‌دهد به پتانسیل هوش مصنوعی برمی‌‌‌گردد که نامحدود است. مزایای استفاده از هوش مصنوعی در شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌تواند شامل کاهش ساعات کاری و افزایش بهره‌‌‌وری در بین متخصصان باشد که نتایج بهتری را برای مشتریان به همراه خواهد داشت.
  • سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیارد دلاری یک اماراتی در دیتاسنترهای آمریکا

    ایسنا: ترامپ با پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، سرمایه‌گذاری در صنایع داخلی و پیشنهاد تعرفه‌های بالاتر بر کالاهای چینی را مضاعف کرده و همزمان، آمریکا تلاش می‌کند دسترسی چین به تراشه‌های مورد نیاز برای دیتاسنترهای پیشرفته را محدود کند. سجوانی، رئیس شرکت املاک و مستغلات داماک در دبی، در عمارت شخصی مارالاگوی ترامپ گفت: «اگر فرصت در بازار به ما اجازه دهد، قصد داریم ۲۰میلیارد دلار و حتی بیشتر از آن سرمایه‌گذاری کنیم.»
    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • گفتگوی ویدئویی دنیای اقتصاد با تحلیلگر حوزه رمزارزها؛

    بستن حساب های رمزارزی بر کنترل نرخ ارز اثرگذار بود؟

    دنیای اقتصاد: آیا بانک مرکزی می‌تواند متولی حوزه رمزارزها باشد؟ این پرسشی است که در روزهای اخیر مورد توجه فعالان این حوزه قرار گرفته و نظرات متفاوتی را به همراه داشته است؛ موضوعی که هم موافقان و هم مخالفان خود را دارد.
  • استورم؛ ابزاری قدرتمند برای تولید محتواهای دقیق و ساختارمند؛

    پایان ویکی پدیا؟

    دنیای اقتصاد: دانشگاه استنفورد ابزاری جدید مبتنی بر هوش مصنوعی به نام استورم(storm) معرفی کرده است که به کاربران کمک می‌کند گزارش‌های دقیق و کامل به سبک ویکی‌پدیا درباره هر موضوعی تولید کنند.
  • افت ۷ درصدی پادشاه رمزارزها؛

    سقوط بیت کوین به کانال ۸۸ هزار دلاری؟

    دنیای اقتصاد: بیت کوین روز خود را با افت ۷ درصدی آغاز کرد و از بالاترین سطح خود، ۱۰۲ هزار دلاری پس از آغاز سال ۲۰۲۵ به کانال ۹۴ هزار دلاری سقوط کرد.
  • بازار از لنز «دنیای اقتصاد»؛

    قیمت پرفروش ترین اسپرسو سازهای خانگی در بازار ایران

    دنیای اقتصاد: داشتن یک اسپرسو ساز باکیفیت در منزل امکان لذت بردن از یک اسپرسوی عالی را در هر زمان و مکانی برایتان فراهم می کند. در این گزارش بهترین و پرفروش ترین اسپرسو سازهای بازار را معرفی می کنیم.
  • جهان در تلاش برای محدود کردن استفاده کودکان از تلفن همراه؛

    چطور کودکان خود را از اینترنت دور نگه داریم؟

    دنیای اقتصاد: دنیای امروز، دنیای فناوری و ارتباطات بی‌سیم است؛ اما این پیشرفت شگفت‌انگیز، چالش‌های جدیدی را نیز به همراه آورده که یکی از این چالش‌ها، نفوذ گسترده تلفن‌های هوشمند در زندگی کودکان است.
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد؛

    ماجرای دلار ۲۰ هزار تومانی؛ چرا نمی‌توان نرخ دلار را به بیست هزار تومان کاهش داد؟

    دنیای اقتصاد: به تازگی برخی نمایندگان مجلس از دلار ۲۰ هزار تومانی صحبت می‌کنند؛ اما ماجرای این دلار ارزان چیست و آیا عملی کردن چنین ادعایی، شدنی است؟
  • مطابق دستور وزیر اقتصاد؛

    تحت هیچ شرایطی ماینر غیرمجاز فروخته نمی‌شود

    دنیای اقتصاد: مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: باتوجه‌به ناترازی که وجود دارد، طبق دستور وزیر امور اقتصادی و دارایی تحت هیچ شرایطی ماینر غیرمجاز فروخته نمی‌شود.
  • نرخ بازار توافقی نیما امروز چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳؛

    دلار توافقی ۶۶ هزار و ۵۲۴ تومان، یورو ۶۸ هزار و ۹۶۶ تومان

    دنیای اقتصاد: نرخ بازار توافقی نیما امروز چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ شاهد مبادله دلار با نرخ ۶۶ هزار و ۵۲۴ تومان و مبادله یورو با نرخ ۶۸ هزار و ۹۶۶ تومان بود.
  • دلار به کانال ۸۰ بازگشت؛

    زورآزمایی بازارساز ارزی

    قیمت دلار آزاد در بازار روز گذشته مجددا از مرز ۸۰ هزار تومان عبور کرد. بررسی روند معاملات ارزی در روز سه‌شنبه گویای آن است که سطح تقاضا افزایش یافته است. به عقیده برخی از کارشناسان، رشد نرخ ارز می‌تواند ناشی از عدم نتیجه‌دهی کشمکش بازارساز و معامله‌گران باشد. هدف بانک ‌مرکزی دلار زیر مرز ۸۰ هزار تومانی است، اما تقاضای موجود در بازار بیش از این رقم است.
  • آمار کنون‌بینی بخش‌های اقتصادی در دومین ماه پاییز بررسی شد؛

    اختلاف در برآورد رشد

    مرکز پژوهش‌های مجلس اخیرا چهارمین گزارش خود از برآورد ماهانه تولید ناخالص داخلی را منتشر کرده است. بر اساس این گزارش، تولید ناخالص داخلی با نفت و بدون نفت در آبان‌ماه۱۴۰۳ به ترتیب رشد ۳.۳ و ۳.۵درصدی داشته است. این در حالی است که آمار کنون‌بینی پژوهشکده پولی و بانکی حاکی از آن است که تولید ناخالص داخلی سه‌ماه منتهی به آبان‌ماه ۱.۳درصد است که این میزان کمترین رشد برآوردی از تابستان۱۴۰۱ به بعد است. به نظر می‌رسد که بین آمار اعلامی از سوی دو نهاد تخمین زننده رشد اقتصادی تفاوت زیادی وجود دارد. به‌‌رغم اینکه هدف از کنون‌بینی کمک به تصمیم‌گیری‌ بهتر فعالان اقتصادی و سیاستگذاران است، اما تناقضات موجود در آمار به جای روشن‌سازی وضعیت، موجب سردرگمی بیشتر شده است.