شماره روزنامه ۶۱۸۹
|

بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

دنیای اقتصاد: در این گزارش، به بررسی قیمت و مشخصات برخی از ارزان‌ترین مدل‌های جارو رباتیک موجود در بازار می‌پردازیم.

بازار از لنز دنیای اقتصاد؛

دنیای اقتصاد: در این گزارش از آخرین قیمت لپتاپ‌های ارزان و با قیمت مناسب در بازار مطلع شوید.

    یکشنبه، ۰۹ دی ۱۴۰۳
  • بانک مرکزی اعلام کرد؛

    کاهش تورم ماهانه آذر به ۱.۷ درصد

    دنیای اقتصاد: تورم سالانه مصرف کننده و تولیدکننده آذرماه به ۳۶.۳ و ۲۶.۷ درصد کاهش یافت.
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    دلار بر سر دو راهی

    دنیای اقتصاد: دلار در روزهای اخیر با جهشی بی‌سابقه به کانال ۸۲ هزار تومان رسید و وعده‌های کاهش قیمت و مداخله بازارساز تاکنون نتوانسته‌اند ثباتی پایدار در بازار ارز ایجاد کنند؛ با این وجود از صبح امروز شاهد کاهش نسبی قیمت‌ها در بازار بودیم.
  • بیت‌کوین مورد استقبال مدیران وال‌استریت قرار گرفت

    تقاضای جدید در بازار رمزارز

    افزایش چشمگیر قیمت بیت‌کوین در سال جاری، وال‌استریت را با چالش مهمی به نام سرمایه‌گذاری بانک‌ها در حوزه تامین مالی ارزهای دیجیتال مواجه کرده است. این موضوع، تغییری اساسی در نگرش بانک‌های بزرگ ایجاد کرده است. در عین حال، افزایش تورم و کاهش ارزش دلار آمریکا نیز باعث تقویت بیت‌کوین، آلت‌کوین‌ها و طلا شده است.
  • رفع فیلتر گوگل‌پلی،صنعت گیم را احیا می‌کند؛

    سیگنال مثبت به صنعت بازی

    هر چند فیلترینگ گسترده همچنان در کشور پابرجاست، اما نمی‌توان از تاثیر مثبت رفع فیلتر پلتفرم گوگل‌پلی بر صنعت بازی غافل شد. فیلترینگ گوگل‌پلی از سال ۱۴۰۱ ضربه جدی به صنعت بازی از جمله گیمرها و به خصوص بازی‌سازها زد و موجب مهاجرت تیم‌ها یا تعطیلی کسب‌وکارهای زیادی در این حوزه شد.
  • چرا یکسان‌سازی نرخ ارز ضروری است؟

    بازیگر ارزی عددسازی صادرات

    پژوهشکده پولی و بانکی در یک گزارش تحلیلی تاکید کرد که میزان کم‌اظهاری در صادرات در سال۱۴۰۱ به ۵میلیارد دلار رسیده است. این گزارش تفاوت نرخ ارز سامانه نیما و بازار آزاد را مهم‌ترین عامل کم‌اظهاری صادرات دانست که این آمار در سال‌های اخیر روند صعودی داشته است. این گزارش راهکارهایی را نیز برای کاهش کم‌اظهاری ارائه کرده است و یکسان‌سازی نرخ ارز در کشور را ضروری می‌داند. همزمان وزارت اقتصاد نیز روایت رسمی از کم‌اظهاری را ارائه کرده است.
  • دلار غیررسمی به رشد قیمت ادامه می‌دهد؛

    الزام حضور بازارساز در معاملات آزاد

    روز گذشته روند شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی افزایشی بود. به تبعیت از رشد نرخ دلار آزاد، قیمت قطعات مختلف سکه ‌طلا رشد کرد. به عقیده تحلیلگران شرایط حال حاضر به دلیل افزایش تقاضا و متناسب نبودن حجم عرضه در بازار آزاد است. این افراد معتقدند در شرایط این‌چنینی بازار رسمی به دنبال بازار غیررسمی حرکت خواهد کرد، چرا که انتظارات تورمی افراد از نرخ‌های غیررسمی نشات می‌گیرد.
  • چالش‌‌‌های ساختار سنتی بدهی بانک‌‌‌ها و نرخ بهره حقیقی منفی

    سیستم بانکی ایران با چالش‌‌‌های ساختاری و اقتصادی متعددی روبه‌رو است که مانع از ایفای نقش موثر بانک‌‌‌ها در توسعه مالی می‌شود. تاثیرات این چالش‌‌‌ها، به‌‌‌ویژه در شرایط اقتصادی فعلی، بیشتر از گذشته نمایان شده است. به‌‌‌طور مشخص، ساختار سنتی بدهی بانک‌‌‌ها، در کنار نرخ بهره حقیقی منفی و رشد انتظارات تورمی، سبب شده است که مقتضیات کسب‌‌‌وکار بانکی به‌‌‌طور مضاعف مختل شود. این مشکلات نه‌‌‌تنها توانایی بانک‌‌‌ها را برای تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی محدود کرده، بلکه موجب تضعیف منابع مالی آنها و افزایش رقابت از سوی نهادهای مالی غیر‌بانکی نیز شده است. بر این اساس، کانون اصلی نوشتار حاضر، بررسی مضرات ساختار سنتی بدهی بانک‌‌‌ها و اثرات منفی آن، در کنار رقابت با بازیگران غیر بانکی و نرخ بهره حقیقی منفی است.
  • عرضه اولیه سهام ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین

    ایسنا: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از آغاز عرضه اولیه سهام شرکت‌های دانش‌بنیان از روز گذشته خبر داد و گفت: «با ابتکاری که به وجود آمد، بازار نوآفرین با دو تابلوی رشد و تابلوی دانش‌بنیان در بورس ایجاد شد. با این اقدام اکنون ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین پذیرش شدند.»
  • اختصاص یک تیم تخصصی برای بررسی کیفیت اینترنت

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره وضعیت تعهد اپراتورها برای افزایش کیفیت اینترنت در پی افزایش تعرفه‌ها در سال گذشته گفت: «بحث کیفیت شبکه یکی از دغدغه‌های ما در این وزارتخانه است و از ماه‌های گذشته یک تیم تخصصی برای آن در نظر گرفته‌ایم و در آینده نزدیک هم جلسه‌ای مشخصا درباره کیفیت ارتباطات برگزار می‌کنیم. کیفیت شبکه در یک سری از نقاط و در بعضی از سرویس‌ها دارای محدودیت است و ما به آن اذعان داریم.» ستار هاشمی افزود: «بنابراین آن را انکار نمی‌کنیم و اگر به واقعیت موجود اذعان نکنیم طبیعتا نمی‌توانیم برنامه‌ای مبتنی بر آن در آینده داشته باشیم.»
    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • زلزله اریک ترامپ در بازار؛

    بیت کوین یک میلیون دلاری می شود؟

  • معاون اول و سخنگو، نوسانات ارزی را تشریح کردند؛

    راهبرد ارزی دولت از زبان دولتمردان

    دنیای اقتصاد: محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهوری، راهبرد اقتصادی دولت برای توسعه اقتصادی کشور را تشریح کرد.
  • بازار از لنز «دنیای‌اقتصاد»؛

    گوشی‌های آیفون ۱۵ و ۱۶ در بازار موبایل ایران با چه قیمتی فروخته می‌شوند؟

    دنیای اقتصاد: گوشی‌های اپل در ایران به دلیل محدودیت‌های واردات و تحریم‌ها، معمولاً با قیمت‌های بالایی عرضه می‌شوند. با خواندن این گزارش از آخرین قیمت ‌ای آیفون ۱۵و ۱۶ در بازار ایران مطلع می‌شوید.
  • عرضه ۱.۴ میلیارد دلار ارز در سامانه ارز تجاری؛

    گزارش بانک مرکزی از آخرین تحولات ارزی تجاری

    دنیای اقتصاد: از زمان آغاز به کار بازار یکپارچه ارز ۲۴ آذر تا روز پنج‌شنبه ششم دی‌ماه، بالغ بر یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار توسط عرضه‌کنندگان و به ارزهای مختلف در بازار مذکور عرضه و معامله شده است.
  • چرا درگاه‌های واریز تومانی صرافی‌های رمزارز بسته شدند؟

    طی دو روز اخیر، درگاه‌های واریز تومانی صرافی‌های رمزارز مسدود شده‌اند. اما دلیل آن چیست؟
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    شکاف ۱۸ درصدی دلار تجاری و آزاد؛ برنامه‌های جدید بانک مرکزی برای ثبات بازار ارز

    دنیای اقتصاد: در حالی که نرخ دلار توافقی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران ۶۶,۴۰۰ تومان اعلام شده، نرخ این ارز در بازار آزاد به بیش از ۸۱,۰۰۰ تومان رسیده است. این اختلاف، شکاف ۱۸ درصدی بین دو نرخ را نشان می‌دهد.
  • براساس اعلام بانک مرکزی؛

    نرخ دلار حواله به ۶۴ هزار و ۵۹۵ تومان رسید

    بازار ارز در روز شنبه ۸ دی ماه ۱۴۰۳ شاهد مبادله دلار با نرخ ۶۴ هزار و ۵۹۵ تومان، مبادله یورو با نرخ ۶۷ هزار و ۳۳۱ تومان و مبادله درهم با نرخ ۱۷ هزار و ۵۸۹ تومان بود.
  • بازار از لنز «دنیای‌اقتصاد»؛

    قیمت روز تخم‌مرغ در بازار

    دنیای اقتصاد: در این گزارش، از قیمت روز برخی از برندهای تخم‌مرغ در بازار مطلع شوید.
  • طهماسب مظاهری در واکنش به حذف صفر از پول ملی؛

    باید حداقل شش صفر حذف شود

    دنیای اقتصاد: طهماسب مظاهری رئیس کل اسبق بانک مرکزی درباره حذف چهار صفر از پول ملی گفت: حذف چهار صفر با تورم‌ بالایی که وجود دارد کارساز نیست و اگر دولت بخواهد کار مفیدی انجام دهد حداقل باید شش صفر را حذف کند.
  • نرخ سود بین بانکی به سقف رسید؛ چرا این ابزار قطب‌نمای بازار پول نشد؟

    سیاست پولی خاموش

    نرخ بهره بین بانکی که متاثر از عملیات بازار باز است به تازگی با ثبت رقم ۲۳.۹۴درصد به سقف تاریخی خود رسید. عملیات بازار باز که از سال۱۳۹۸ توسط بانک مرکزی استفاده می‌شود در آغاز قرار بود ابزار اثرگذاری در حوزه سیاست پولی باشد و هدف‌گذاری مربوط به رشد نقدینگی و تورم را برای این نهاد سیاستگذار تسهیل کند. با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ سود بازار بین بانکی به هدف اصلی خود برای تبدیل شدن به ابزار اصلی تنظیم جریان پولی کشور نرسیده است و به نظر می‌رسد که رویکردهای دستوری، در کارکرد این ابزار اثرگذار بوده است. در حال حاضر نیز شکاف مابین نرخ سود بین بانکی و نرخ سود تامین مالی در بازار آزاد به‌شدت افزایش یافته و انتظار بر این است که سقف کریدور نرخ سود بازار بین بانکی افزایش یابد. ترکیه با استفاده از سیاست‌های انقباضی و افزایش نرخ بهره توانسته است در مسیر مهار تورم گام بردارد و پس از کاهش نرخ تورم، سیاست‌های انبساطی را پس از ۲۲ماه آغاز کرده است.
  • تخلیه حباب قطعات طلایی باموفقیت انجام شد؛

    بازگشت نرخ سکه به قله

    درروزهای پایانی هفته گذشته نرخ سکه طلا طرح جدید با عبور از مرز ۵۶ میلیون تومانی برای دومین بار در سه ماه گذشته در قله تاریخی قرار گرفت. بررسی‏‏‌های محاسباتی حاکی از آن است که دومین حضور نرخ سکه در قله با ۵۰‌درصد حباب کوچک‌تر صورت گرفته است. درنتیجه می‌توان گفت سیاست‏‏‌های نهاد بازارساز در راستای کوچک‏‏‌کردن حباب قطعات طلایی موفق بوده است.
  • تامین ارز واردات کالاهای اساسی و دارو از مرز ۱۱میلیارد دلار گذشت

    بانک‌مرکزی: با تمهیدات بانک‌مرکزی و از ابتدای سال‌تا روز پنج‌شنبه، تامین ارز واردات کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی با نرخ ارز ترجیحی از مرز ۱۱میلیارد دلار گذشت. این بانک از ابتدای امسال تا پایان هفته گذشته برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی بیش از ۲میلیارد و ۳۰۰میلیون دلار ارز تامین کرده‌است. کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‏‏‌های روغنی و نهاده‏‏‌های دامی نیز از ابتدای سال‌تا ‌روز پنج‌شنبه، بیش از ۸میلیارد و ۷۰۰میلیون دلار ارز ترجیحی دریافت کرده‌اند.
  • پرداخت وام مشاغل خانگی سرعت می‌گیرد

    ایسنا: براساس اعلام وزارت کار، روند پرداخت تسهیلات اندک مشاغل خانگی باید اصلاح و با سرعت بیشتری دنبال شود، درحالی‌که صاحبان مشاغل خانگی می‌توانند برای راه‌اندازی کسب‌وکار خود از تسهیلات مشاغل خانگی با سود کم‌بهره‌مند شوند، اما بسیاری از متقاضیان دریافت این تسهیلات نسبت به عدم‌ارائه تسهیلات در برخی شعب بانک و ناچیز‌بودن آن گلایه دارند.
  • جزئیات مصوبات نهمین جلسه شورای ملی تامین مالی

    بازار: نهمین جلسه شورای ملی تامین مالی به ریاست دکتر عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس‌کل بانک مرکزی و با حضور اعضای دیگر شورا برگزار شد. نخستین دستور این جلسه بررسی پیشنهاد «سقف مجاز انتشار اوراق بهادار ارزی» موضوع بند (ب) ماده (۲۹) قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها بود که با اکثریت آرا به تصویب این شورا رسید. دومین دستور نیز بررسی پیش‌نویس «دستورالعمل سازوکار انتشار اوراق ارزی» موضوع جز (۷) بند (ب) ماده (۲) و بند (ب) ماده (۲۹) قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها بود که مقرر شد بانک مرکزی ظرف مدت سه ماه تدوین و ابلاغ کند. سومین دستور این جلسه بررسی پیش‌نویس «آیین‌نامه اجرایی نحوه احراز و تمدید صلاحیت مدیران شرکت‌های اعتبارسنجی» موضوع جز (۲-۵-۳) بند (ب) ماده (۲) قانون بوده است که مشروط به اصلاحاتی با اکثریت آرا به تایید این شورا رسید. شورای ملی تامین مالی متشکل از وزیر اقتصاد، رئیس‌کل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه، وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، رئیس‌کل بیمه مرکزی و رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی است.
  • پدیده فناوری در سال ۲۰۲۵ چه عملکردی خواهد داشت؟

    ۴ پیش‌بینی از صنعت هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: پیش‌بینی‌‌‌ها برای ۲۰۲۵ نشان می‌دهد که مدل‌‌‌های بزرگ هوش مصنوعی ممکن است به دلیل کاهش بازدهی، با سرعت کمتری توسعه یابند. با این حال، در زمینه‌‌‌های دیگری پیشرفت خواهند داشت و همچنان نوآوری‌‌‌های دیجیتال را هدایت خواهند کرد.
  • اجرای اصول حاکمیت شرکتی در نظام بانکداری

    در یادداشت‌های پیشین که با عناوین «پیشگیری از جرائم بانکی از طریق مدیریت ریسک تطبیق (با اعمال اصول حاکمیت شرکتی و مدیریت تعارض منافع)» و «ماهیت؛ انواع و دلایل بروز تعارض منافع چیست؟» ارائه شد؛ لزوم تقویت جایگاه حاکمیت شرکتی و مدیریت تعارض منافع تشریح و در اهمیت رویکرد مدیریت ریسک جرائم مالی (FCRM) در نظام بانکداری مطالبی مطرح شد؛ از این رو و با توجه به گستردگی زیاد مباحث حاکمیت شرکتی بانکی و تخصصی، تدوین و اصلاح سازوکارهای حقوقی آن در تمامی دستگاه‌های اجرایی کشور و ارزیابی آثار عملی آن، در این یادداشت به اختصار، اهم چالش‌ها و راهکارهای اجرای اصول حاکمیت شرکتی ارائه شده است.
  • بدون تغییر ماندن نرخ‌های بهره در بانک مرکزی مصر

    ایبنا: بانک مرکزی مصر نرخ بهره را بدون تغییر نگه داشته است. به گزارش آناتول، بانک مرکزی مصر تصمیم گرفت نرخ سپرده و وام یک‌شبه و نرخ عملیات اصلی بانک را به ترتیب در ۲۷.۲۵ درصد، ۲۸.۲۵‌درصد و ۲۷.۷۵‌درصد حفظ کند. این در بیانیه‏‏‌ای از سوی بانک مرکزی مصر منتشر شد که در آن کمیته سیاست پولی این بانک نیز تصمیم گرفت نرخ اعتبار و تخفیف را بدون تغییر ۲۷.۷۵‌درصد نگه دارد. تصمیم بانک مرکزی مصر برای حفظ نرخ بهره برای ششمین جلسه متوالی اتخاذ شد. در این بیانیه آمده است: اگرچه نرخ سالانه تورم عمومی طی سه ماه گذشته شاهد ثبات بود، اما در نتیجه کاهش قیمت مواد غذایی، در نوامبر گذشته به ۲۵.۵درصد کاهش یافت. قیمت مواد غذایی اساسی و سبزیجات تازه در آبان ماه با ۲۴.۶‌درصد کمترین نرخ تورم سالانه در نزدیک به ۲سال اخیر را ثبت کرد.نرخ تورم عمومی در مصر اخیرا شروع به کاهش کرده است، از حدود ۳۶‌درصد در فوریه گذشته، و انتظار می‌رود در سه‌ماه چهارم سال ۲۰۲۴ به ۲۶‌درصد برسد. نرخ بهره یکی از برجسته‏‏‌ترین ابزار‏‏‌های سیاست پولی است که کشور‏‏‌ها برای کاهش تورم بالا از آن پیروی می‌کنند، زیرا نرخ بهره را برای کاهش قیمت‌ها در بازار‏‏‌ها افزایش می‌دهند.
  • پیش‌بینی بانک جهانی از رشد اقتصادی چین قوت گرفت

    مهر: بانک جهانی بر پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی چین در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ تاکید کرد و هشدار داد کاهش اعتماد خانوارها و کسب و کارها، همراه با تداوم رکود بخش املاک بر این چشم‌‌‌انداز تاثیر خواهد گذاشت.
  • ژاپن بودجه ۷۳۰ میلیارد دلاری را تصویب کرد

    ایبنا: ژاپن بودجه ۷۳۰ میلیارد دلاری را برای سال مالی آینده خود تصویب کرده است. به گزارش عمون، ‏‏‌ روز جمعه، کابینه ژاپن بودجه بی‌سابقه‏‏‌ای به ارزش ۷۳۰ میلیارد دلار را برای سال مالی آینده که از آوریل آغاز می‌شود، تصویب کرد و با توجه به درآمد‏‏‌های مالیاتی بی‌سابقه انتشار اوراق جدید را به پایین‏‏‌ترین سطح در ۱۷ سال گذشته کاهش داد. ارزش بودجه برای سال مالی که از آوریل آغاز می‌شود، تقریبا ۱۱۵.۵تریلیون ین (۷۳۲.۳۶ میلیارد دلار) تخمین زده می‌شود که ۲.۶‌درصد از ارزش اولیه بودجه سال‌جاری که ۱۱۲.۶ تریلیون ین بود، افزایش یافته است. این افزایش بودجه به دلیل هزینه‏‏‌های خدمات بدهی و تامین اجتماعی صورت گرفت.