شماره روزنامه ۶۱۸۵
|

بازار از لنز «دنیای‌اقتصاد»؛

خبرنگار دنیای اقتصاد در این گزارش قیمت ۱۰ اجاق گاز پرفروش بازار کشور را بررسی کرده است.

رشد تقاضا برای دارایی‌های امن؛

دنیای اقتصاد: شرایط منطقه‌ای و بروز تنش‌های سیاسی در منطقه خاورمیانه، تقاضا برای دارای‌های امن را افزایش داده؛ به نحوی که در ۹ ماهه اول سال، طلای ۱۸ عیار با رشد حدود ۴۹.۷۳ درصد، بیشترین بازدهی را در بین بازارهای سکه، دلار و بورس داشته است.

    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • چرا قیمت گوشی‌های اپل افزایش پیدا کرد؟

    ابهام‌زدایی از آزادسازی واردات آی‌فون

    در حالی که بیش از دو ماه است انتظارها برای اعلام خبر قطعی آزادسازی واردات آی‌فون با رویه تجاری بی‌نتیجه مانده است، روز گذشته رئیس کمیسیون تخصصی موبایل اتاق اصناف اعلام کرد که قرار است تا ۱۰ روز آینده شناسه آی‌فون ۱۵ و ۱۶ در سامانه همتا برای تجار تعریف شود. اظهارات ضد و نقیض در این باره طی ماه‌های گذشته باعث بدبینی برخی از فعالان این حوزه برای اجرای نهایی رجیستری گوشی‌های اپل شده است، اما برخی دیگر از کارشناسان معتقدند آزادسازی این واردات اتفاقی مثبت برای بازار آی‌فون‌ها محسوب می‌شود. همچنین با توجه به اینکه آی‌فون طی روزهای گذشته افزایش قیمت چشمگیری را تجربه کرده است، به نظر می‌رسد این اتفاق می‌تواند نویدبخش کنترل قیمت در این بازار باشد.
  • آمار تولید ناخالص داخلی به‌روز شد؛

    فرود «رشد» با اتمام سوخت

    رشد اقتصادی ایران به روایت بانک مرکزی در فصل دوم سال جاری به ۲.۷درصد کاهش یافته و به پایین‌ترین سطح در ۱۰فصل اخیر رسیده است. یکی از عوامل اصلی، افت رشد درآمدهای نفتی در فصل‌های اخیر بوده است. به گفته کارشناسان، رشد اقتصادی در ایران تابعی مستقیم از میزان رشد بخش نفت است و عوامل دیگر غیرنفتی فعلا نمی‌تواند باعث تغییر مسیر رشد اقتصادی شود. با توجه به افت رشد بخش نفت در فصل‌های اخیر، به نظر می‌رسد اقتصاد کشور وارد دوره‌ای جدید با رشد پایین شده است.
  • بازگشت بازار ارز به مدار صعودی؛

    دلار طبق پیش‌بینی‌ها عمل نکرد

    روز گذشته برخلاف انتظار، روند نرخ ارز افزایشی بود. در روزهای اخیر سیگنالی مبنی بر حضور سنگین نهاد بازارساز در معاملات روز دوشنبه منتشر شده بود که بر اساس آن احتمال می‌رفت در این روز روند نرخ ارز کاهشی شود. اما برخلاف پیش‌بینی‌ها تابلو‌های بازار در روز گذشته سبز بود. برخی از تحلیلگران معتقدند که این رشد قیمت در واکنش به سخنان جدید وزیر اقتصاد بوده است.
  • بازگشت بازارهای جهانی به سطوح بالاتر

    سود کم طلای جهانی

    پس از اینکه معیار ترجیحی فدرال‌رزرو برای تورم، عدد کمتری را نسبت به پیش‌بینی‌ها نشان داد، چشم‌انداز معامله‌گران طلای جهانی تغییر کرد و در سطوح بالاتر معامله شد. زیرا نرخ تورم پایین می‌تواند انگیزه بیشتری برای کاهش نرخ بهره توسط سران پولی فدرال‌رزرو ایجاد کند. با این حال، بازار طلای جهانی در سال آینده تا حد زیادی تحت تاثیر نااطمینانی‌های سیاسی قرار خواهد گرفت.
  • عرضه انواع سکه طلای ضرب ۱۳۸۶ در حراج روز چهارشنبه

    دنیای اقتصاد: روز چهارشنبه ۵ دی‌‌‌ماه، ربع‌سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶، نیم‌سکه طلای بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ و تمام‌سکه طلای بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی، بدون بسته‌بندی عرضه می‌شود.
  • ۵۱.۶میلیارد دلار ارز واردات تامین شد

    دنیای‌اقتصاد: بانک مرکزی ضمن اعلام حجم معاملات سامانه ارز تجاری از ابتدای فعالیت تا امروز تصریح کرد از اول فروردین‌ماه تا ۳دی‌ماه امسال، ۵۱میلیارد و ۶۰۲میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.
  • اختصاص ۲۵۰ همت برای رفع تنگنای مالی تولید تورم‌زا نیست

    شادا: مدیرگروه مطالعات پولی مرکز تسهیل تامین مالی تولید در وزارت امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: اختصاص ۲۵۰هزار میلیارد تومان برای رفع تنگناهای مالی تولید از آن‌ جهت که به طرح‌های پیشران اختصاص می‌یابد و به رونق تولید خواهد انجامید، نگرانی بابت افزایش تورم ایجاد نمی‌کند.
  • برنامه صندوق توسعه ملی برای صنعت برق

    ایرنا: عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی از سرمایه‌‌‌گذاری این صندوق برای تولید ۲ هزار مگاوات برق خبر داد و گفت: به زودی ۲ نیروگاه از نیروگاه‌های در دست ساخت تکمیل شده و به شبکه برق کشور می‌‌‌پیوندند.
  • «اپل» برای خانه‌ها زنگ هوشمند می‌سازد

    ایسنا: «اپل» در حال توسعه نوعی زنگ هوشمند برای خانه است که کاربران خود را با استفاده از فناوری‌ تشخیص چهره می‌شناسد و درب را برای آنها باز می‌کند.
  • آخرین نسل آی‌فون‌های دریافت‌کننده iOS۱۹ فاش شدند

    مهر: گزارشی جدید نشان می‌دهد سه آی‌فونی که در ۲۰۱۸ عرضه شده‌اند، قدیمی‌ترین مدل‌هایی خواهند بود که نسخه جدید iOS۱۹ را سال ۲۰۲۵ دریافت می‌کنند. به نقل از فون آرنا، از آنجا که اپل همچنان در مرحله انتشار آپدیت‌های سیستم‌عامل iOS۱۸ است و این امر چند ماه طول می‌کشد، برخی کاربران تصور می‌کنند ارائه iOS۱۹ در بازه زمانی دورتری انجام شود. هرچند کاربران آی‌فون دوست دارند درباره ویژگی‌های iOS۱۹ اطلاعات جدیدی به دست آورند، اما نکته مهم‌تر مشخص کردن آن است که آیا مدل فعلی آی‌فون کاربر این نسخه از سیستم عامل را دریافت می‌کند یا خیر.
  • بهره‌برداری از هوش مصنوعی برای توسعه تجارت الکترونیک

    رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک گفت: «پیگیری مداوم نشست‌های تخصصی اندیشکده توسعه هوش مصنوعی در تجارت و بازرگانی از برنامه‌های مهم این مرکز بوده تا به نتیجه مطلوب برسیم.»
  • گوگل قوانین انحصار ژاپن را نقض کرد

    مهر: پیش‌بینی می‌شود ناظر رقابت ژاپن گوگل را به اتهام نقض قوانین آنتی‌تراست کشور، مجرم اعلام کند. به نقل از رویترز، «کمیسیون تجارت عادلانه ژاپن» (JFTC) به زودی با صدور یک دستور توقف و انصراف از گوگل می‌خواهد عملکردهای انحصارگرایانه خود را متوقف کند. گوگل نسبت به سوالات درباره این گزارش که در نشریه «نیکی آسیا» منتشر شده، پاسخی نداده است. ناظر رقابت ژاپن تحقیق درباره نقض احتمالی قوانین ضد انحصار توسط گوگل در سرویس‌های جست‌وجوی وب را از اکتبر سال گذشته و پس از انجام اقدامات مشابهی در اروپا و دیگر اقتصادهای بزرگ آغاز کرد.
  • وزیر ارتباطات:

    باید به سمت تنظیم‌گری داده و هوش مصنوعی حرکت کنیم

    ایسنا: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه انحصار، مانع تحقیق و توسعه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود، تاکید کرد که حمایت از تولید داخلی نباید باعث شکاف فناوری بین کشورمان و کشورهای صاحب فناوری شود. ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاح نمایشگاه تلکام که روز گذشته برگزار شد، تاکید کرد که ارتباطات به‌شدت مهم است و زیرساخت فناوری‌های نوین محسوب می‌شود. او همچنین بیان کرد: «در دهه‌های گذشته زیرساخت‌های ارتباطی ما به شکل فزاینده‌ای رشد کرده که همین امر باعث شده، بستر هم‌افزایی ایجاد شود تا امروز صحبت کردن راجع به هوش مصنوعی دور از ذهن نباشد. به روایت دیگر هوش مصنوعی از حوزه ارتباطی جداپذیر نیست، زیرا با فراهم شدن زیرساخت‌های پردازشی، مراکز داده و اتصال با کیفیت آنها، امروز می‌توانیم به سمت بهره‌مندی این ظرفیت حرکت کنیم.»
  • معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

    تصمیم‌گیری نهایی درباره فیلترینگ برعهده نهادهای فرادستی است

    ایسنا: معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه تصمیم‌گیری نهایی درباره فیلترینگ بر عهده نهادهای فرادستی است، گفت: «قطعا رفع فیلترینگ و همچنین ایجاد یک چارچوب موثر برای صیانت از حقوق دیجیتال، در دستور کار جدی ما قرار دارد و این مساله را در تعامل نزدیک با نهادهای تصمیم‌گیر پیگیری خواهیم کرد.»
  • ترامپ برای نگه داشتن تیک‌تاک ابراز تمایل کرد

    ایسنا: در حالی‌که تیک‌تاک تا حدود یک ماه دیگر، با ممنوعیت در آمریکا روبه‌روست، ترامپ گفت شاید ارزش داشته باشد که آمریکا، این اپلیکیشن ویدئویی را برای مدتی نگه دارد. رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به حامیانش در رویدادی در فونیکس آریزونا گفت: نمی‌خواهد تیک‌تاک، بازار آمریکا را فورا ترک کند.
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • بازار از لنز «دنیای‌اقتصاد»؛

    ۱۰ اجاق گاز پرفروش بازار را بشناسید+قیمت

    خبرنگار دنیای اقتصاد در این گزارش قیمت ۱۰ اجاق گاز پرفروش بازار کشور را بررسی کرده است.
  • ۴ نکته سیف درباره سیاست ارزی جدید؛

    سیاست‌های برج لاجوردی میرداماد با چه شروطی اثرگذارتر خواهد بود؟

    دنیای اقتصاد: ولی‌الله سیف، رئیس کل اسبق بانک مرکزی با طرح ۴ نکته مهم درباره سیاست ارزی جدید سیاستگذار ارزی کشور گفت: در شرایط حاضر شتاب در شناور کردن نرخ ارز بنا بر توضیحات فوق منطقی نبوده و هزینه های بیشتری را به اقتصاد تحمیل خواهد کرد.
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    اظهارنظرهای برخی نمایندگان در خصوص نوسانات نرخ ارز؛ هدفگذاری جدی بانک مرکزی برای کاهش شکاف بازارهای ارزی

    دنیای اقتصاد: برخی نمایندگان در شرایطی سخنان امروز عبدالناصر همتی،‌ وزیر امور اقتصادی و دارایی را عامل افزایش دوباره نرخ ارز پس از روند نزولی ۴۸ ساعته می‌دانند که به اعتقاد کارشناسان، بانک مرکزی به دنبال کاهش شکاف بازارهای ارزی و حرکت به سمت کاهش رانت‌های حاصل از توزیع ارز ارزان است.
  • یک مقام مسئول در بانک مرکزی؛

    تمدید ۱۰ روزه مهلت تخصیص ارز برای متقاضیان آذرماه، اجرایی شد

    یک مقام مسئول در بانک مرکزی از اجرایی شدن تمدید ۱۰ روزه مهلت ‎تخصیص ارز برای متقاضیان آذرماه در سامانه جامع تجارت خبر داد.
  • بنا بر اعلام بانک‌مرکزی؛

    آمار جدید حجم معاملات سامانه ارز تجاری اعلام شد

    دنیای اقتصاد: بانک مرکزی امروز ۳ دی ۱۴۰۳ جدیدترین آمار حجم معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران را اعلام کرد.
  • پکن باید دست به اقدامات جسورانه بزند؛

    مصائب ادامه‏‌دار اقتصاد چین

    حاکمان چین هر سال در ماه دسامبر در یک کنفرانس اقتصادی گرد هم می‌آیند تا شرایط ۱۲ماهه گذشته و چشم‌انداز سال پیش‌رو را بررسی کنند.بر اساس گزارش اکونومیست، چشم‌انداز اقتصاد چین از دو جهت تیره به نظر می‌رسد. میزان خرده‌فروشی در نوامبر در مقایسه با سال قبل از آن ۳درصد افزایش یافت که کمتر از انتظارات است. قیمت‌های مصرف‌کننده نیز در این بازه تنها ۰.۲درصد رشد کرده‌اند. این ارقام «احتیاط مزمن» خانوارها را منعکس می‌کند. اعتماد مصرف‌کننده پس از سقوط در دوران قرنطینه‌های کرونایی در بهار۲۰۲۲ هرگز احیا نشده است.
  • عوامل افت نرخ ارز بررسی شد؛

    عقب‌نشینی دلار به کانال ۷۵

    روز گذشته فعالان ارزی بازار تهران شاهد افت ارزش نرخ دلار تا کانال قیمت ۷۵ هزار تومانی بودند. به عقیده برخی از تحلیلگران دو عامل حمایت‌های نهاد بازارساز از ریال از طرق عرضه ارز، در کنار سیگنال‌های مذاکراتی منتشر شده از سوی وزیر امور خارجه نیروهای کاهشی بازار در روزهای اخیر است. پاسخگویی به‌نیازهای کلان ارزی در معاملات توافقی نیز می‌تواند دیگر عاملی باشد که در هفته‌های پیش‌رو موجب کاهش نرخ ارز شود.
  • نرخ پاسخ دهی به نظرسنجی LCF در سال گذشته تنها ۲۲درصد بود

    بحران اعتماد به آمارهای اقتصادی بریتانیا

    دفتر آمار ملی بریتانیا از کاهش شدید پاسخ‌ها به نظرسنجی هزینه‌های زندگی و غذا (LCF) که برای محاسبه رشد اقتصادی از آن استفاده می‌شد، خبر داد. به گزارش بلومبرگ، نرخ پاسخ‌دهی به نظرسنجی‌ها در دهه‌های اخیر کاهش یافته و این روند از سال۲۰۲۰ شدت گرفته است؛ به‌طوری‌که در سال گذشته تنها ۲۲درصد از خانوارها به نظرسنجی LCF پاسخ داده‌اند.
  • پیش‌بینی کاهش نرخ بهره در ترکیه

    ایسنا: اقتصاددانان انتظار دارند، ترکیه نرخ بهره را به ۴۸.۵درصد کاهش دهد. بر اساس نتایج نظرسنجی صورت‌گرفته، انتظار می‌رود بانک مرکزی ترکیه در هفته آینده نرخ بهره را با ۱.۵ واحد درصد کاهش به ۴۸.۵درصد برساند. اگر بانک نرخ بهره را پایین بیاورد، این اولین اقدام بانک در کاهش نرخ بهره از ماه ژانویه۲۰۲۳ یعنی نزدیک به ۲سال پیش خواهد بود.
  • کاهش پیش‌بینی رشد اقتصادی فرانسه برای سال۲۰۲۵

    تسنیم: درحالی‌که تنش‌های سیاسی و بن‌بست بودجه دولت فرانسه همچنان نگرانی اقتصاددانان و سرمایه‌گذاران را افزایش می‌دهد، بانک مرکزی این کشور در آخرین گزارش خود پیش‌بینی رشد اقتصادی در سال۲۰۲۵ را به ۰.۹درصد کاهش داد.
  • مشکلات مالی چه رابطه‌ای با خودکشی دارد؟

    ضربه بحران بدهی بر خانوار ژاپنی

    افزایش نرخ بهره و هزینه‌های زندگی باعث شده تعداد بیشتری از مردم ژاپن با بحران بدهی مواجه شوند. نرخ وام‌های مصرفی به بالاترین حد خود در ۱۶ سال گذشته رسیده و بدهی خانوارها از درآمدشان فراتر رفته است. ورشکستگی‌های شخصی به بالاترین میزان از زمان همه‌گیری رسیده و خودکشی‌های مرتبط با بدهی در حال افزایش است.
  • حاشیه سود شرکت‌های مخابراتی ۱۳درصد کاهش یافت؛

    بن‌بست توسعه‏‏‌ای صنعت ارتباطات

    با وجود وضعیت نامناسب لیدر مخابراتی‌‌‌ها یعنی شرکت «اخابر» وضعیت دیگر شرکت‌های هم‌‌‌گروه آن بهتر است. درآمد ارائه خدمات صنعت ارتباطات در سال ۱۴۰۲ به میزان ۶۴هزار و ۶۲۱میلیارد تومان بوده که در مقایسه با سال ماقبل ۲۹درصد افزایش را تجربه کرده است. در سال‌جاری وضعیت درآمدی این صنعت بهبود یافته و طی هشت‌ماه امسال درآمد شرکت‌های مخابراتی بازار سرمایه با رشد ۳۳درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۵۴هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. با شنیدن نام صنعت مخابرات، ناخودآگاه نام دو شرکت مخابرات ایران و همراه‌‌‌اول در ذهن همگان پدیدار می‌شود.
    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • روایت یک فعال اقتصادی از روزهای پایانی «ارز نیما»

    پشت‌صحنه «ارز توافقی»

    دنیای‌اقتصاد: یک فعال اقتصادی در نشست «گفت‌وشنود اقتصادی» گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد»، روزهایی را روایت کرد که دسترسی تجار به «ارز نیمایی» بسیار سخت شد و پس از آن، با اختلال در سامانه ثبت سفارش، علائم روشنی از «آستانه رونمایی از سیاست جدید ارزی» برای فعالان این حوزه مشاهده شد.