واردات و تعرفه
عنوان پایاننامه: تاثیر تغییر تعرفهها بر حجم واردات محصولات کشاورزی دانشجو: مریم نصیری - کارشناسی ارشد ۱۳۹۰ استاد راهنما: حمیدرضا میرزایی خلیلآبادی اساتید مشاور: امید گیلانپور و حسین مهرابی بشرآبادی دانشگاه: دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان در بخش تجارت خارجی ایران، واردات از مقولاتی است که اهمیت و جایگاه آن بهویژه با ظهور بخش نفت، دائما در حال گسترش است؛ بهطوری که واردات کالایی در کشور، از ۱۰۵۰۰قلم کالا در سال ۱۳۷۶ به ۴۲۰۹۶ قلم کالا در سال ۱۳۸۷ افزایش یافته و ارز دلاری واردات در همین سالها از ۱۴ میلیارد دلار در سال ۱۳۷۶به ۶۴ میلیارد دلار در سال ۱۳۸۷ افزایش یافته است که این میزان میتواند بازگوی اهمیت و رشد بخش واردات در کشور باشد.
عنوان پایاننامه: تاثیر تغییر تعرفهها بر حجم واردات محصولات کشاورزی
دانشجو: مریم نصیری - کارشناسی ارشد ۱۳۹۰
استاد راهنما: حمیدرضا میرزایی خلیلآبادی
اساتید مشاور: امید گیلانپور و حسین مهرابی بشرآبادی
دانشگاه: دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
در بخش تجارت خارجی ایران، واردات از مقولاتی است که اهمیت و جایگاه آن بهویژه با ظهور بخش نفت، دائما در حال گسترش است؛ بهطوری که واردات کالایی در کشور، از ۱۰۵۰۰قلم کالا در سال ۱۳۷۶ به ۴۲۰۹۶ قلم کالا در سال ۱۳۸۷ افزایش یافته و ارز دلاری واردات در همین سالها از ۱۴ میلیارد دلار در سال ۱۳۷۶به ۶۴ میلیارد دلار در سال ۱۳۸۷ افزایش یافته است که این میزان میتواند بازگوی اهمیت و رشد بخش واردات در کشور باشد. در بین متغیرهای تاثیرگذار بر حجم واردات، تعرفه از اهمیت خاصی برخوردار است. تعیین تعرفه بهینه میتواند ثبات تجاری کشور و بهرهگیری از منافع تجارت را بههمراه داشته باشد.
بنابراین در مطالعه حاضر، تابع واردات برای کالاهای منتخب شامل گوشت و احشای خوراکی، ماهیها و قشرداران، صدفداران و سایر آبزیان فاقد ستون فقرات و چربیها و روغنهای حیوانی یا نباتی، فرآوردههای حاصل از تفکیک آنها، چربیهای خوراکی آماده، مومهای حیوانی یا نباتی، کتاب مقررات صادرات و واردات تخمین زده شد تا تاثیر تغییر تعرفه بر روند واردات این محصولات در سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۶ بررسی شود.
این مطالعه با روشهای اقتصادسنجی در قالب دادههای پانل مورد بررسی قرار گرفته است و دادههای مورد نیاز از گمرک جمهوری اسلامی ایران، بانک مرکزی، جهاد کشاورزی، موسسه پژوهشهای بازرگانی و وزارت صنایع گردآوری شد. نتایج، حاکی از تاثیر بالای تعرفه بر تابع واردات کالاهای مورد مطالعه است، نوسان تعرفه در این سالها نشان از نبود روند مناسب و منطقی داشته و تعرفهها بر مبنای راهبرد بلندمدت و پایدار برنامهریزی نشدهاند؛ بنابراین ثبات نظام تعرفهای به همراه استراتژیهای بلندمدت در این بخش میتواند موثر باشد.
ارسال نظر