روندهای اقتصادی جهان در ۲۰۱۴
مجید اعزازی پیشبینی وضعیت اقتصادی و سیاسی جهان در سال ۲۰۱۴ کار دشواری است، در عین حال در دوران معاصر برخی ابزارها و شاخصها امکان ترسیم خطوط کلی روندهای بزرگ جهانی را امکانپذیر کردهاند. به طور مثال، استفاده از بزرگ دادهها، افق تازهای در سپهر پیشبینی روندها، پیش روی شهروندان دهکده جهانی گشوده است. نمونهای از چگونگی استفاده از این امکان در پرونده حاضر ارائه شده است که وضعیت مناطق بحرانی جهان را با به تصویر کشیدن شرایط کنونی آنها نشان داده است. اقتصاد جهان اما در سال جدید میلادی متاثر از مسائلی همچون سهم آسیای شرقی در برابر سهم آمریکا از میزان تولید جهانی، تورم در منطقه یورو، بهرهوری و میزان نابرابری در آمریکا، حباب مسکن و اصلاحات اقتصادی در چین و مسائلی از این دست خواهد بود.
مجید اعزازی پیشبینی وضعیت اقتصادی و سیاسی جهان در سال 2014 کار دشواری است، در عین حال در دوران معاصر برخی ابزارها و شاخصها امکان ترسیم خطوط کلی روندهای بزرگ جهانی را امکانپذیر کردهاند.
به طور مثال، استفاده از بزرگ دادهها، افق تازهای در سپهر پیشبینی روندها، پیش روی شهروندان دهکده جهانی گشوده است. نمونهای از چگونگی استفاده از این امکان در پرونده حاضر ارائه شده است که وضعیت مناطق بحرانی جهان را با به تصویر کشیدن شرایط کنونی آنها نشان داده است.
اقتصاد جهان اما در سال جدید میلادی متاثر از مسائلی همچون سهم آسیای شرقی در برابر سهم آمریکا از میزان تولید جهانی، تورم در منطقه یورو، بهرهوری و میزان نابرابری در آمریکا، حباب مسکن و اصلاحات اقتصادی در چین و مسائلی از این دست خواهد بود.
روند نزولی رشد اقتصادی چین افراد بسیاری را در داخل و خارج این کشور نگران کرده است. در مورد اینکه آیا این رکود قابل مدیریت و نظمبخشی است، یا شتاب میگیرد و بیثبات است، نظرات بسیار متنوعی وجود دارد. برخی تحلیلگران از سالهای قبل پیشبینی کردهاند که احتمال سقوط چین بعد از سال ۲۰۱۳ زیاد است. این در حالی است که برخی دیگر میگویند چین میتواند در دهههای آینده رشد نزدیک به ۸ درصدی را همچنان حفظ کند. پرونده پیش رو که تلاش دارد روندهای کلان جهانی در سال آینده را بررسی کند، ترجمه برخی از تازهترین مطالب مجله فارن پالیسی است.
ارسال نظر