دیروز ۵ اسفند، روز بزرگداشت دانشمند بزرگ اسلامی- ایرانی، خواجه‌نصیرالدین طوسی و روز مهندس بود. گروه اندیشه با یک روز تأخیر این مناسبت را به همه‌ مهندسان کشور تبریک می‌گوید. برای کسانی که با موضوعات اقتصادی سر و کار دارند و جهان را از منظر اقتصاد می‌نگرند، همیشه این دغدغه وجود دارد که چرا بسیاری از مدیران خصوصی و دولتی در ایران، مثل آنها نگاه نمی‌کنند. آنچه به «نگاه مهندسی به جامعه و اقتصاد» معروف شده است، همان چیزی است که بر رویکرد برخی تصمیم‌گیران اجتماعی حاکم است و در این پرونده قصد نقد آن از موضع یک علم اجتماعی را داریم. با دکتر موسی غنی‌نژاد، متخصص روش‌شناسی علم اقتصاد، در مورد پایه‌های نظری علم اقتصاد، تفاوت آن با دیگر علوم و خصوصا تفاوتش با مهندسی گفت‌و‌گوی کوتاهی داشتیم. ایشان سعی می‌کند معنای تفکر مهندسی را بشکافد و حضور و بروز آن در ایران را مورد نقادی قرار دهد.

محمدرضا اسدی در مقاله «انسان، حلقه مفقوده مهندسی در ایران» سعی می‌کند به تفاوت رویکردهای مهندسی در ایران و غرب بپردازد و هشدارهایی نسبت به ورود روش مهندسی به مسائل علوم انسانی و اجتماعی بدهد.

علی دادپی، استاد اقتصاد دانشگاه کلایتون در مطلبی از تجربه‌ تغییر رشته خود به اقتصاد سخن می‌گوید و در این حین نکاتی را متذکر می‌شود. دو مقاله دیگر نیز سعی می‌کنند ابعاد دیگر موضوع را با جزئیات بیشتر بکاوند. یک بار دیگر این روز را تبریک می‌گوییم و امیدواریم این پرونده بهانه‌ای باشد برای آنکه مرزها و محدوده‌های هر علمی را بشناسیم و تواضع علمی را به فعالیت‌های عملی‌مان ضمیمه کنیم.