زادروز دنی پاپن، مخترع دیگ بخار
گروه تاریخ و اقتصاد: دنی پاپن، از مخترعان برجسته فرانسوی در تاریخ یازدهم ژانویه سال ۱۶۴۷ میلادی در این کشور بهدنیا آمد. وی از نوجوانی به امور صنعتی و فنی علاقه داشت. از اینرو، پس از طی تحصیلات خود در پاریس، راهی لندن شد و با یکی از دانشمندان آن سامان، درباره تکمیل ماشین فشار هوا همکاری کرد. پاپن، نخستینبار در تاریخ صنایع از قوه بخار برای ایجاد حرکت در موتور ماشین استفاده کرد. انسان، هزاران سال برای انتقال اجسام یا از نیروی بدنی خود یا از نیروی جانوران استفاده میکرد. بعدها کمکم توانست از نیروهای طبیعی مانند آب و باد استفاده کند (مثلا در آسیابهای بادی و آبی).
گروه تاریخ و اقتصاد: دنی پاپن، از مخترعان برجسته فرانسوی در تاریخ یازدهم ژانویه سال ۱۶۴۷ میلادی در این کشور بهدنیا آمد. وی از نوجوانی به امور صنعتی و فنی علاقه داشت. از اینرو، پس از طی تحصیلات خود در پاریس، راهی لندن شد و با یکی از دانشمندان آن سامان، درباره تکمیل ماشین فشار هوا همکاری کرد. پاپن، نخستینبار در تاریخ صنایع از قوه بخار برای ایجاد حرکت در موتور ماشین استفاده کرد. انسان، هزاران سال برای انتقال اجسام یا از نیروی بدنی خود یا از نیروی جانوران استفاده میکرد. بعدها کمکم توانست از نیروهای طبیعی مانند آب و باد استفاده کند (مثلا در آسیابهای بادی و آبی). در قرن هفدهم میلادی، این پاپن بود که متوجه نیروی بخار شد.
پس از چندی، پاپن برای اولین بار به نیروی بخار آب پی برد و درصدد استفاده از این نیرو برآمد. از اینرو، نخستین دیگ بخار را در سال ۱۶۸۸م اختراع کرد و در سالهای بعد به تکمیل آن پرداخت. این دستگاه که به دیگ بخار پاپن شهرت یافت، شامل ظرفی کاملا سربسته بود که در معرض حرارت قرار میگرفت. بخار آب متراکم در دیگ، فشاری در آن ایجاد میکرد که باعث بالا رفتن غلیان آب میشد. پاپن، برای این دیگ دریچه اطمینانی نیز ساخت تا هنگامی که فشار بخار آب از حد معینی تجاوز میکرد، دریچه خود به خود گشوده شود و بخار از آن به خارج راه یابد. ماشین بخار پاپن، اولین وسیله بخاری محسوب میشود که براساس آن بعدها اتومبیل و کشتی بخاری ساخته شد. این اختراع و دیگر کارهای عملی پاپن باعث شد که وی به عضویت انجمن سلطنتی فرانسه دربیاید. پس از چندی، پاپن از فشار داخل دیگ، به فکر استفادههای عملی از نیروی بخار آب افتاد و اولین نیروی کارآمد را برای حرکت کشتیها فراهم آورد. پاپن را بهواسطه این اختراع مهم، «پدر بخار» لقب دادند. وی سرانجام در ۲ اگوست ۱۷۱۴م در ۶۷ سالگی در لندن درگذشت.
ارسال نظر