درگذشت بنیانگذار فیات
گروه تاریخ و اقتصاد: در ۱۶ دسامبر جووانی آنیلی، بنیانگذار شرکت فیات چشم بر جهان فروبست. او در سال ۱۸۶۶ در شهر کوچکی به نام ویلمار پروسا، در نزدیکی شهر پیمونت زاده شد. پدر او، ادواردو آنیلی شهردار ویلمار پروسا بود، ولی در سن ۴۰ سالگی درگذشت. جووانی در زمان مرگ پدرش تنها پنج سال داشت. او پس از تکمیل تحصیلات متوسطه، به شهر تورین نقل مکان کرد و در کالج سن جوزپه مشغول بهتحصیل شد. سپس در ۱۸۹۵ بار دیگر به شهر محل زادگاهش بازگشت و او نیز راه پدرش را ادامه داد و بهعنوان شهردار این شهر منصوب شد.
گروه تاریخ و اقتصاد: در ۱۶ دسامبر جووانی آنیلی، بنیانگذار شرکت فیات چشم بر جهان فروبست. او در سال ۱۸۶۶ در شهر کوچکی به نام ویلمار پروسا، در نزدیکی شهر پیمونت زاده شد. پدر او، ادواردو آنیلی شهردار ویلمار پروسا بود، ولی در سن ۴۰ سالگی درگذشت. جووانی در زمان مرگ پدرش تنها پنج سال داشت. او پس از تکمیل تحصیلات متوسطه، به شهر تورین نقل مکان کرد و در کالج سن جوزپه مشغول بهتحصیل شد. سپس در ۱۸۹۵ بار دیگر به شهر محل زادگاهش بازگشت و او نیز راه پدرش را ادامه داد و بهعنوان شهردار این شهر منصوب شد. آنیلی در سال ۱۸۹۸ در شهر تورین با بریکساریو دی کاچرانو دیدار کرد که در این دیدار وی طرح ساخت خودرو خود را با آنیلی مطرح کرد و از او خواست که بهعنوان سرمایهگذار در این طرح مشارکت کند.
در تاریخ ۱۱ ژوئیه ۱۸۹۹ آنیلی یکی از اعضای موسس شرکت «فابریکانا ایتالیانا دی اتومبیلی تورینو» که بعدها بهاختصار فیات نام گرفت، بود. سرمایه نخستین وی در آغاز مبلغ ۴۰۰ دلار بود. یک سال بعد آنیلی به مدیرعاملی شرکت برگزیده شد و از سال ۱۹۲۰ نیز بهعنوان رئیس هیاتمدیره فیات به کار پرداخت. اولین کامیون فیات در سال ۱۹۰۳ عرضه شد. در سال ۱۹۰۸ اولین خودروی فیات به ایالاتمتحده آمریکا صادر شد که آغازی برای گسترش فعالیتهای شرکت بود. همچنین در همان زمان، اولین موتور هواپیمای این شرکت نیز ساخته شد، در طول سالهای بعد، تاکسیهای فیات در اروپا به راه افتادند.
در اواخر دهه ۱۹۱۰ جووانی آنیلی، به دیدار هنری فورد رفت و در پی آن، از کارخانه فورد در ایالاتمتحده آمریکا بازدید کرد و بسیار تحتتاثیر قرار گرفت. او تصمیم گرفت تولید انبوه به سبک آمریکایی را در شرکت خود راه بیندازد، سپس کارخانه لینگوتو را راهاندازی کرد که در آن زمان بزرگ ترین کارخانه در اروپا بود. این کارخانه سریعا به نماد صنعت ایتالیا تبدیل شد. تولید به سرعت افزایش یافت و به ساخت دومین کارخانه در تورین منجر شد. قبل از آغاز جنگ جهانی دوم، فیات ۵۰ هزار کارمند را در استخدام داشت و بهعنوان انگیزهای در اقتصاد کشور ایتالیا محسوب میشد.
در سال ۱۹۱۰ کارخانه فیات در نیویورک تاسیس شد که تولید آن با آغاز جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۷ متوقف شد. در سال ۱۹۲۸ مدل فیات ۵۰۹ تولید شد. در ۱۹۳۰ فیات دو خودرو کممصرف را عرضه کرد که با استقبال خوبی مواجه شدند.
در همین زمان، شرکت مجبور به تولید خودروهای نظامی برای ارتش ایتالیا شد و حتی هواپیمای نظامی سیآر.۴۲ را نیز عرضه کرد. پس از مرگ آنیلی، ریاست فیات به ویتوریو والتا رسید. نخستین خودروی تولید شده پس از ریاست وی، فیات ۴ اچپی بود. این مدل نیز از روی خودروهای طراحی شده توسط کارل بنز ساخته شد. پس از پایان جنگ، فیات با مدیریت ویتوریو والتا کار خود را ادامه داد و همچنین شروع به تحقیق برای استراتژیهای جدید نمود. در سالهای بعد نیز با تولیدات جدید خود بسیار مشهور و به قطب صنعتی و اقتصادی در ایتالیا تبدیل شد.
شرکت فیات در دهه ۱۹۶۰ به دنبال موفقیتهای مکرر، مدلهای فیات ۱۳۰۰، فیات ۱۵۰۰ و فیات ۱۸۰۰ را نیز عرضه کرد و با صادرات محصولاتش، به بازارهای جهانی راه یافت.
این شرکت امروزه کماکان در اختیار خانواده آنیلی و نوادگان جووانی آنیلی قرار دارد.
ارسال نظر