آخرین کارخانه تولید ماشین تحریر!
علیرضا مجیدی: باور کردنش سخت است، ولی تا همین اواخر، یک کارخانه فعال تولید ماشین تحریر در هند وجود داشت و هندیها به صورت انبوه محصولات آن را میخریدند. این فناوری که تصور میکردیم با ورود کامپیوترهای خانگی و نرمافزارهای واژهپرداز و پرینترها، سالها است مبدل به یک فناوری باستانی شده است، مشتاقان زیادی در هند داشت. گودرج و بویس، کارخانهای در بمبئی، آخرین کارخانهای در دنیا بود که ماشین تحریر میفروخت، تا سال ۲۰۰۹، این کارخانه هر سال بین ۱۰ هزار تا ۱۲ هزار ماشین تحریر میفروخت.
این کارخانه از سالهای دهه پنجاه کار خود را شروع کرد، زمانی که نخستوزیر وقت هند، جواهر لعل نهرو، ماشین تحریر را نماد استقلال و صنعتی شدن هند توصیف کردتا سالهای اولیه دهه ۹۰ این کارخانه هر سال ۵۰ هزار ماشین تحریر میفروخت، ولی سال قبل تولید به هشتصد دستگاه رسید، همین کاهش تقاضا باعث شد که سرانجام تولید ماشین تحریر در این کارخانه متوقف شود.
علیرضا مجیدی: باور کردنش سخت است، ولی تا همین اواخر، یک کارخانه فعال تولید ماشین تحریر در هند وجود داشت و هندیها به صورت انبوه محصولات آن را میخریدند. این فناوری که تصور میکردیم با ورود کامپیوترهای خانگی و نرمافزارهای واژهپرداز و پرینترها، سالها است مبدل به یک فناوری باستانی شده است، مشتاقان زیادی در هند داشت.گودرج و بویس، کارخانهای در بمبئی، آخرین کارخانهای در دنیا بود که ماشین تحریر میفروخت، تا سال ۲۰۰۹، این کارخانه هر سال بین ۱۰ هزار تا ۱۲ هزار ماشین تحریر میفروخت.
این کارخانه از سالهای دهه پنجاه کار خود را شروع کرد، زمانی که نخستوزیر وقت هند، جواهر لعل نهرو، ماشین تحریر را نماد استقلال و صنعتی شدن هند توصیف کردتا سالهای اولیه دهه ۹۰ این کارخانه هر سال ۵۰ هزار ماشین تحریر میفروخت، ولی سال قبل تولید به هشتصد دستگاه رسید، همین کاهش تقاضا باعث شد که سرانجام تولید ماشین تحریر در این کارخانه متوقف شود. اولین سیستم تایپ جهان توسط هنری میل در سال ۱۷۱۴ ابداع شد. در سال ۱۸۲۹ ویلیام بارت ماشین چاپی را با نام تایپوگراف ارائه کرد که با موفقیت مواجه نشد. سرانجام کریستوفر لتم شولز به همراه دو تن از همکارانش به نامهای کارلوس گلیدن و ساموئل سول ماشین تایپ خود را در سال ۱۸۶۷ تکمیل کردند و پس از دریافت امتیاز، شولز پروانه تولید ابداع خود را در ایالاتمتحده آمریکا به ثبت رساند و اولین ماشین تایپ تجاری با نام رمینگتون مدل ۱ در سال ۱۸۷۳ وارد بازار شد. ایده تولید این ماشین براساس اصول ماشین چاپ متحرک گوتنبرگ، طراحی شد در این شیوه از چاپ، جوهر با استفاده از فشار روی کلیشه به کاغذ منتقل میشد و شولز نیز با الهام از این شیوه ماشین تایپ خود را بر مبنای ضربه زدن کلیدهای ماشین روی نواری سیاه رنگ و جوهری ابداع کرد.
ارسال نظر