گزیده - ۲۸ بهمن ۹۳
گروه تاریخ و اقتصاد: هرچند برخی پژوهشگران و بسیاری از کتب و مقالات موجود پیرامون موضوع قحطی در سالهای جنگ جهانی اول، مدعی مرگ و میر چند میلیون نفری یعنی چیزی بین ۸ تا ۱۲ میلیون کشته هستند، اما اسناد نشان میدهد در آن برهه تاریخی با وجود تلفات زیاد، از یکسو دلایل مرگ افراد الزاما قحطی نبوده است و از سوی دیگر براساس جمیع اسناد و با توجه به جمعیت تخمینی ایران در آن زمان که به زحمت به ۱۳ میلیون نفر بالغ میشد، رقم ۱۲ میلیون کشته نمیتواند درست باشد و به نظر میرسد رقم واقعی در بدبینانهترین حالت چیزی کمتر از یک میلیون نفر بوده است.
گروه تاریخ و اقتصاد: هرچند برخی پژوهشگران و بسیاری از کتب و مقالات موجود پیرامون موضوع قحطی در سالهای جنگ جهانی اول، مدعی مرگ و میر چند میلیون نفری یعنی چیزی بین ۸ تا ۱۲ میلیون کشته هستند، اما اسناد نشان میدهد در آن برهه تاریخی با وجود تلفات زیاد، از یکسو دلایل مرگ افراد الزاما قحطی نبوده است و از سوی دیگر براساس جمیع اسناد و با توجه به جمعیت تخمینی ایران در آن زمان که به زحمت به ۱۳ میلیون نفر بالغ میشد، رقم ۱۲ میلیون کشته نمیتواند درست باشد و به نظر میرسد رقم واقعی در بدبینانهترین حالت چیزی کمتر از یک میلیون نفر بوده است. دکتر الهام ملکزاده
به نقل از میزگرد بررسی قحطی بزرگ
از خودبیگانگی فرهنگی و تعصب برای تقلید از فرهنگ بیگانه در بین طبقه متوسط شهری به همراه استبداد نفتی، ریشههای عمیق انقلاب ایران را پایهریزی کرد.
دکتر محمد علی کاتوزیان، «اقتصاد سیاسی ایران»
به تدریج رشتههای صنعتی گوناگون با برخورداری از حمایتهای همهجانبه دولت و مشارکت مستقیم و غیر مستقیم شرکتهای انحصاری خارجی تاسیس شد. صنایع اتومبیلسازی و صنایع تولید رنگ، دارو، فرآوردههای پتروشیمی، لاستیک، رادیو و تلویزیون و ... عرصههای مختلف فعالیت صنعتی در ایران را تسخیر کردند.
رزاقی، ابراهیم، آشنایی با اقتصاد ایران نشرنی، تهران ۱۳۸۱
ارسال نظر