رییس کمپانی نتفلیکس، یک تاجر موفق

ویلموت رید هستینگز(Wilmot Reed Hastings) متولد ۸ اکتبر ۱۹۶۰ در بوستون ماساچوست یک بیزینسمن آمریکایی و کارفرمای اقتصادی است. او بنیانگذار، مدیر عامل، رییس کل و رییس هیات مدیره نتفلیکس است.

هستینگز دوران دبیرستان را در مدرسه «باکینگهام برونی اند نیکلز» در کمبریج ماساچوست گذراند. پدرش وکیل بود و یک بار در دولت نیکسون به عنوان مشاور ارشد در وزارتخانه بهداشت، آموزش و پرورش و رفاه کار کرد.

هستینگز در دانشکده بودوین در بروندیک در مین در رشته ریاضی تحصیل کرد و در سال ۱۹۸۱ برنده جایزه گروه ریاضی به نام اسمیت پرایز شد. وی مدرک لیسانس خود را در سال ۱۹۸۳ از دانشکده بودوین دریافت کرد.

هستینگز می‌خواست به کشورش خدمت کند، بنابراین به مارین کورپز پیوست و تابستان بین سال دوم و سال سوم دانشگاهش را در یک اردوگاه دریایی در کوانتیکوی ویرجینیا گذراند.

ازسال ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۵ هستینگز به عنوان داوطلب پیس کورپز در سوازیلند آفریقا به تدریس ریاضی پرداخت. پس از بازگشت از پیس کورپز برای ادامه تحصیل در مقطع بالاتر به استانفورد رفت. در سال ۱۹۸۸ وی مدرک فوق لیسانس خود را در رشته علوم کامپیوتر از دانشگاه استانفورد دریافت کرد.

اولین شغل هستینگز در «آداپتیو تکنالوجی» بود، جایی که وی ابزاری اختراع کرد تا اشکالات نرم‌افزاری را برطرف کند.

در سال ۱۹۹۱ هستینگز آداپتیو تکنالوجی را ترک کرد تا اولین کمپانی خود به نام «پیور سافتور» را تاسیس کند که محصولاتی برای رفع اشکال نرم‌افزاری تولید می‌کرد. سابقه مهندسی هستینگز وی را برای چالش‌های رییس هیات مدیره بودن آماده نکرده بود. بنابراین وی از هیات مدیره درخواست کرد تا شخص دیگری را جایگزین وی کنند. هیات مدیره از این کار امتناع کرد و هستینگز طبق گفته خودش یاد گرفت که یک بیزینسمن باشد.

در سال ۱۹۹۶ پیور سافتور اعلام کرد که می‌خواهد با کمپانی آتریا ادغام شود. این ادغام برنامه‌های پیور سافتور را برای کشف اشکالات در نرم‌افزارها با ابزارهای آتریا تکمیل کرد تا نرم‌افزار‌های پیچیده را گسترش دهند.

در سال ۱۹۹۸ هستینگز، نتفلیکس، بزرگترین شرکت خدماتی اجاره DVD به صورت آنلاین را تاسیس کرد که به مشتریان آمریکایی به صورت سفارش با پست الکترونیک و با نرخ ثابت خدمات ارائه می‌دهد. نتفلیکس که شعبه اصلی آن در لاس‌گتوس در کالیفرنیا است، مجموعه ای متشکل از صد هزار فیلم و بیش از هشت‌میلیون مشترک را گرد آورده است.

نتفلیکس به خاطر به کار گرفتن شیوه‌های ابتکاری در تجارت مشهور است. در اکتبر سال ۲۰۰۶ کمپانی اعلام کرد به هر کسی که بتواند سیستمی را تعبیه کند که از سیستم فعلی کمپانی برای توصیه فیلم‌هایی که مشتریان دوست دارند ده درصد دقیق‌تر باشد، یک‌میلیون دلار جایزه می‌دهد.

نتفلیکس همچنین در شیوه مدیریتش نیز مبتکر است. نتفلیکس به خاطر پرداخت حقوقی که از حقوق‌های رایج بسیار بالاتر است به دلیل اینکه با استعدادترین افراد را جذب کند، معروف است. همچنین هر سال کارمندان می‌توانند انتخاب کنند که چه میزان از پاداش آنها پول نقد و چه میزان از آن سهام باشد.

ابتکار دیگر آنها نحوه رفتار آنها با کارمندانی است که انتظارات را برآورده نمی‌کنند. هستینگز می‌گوید:«آنها در نتفلیکس مزد خاتمه خدمت زیادی می‌گیرند. در این صورت مدیران از اینکه می‌گذارند آنها بروند احساس گناه نمی‌کنند.»

در ۲۶ مارس ۲۰۰۷ مایکروسافت اعلام کرد که هستینگز برای عضویت در هیات مدیره انتخاب شده است. هستینگز در زمان انتصابش گفت: «کمپانی‌های بسیار کمی وجود دارند که می‌توانند با مایکروسافت به خاطر تاثیری که بر روی شیوه زندگی، کار و تفریح میلیون‌ها انسان در سراسر دنیا گذاشته، رقابت کنند. من مشتاقانه منتظر شروع کار با اعضای هیات مدیره هستم تا کمک کنم که مسیر کمپانی را به نحوی که از عهده بزرگترین چالش‌ها و فرصت‌های صنعت برآید، شکل دهیم.» در ۲۳ مه ‌سال ۲۰۰۷ هستینگز افزود: «بسیار جالب توجه است که چهار بار در سال یک یا دو روز را با بیل گیتس و استیو بالمر در یک اتاق بگذرانم، زیرا به من کمک می‌کند تا بفهمم چرا و چگونه مایکرو سافت طی سی سال اینقدر موفق بوده است.»

هستینگز یکی از اعضای تکنالوجی نتورک، یک شبکه سیاسی متشکل از بیزینسمن‌ها و مدیران اجرایی است که پیشرفت تکنولوژی و نوآوری را ترویج می‌دهد. «تک نت» اعضای خود را با سیاستگذاران ملی گرد هم می‌آورد تا مدیریت جهانی آمریکا را با ابتکار پیش برند. هستینگز برای مدت یک سال به عنوان رییس هیات مدیره تکنالوجی نتورک خدمت کرد.