۹۲ درصد هندیها دولت را مقصر اصلی مشکلات اقتصادی میدانند
برپایه یک نظرسنجی که در آغاز تابستان ۲۰۱۲ انجام شده، اکثر قریب به اتفاق هندیها، در یک نگاه نسبتا بدبینانه به تحولات یک سال آینده، دولت را مقصر اصلی مشکلات اقتصادی میدانند.
برپایه یک نظرسنجی که در آغاز تابستان ۲۰۱۲ انجام شده، اکثر قریب به اتفاق هندیها، در یک نگاه نسبتا بدبینانه به تحولات یک سال آینده، دولت را مقصر اصلی مشکلات اقتصادی میدانند.
براساس آمار مرکز تحقیقات پیو، ۸۲ درصد هندیها دولت را مقصر مشکلات اقتصادی خود میشناسند، در حالی که ۱۷ درصد تقصیر را متوجه بانکها و موسسات مالی میدانند. در حالی که در سال ۲۰۱۱، ۵۱ درصد هندیها از جهتگیری اقتصادی کشور رضایت داشتهاند، در سال ۲۰۱۲ این آمار به ۳۸ درصد کاهش پیدا کرده است.
براساس پژوهش پیو، 49 درصد از هندیها بر این باورند که وضعیت اقتصادی تا پایان سال به همین منوال ادامه خواهد داشت و در سال بعد بدتر خواهد شد. هندیها پیشبینی کردهاند که در سال 2012 رشد تولید ناخالص داخلی در این کشور به 6/9 درصد خواهد رسید.
روند کند اصلاحات، بدهی سنگین مالی، تورم فزاینده، فساد مالی و کاهش قدرت روپیه همگی خودباوری جمهوری هند را در دوران رهبری دولت ائتلافی حزب کنگره تخریب کرده است.
بنا به اظهارات موسسه پیو، «وضعیت اقتصاد در سراسر جهان همچنان رو به وخامت است» و به دلیل کاهش روزافزون حمایت از سرمایه داری، ناشی از بحران اقتصاد جهانی، افکار عمومی از سال ۲۰۰۸ همچنان بدبینانهتر شده است.
براساس نظرسنجی در 21 کشور، به طور میانگین تنها 27 درصد از مردم احساس میکنند که اقتصاد ملی کشورشان خوب عمل میکند. تنها مردم کشورهای چین (83 درصد)، آلمان (73درصد)، برزیل (65درصد) و ترکیه (57درصد) شرایط اقتصاد کنونی خود را خوب اعلام کردهاند. در میان آن گروهی که بر این باورند اقتصاد کشورشان ضعیف عمل میکند، مردم 16 کشور از این 21 کشور، مقصر را دولت خود دانستهاند. مردم پاکستان (95درصد)، هند (92درصد)، مکزیک (91درصد)، ژاپن (91درصد)، جمهوری چک (91درصد) و قطبهای شمال و جنوب (90درصد) به طور خاص از رهبران خود خشمگیناند.
این گزارش همچنین گویای آن است که «تضاد فاحشی» میان چشمانداز اقتصادی در بازارهای نوظهور برزیل، چین، هندوستان و ترکیه با بازارهای اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا به چشم میخورد. اینکه ساکنان این اقتصادهای نوظهور، بیش از آمریکاییها و اروپاییها از بهبود وضعیت اقتصادیشان نسبت به نسل پیش اظهار رضایت کنند، بسیار محتملتر است. آنها دو برابر آمریکاییها و بیش از سه برابر اروپاییها احساس میکنند که کشورشان از وضع اقتصادی مناسبی برخوردار است.
تنها در ۶ کشور از ۲۱ کشور نظرسنجیشده، نیمی یا بیش از نیمی از مردم فکر میکنند که شرایط اقتصادی کشورشان در ۱۲ ماه آینده بهتر خواهد شد. این کشورها عبارتند از: برزیل (۸۴ درصد)، چین (۸۳ درصد)، تونس (۷۵درصد) و ایالات متحده آمریکا (۵۲ درصد)، مکزیک (۵۱درصد) و مصر (۵۰درصد). این در حالی است که تنها ۴۵ درصد هندیها چشمانداز اقتصادی بهتری را پیشروی خود میبینند.
در برآورد دیگری که مرکز تحقیقات پیو در پایان تابستان 2012 انجام داده است، مردم هند در ارزیابی اقتصاد ملی خود دیدگاههای گوناگونی داشته اند: 49 درصد بر این باور بودهاند که اقتصاد کشور خوب است، اما 45 درصد اوضاع اقتصادی را وخیم دانستهاند. این در حالی است که در سال 2011 در حدود 56 درصد هندیها بر این باور بودند که اوضاع اقتصادی خوب است و 43 درصد مخالف این عقیده بودهاند. با وجود چنین کاهشی، هندیها همچنان نسبت به بیشتر مردم 17 کشور دیگر مورد مطالعه در سالهای 2011 و 2012 توسط مرکز تحقیقات پیو، از نگاه خوشبینانهتری به اقتصاد کنونی کشور خود برخوردارند.در جدول کنار، در نظرسنجی چهره به چهرهای که از بیش از 4000 هندی در ماههای مارس و آوریل 2012 انجام شده، در میان مردمان اقتصادهای بزرگ دنیا، بدبینی هندیها آشکارا به چشم میآید.
*دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مطالعات شبه قاره هند - دانشگاه تهران
پاورقی:
1- میانگین درصد برای اتحادیه اروپا شامل کشورهای بریتانیا، فرانسه، آلمان، اسپانیا و لهستان است.
۲- میانگین درصد برای ۱۷ کشور مورد مطالعه در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲، از جمله هند.
ارسال نظر