تا سه سال آینده محقق میشود
تکمیل زیرساختهای گردشگری تبریز
وی افزود: دو سال باقیمانده تا سال ۲۰۱۸ فرصت مناسبی برای تکمیل نواقص و نوسازی و بازسازی زیرساختهای جذب گردشگر و ارتقای کیفیت خدمات رفاهی و اقامتی در شهر تبریز است و برای اینکه این شهر شایسته پذیرایی از گردشگران جهان اسلام شود، همکاری و همت همه دستگاههای استان ضروری است. جبارزاده افزود: بیشترین مسوولیت در این خصوص برعهده شهرداری تبریز است که باید مقدمات جذب گردشگر و آمادهسازی و زیباسازی شهر را به بهترین شکل انجام دهد. استاندار آذربایجانشرقی در ادامه با اشاره به انتخاب تبریز بهعنوان شهر جهانی فرش دستباف گفت: برای کسب این عنوان زحمت زیادی کشیده شد و این عنوان فرصت بسیار خوبی برای توسعه صنعت فرش تبریز و جذب گردشگران است؛ اما متاسفانه هنوز برای استفاده از این امکان بزرگ اقدام عملی انجام نگرفته است.
وی افزود: وظیفه ما مسوولان، فراهم کردن زمینه برای تحقق این هدف مهم است و انتظار داریم بخش خصوصی از این فرصتها استفاده کند. جبارزاده با بیان اینکه جذب گردشگر از راههای مقابله با مشکلات اقتصادی و ایجاد اشتغال است، اظهار کرد: همه ملزومات این امر مهم در سند تدبیر توسعه حوزه گردشگری پیشبینی شده است و اجرای این سند برای جذب گردشگر در همه شهرستانهای استان کافی است. وی همچنین به سازمان میراث فرهنگی استان توصیه کرد از ظرفیت شهرداریها در بحثهای گردشگری استفاده کند. محمد صادق پورمهدی، معاون عمرانی استاندار آذربایجانشرقی هم انتخاب تبریز بهعنوان شهر گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ را اتفاق مبارکی دانست و گفت: البته این عنوان مسوولیت ما را بیشتر میکند و انتظار داریم متولیان امر در فرصت مناسب برای استفاده از آن برنامهریزی کنند. در این نشست گزارشی از پیشرفت اجرایی سند تدبیر توسعه کارگروه گردشگری استان ارائه شد و اعضای جلسه به بحث و تبادل نظر در این خصوص پرداختند.
همچنین فرماندار جلفا گزارشی از عملکرد سند تدبیر توسعه این شهرستان در هستههای کلیدی گردشگری، کشاورزی، حملونقل و صنعت و معدن ارائه کرد. استاندار آذربایجان شرقی منطقه آزاد ارس و جلفا را از محورهای گردشگری استان دانست و بر اتخاذ تدابیر لازم برای استفاده از ظرفیتهای گردشگری این منطقه و افزایش جذب گردشگر تاکید کرد. جبارزاده از ظرفیتهای شهرستان جلفا در بخش کشاورزی، آبزیپروری و کشت گلخانهای نیز سخن به میان آورد و اعلام کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه و نگاه جدیدی که دولت به بخش کشاورزی دارد، باید برای حل مشکلات و توسعه بخش کشاورزی اقدامات جدی انجام شود.
وی واقع شدن در مناطق چهارگانه محیطزیست را مهمترین مشکل شهرستان جلفا و یکی از موانع توسعه این شهرستان دانست و افزود: مسائل زیستمحیطی مانع فعالیتهای مختلف در این منطقه شده است. از این رو از مراجع ذیربط درخواست خواهیم کرد که نسبت به این موضوع تجدید نظر کنند. جبارزاده گفت: میتوان با رعایت اصول علمی و مسائل زیستمحیطی فعالیتهای مختلفی انجام داد و این موضوع در شهرستان جلفا نیز باید مورد توجه قرار گیرد. استاندار آذربایجانشرقی همچنین بر استفاده از فرصت منطقه آزاد ارس در حوزه حملونقل و زیرساختهای ارتباطی تاکید کرد و گفت: هنوز بهطور کامل از این ظرفیت استفاده نشده است. جبارزاده با بیان اینکه جلفا از امنترین مرزهای کشور بوده و رضایتمندی مسافران در این مرز افزایش یافته است، از تلاشهای فرماندار و نیروهای امنیتی و مسوولان گمرک و پایانههای استان قدردانی و اظهار امیدواری کرد این روند بهویژه در ایام سفرهای نوروزی تداوم داشته باشد. در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان همچنین هفت مورد از مصوبات کارگروه تخصصی شهرسازی و امور زیربنایی استان به تصویب رسید.
رونمایی از نرمافزار بینالمللی مسافر
صادق نجفی، شهردار تبریز نیز در این جلسه گفت: با توجه به اینکه تبریز راه جهانی شدن را طی میکند و بهعنوان شهر نمونه گردشگری در سال ۲۰۱۸ انتخاب شده است، باید اطلاعات جامعی برای راهنمایی گردشگران ارائه شود. نجفی افزود: بهروزرسانی و تامین اطلاعات مرتبط با تبریز در فضای مجازی در عصر ارتباطات میتواند تصویر درستی از تبریز در سطح جهانی ارائه دهد و این اپلیکیشن که به زبان بینالمللی تهیه شده است، میتواند نقش مناسبی برای معرفی تبریز داشته باشد. وی ادامه داد: با تکیه به روشهای سنتی نمیتوان ظرفیتهای تاریخی تبریز را در سطح جهانی معرفی کرد و باید از فضای مجازی به نحو احسن استفاده کرد. رئیس شورای شهر با بیان اینکه موفقیت ارزشمند تبریز در کسب عنوان پایتخت گردشگری اسلامی سال ۲۰۱۸ بستر مهمی برای توسعه پایدار و پیشرفت پرشتاب شهر است، گفت: کسب این عنوان محصول همت کارساز شهرداری و دیگر مسوولان در دو سال اخیر است. شهرام دبیری افزود: گردشگری از حوزههای مهم مباحث شهری است که در صورت تحقق جایگاه اصلی خود، میتواند ضامن دستاوردهای مهم در هر دو حوزه فرهنگی و اقتصادی باشد.
وی با بیان اینکه این موفقیت، نتیجه مهم تعامل شورای شهر و شهرداری است، گفت: آوازه شهر تبریز به واسطه اقدامات اساسی در حوزههای عمرانی و اجتماعی، در مجامع جهانی مطرح است؛ این موضوع در واقع از کارساز بودن اصل همدلی و همزبانی در مناسبات مدیریت شهری حکایت دارد. دبیری در عین حال متذکر شد: این موفقیت گام مهمی است که باید با تدوین سیاستها و راهکارهای پویا و اثرگذار، به گامهای بعدی منجر شود. خلیلی، سرپرست سازمان توسعه گردشگری شهرداری تبریز نیز در این مراسم یادآور شد: یک گروه برنامه نویسی با بهرهگیری از تیم طراحی و برنامهنویسی در سال ۹۳ با همکاری واحد پژوهش، تحقیقات و فناوری سازمان توسعه گردشگری شهرداری تبریز اقدام به تولید اپلیکیشن جامع گردشگری کلانشهر تبریز کرد و سال گذشته همزمان با هشتمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران نسخه فارسی این نرمافزار موبایل رونمایی و در سایتهای دانلود اپلیکیشن ارائه شد. وی یادآور شد: علاوهبر اطلاعات مکانی توضیحات دقیقی از تمام بناهای تاریخی و تفریحی در سطح شهر ارائه میدهد که با استفاده از نقشههای هوایی و فناوری GPS میتوان از نزدیکترین مسیر به آنها دسترسی پیدا کرد. علاوهبر این امکانات برنامه، اطلاعات زیادی که هر گردشگر باید از یک شهر داشته باشد در این برنامه جمعآوری شده تا عاملی برای لذت بردن مسافران از سفر به شهر تبریز شود.
وی با اشاره به این امکانات گفت: لیست مکانهای تاریخی و گردشگری، لیست انواع سوغات و صنایعدستی، اطلاعات حملونقلی داخل شهری و برون شهری، اطلاعات پرواز لحظهای فرودگاه تبریز، اطلاعات مراکز درمانی و داروخانهها، لیست هتلها و مراکز اقامتی به همراه اطلاعات جامع، لیست مراکز تفریحی و رستورانها، مسیریابی از ورودیهای شهر به اماکن تاریخی، نمایش ایستگاههای اتوبوسهای BRT روی نقشه، لیست مراکز خرید، اطلاعات مشاهیر تبریز، تاریخچه غذای تبریز، توضیحات بازیهای محلی تبریز، لیست محلات قدیمی تبریز، فولکلور موسیقی آذربایجان و تبریز و معرفی فرش تبریز، اطلاعات گردشگری شهرستانهای تاریخی و تفریحی و طبیعی اطراف تبریز در این نرمافزار و به زبان انگلیسی وجود دارد. وی گفت: بهزودی نسخه انگلیسی این نرمافزار برای تلفن همراه ارائه میشود و علاقهمندان میتوانند با دانلود از این نرمافزارها استفاده کنند.
ارسال نظر