دنیای اقتصاد، مشهد، فاطمه آرمان: مدیر درآمدهای عمومی شهرداری مشهد گفت: توزیع ۵۰۰ هزار قبض عوارض نوسازی سال ۹۳ از دوم اسفندماه آغاز شده است. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، محمد آذری تصریح کرد: شهرداری یک نهاد عمومی خودگردان است که تامین منابع مورد نیاز آن از سوی شهروندان و کسانی است که از خدمات این نهاد بهره‌مند می‌شوند.

مدیر درآمدهای عمومی شهرداری مشهد با تاکید بر اینکه اداره و نگهداری شهر به هیچ‌وجه تعطیل نمی‌شود، اضافه کرد: کارهای حوزه خدمات شهری مانند رفت و روب، جمع‌آوری زباله، نگهداری فضای سبز و همچنین نگهداری کلیه پروژه‌های عمرانی باید به طور مستمر انجام شود که هر سال به هزینه این امور نیز افزوده می‌شود.

آذری ادامه داد: برنامه پنجم تاکید دارد که هر کسی در شهر زندگی می‌کند باید متناسب با خدماتی که در شهر دریافت می‌کند، هزینه‌اش را پرداخت کند.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری باید بالغ بر یک هزار میلیارد تومان در بخش اداره و نگهداری شهر هزینه کنیم، عنوان کرد: این رقم با مدیریت هزینه قابل کاهش نیست زیرا نرخ خدمات عمومی هر سال افزایش می‌یابد و با توسعه هر ساله شهر، پروژه‌های عمرانی جدیدی که اجرا می‌شود نیاز به نگهداری دارد.

مدیر درآمدهای عمومی شهرداری مشهد گفت: امسال در حالت خوش‌بینانه تنها حدود ۳۰۰ میلیارد تومان از این مبلغ از طریق عوارض و دریافت بهای خدمات تامین می‌شود و ۷۰۰میلیارد تومان کسری بودجه در این زمینه ایجاد می‌شود.

آذری افزود: مجبوریم این کسری را از محل صدور پروانه‌های ساختمانی و جریمه تخلفات تامین کنیم تا اداره و نگهداری شهر با خلل مواجه نشود و این بزرگ‌ترین خسارت بر پیکره شهر است. اگر این منابع به موقع و متناسب توسط شهروندان تامین شود این معضل کاهش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه سال قبل برای نخستین بار در تاریخ شهرداری، قبوض عوارض نوسازی در اردیبهشت‌ماه توزیع شد، اظهار کرد: در سال جاری با توجه به مشکلی که برای دریافت مصوبه تعرفه‌های جدید عوارض هیات دولت وجود داشت قبوض با تعرفه سال ۹۲ به صورت علی‌الحساب چاپ و توزیع شد.

مدیر درآمدهای عمومی شهرداری مشهد با بیان این مطلب که بهای خدمات پسماند و آتش‌نشانی حدود ۲ برابر افزایش یافته است، عنوان کرد: هر واحد مسکونی باید در سال جاری به‌طور متوسط ۲۲۵ تومان عوارض پرداخت ‌کند یعنی مبلغ عوارض سالانه از متوسط ۵۰ هزار تومان در سال ۹۲ به ۸۳ هزار تومان در سال جاری افزایش یافته است.

آذری بیان کرد: امسال بخشودگی برای کسانی که چند سال است عوارض خود را پرداخت نکرده‌اند، نداریم زیرا در حوزه عوارض عمران و نوسازی بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان بدهی معوق داریم که ۵۰ درصد آن مربوط به ۱۰ هزار شهروند عمدتا متمول است و برخی حدود ۱۰ سال است که عوارض خود را پرداخت نکرده‌اند. وی تاکید کرد: اگر شهروندان بدهکار عوارض، تا پایان سال نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام نکنند از انواع ابزارهای قانونی برای استیفای حقوق شهر استفاده خواهیم کرد.