طرح‌های توسعه مس سونگون

دنیای اقتصاد، تبریز، رعنا نیک‌رفتار: نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: درجلسه‌ای با وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاونان و مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، مدیرعامل شرکت مس آذربایجان و اعضای هیات مدیره این شرکت، تقویم زمانی اجرای طرح‌های توسعه کارخانه‌های مس در ورزقان تصویب شد. الله‌وردی دهقانی گفت: تا نیمه نخست سال ۹۶ کارخانه‌های تولید مس کاتد در این شهرستان راه‌اندازی شده و برای شتاب بخشیدن به روند فعالیت این شرکت برای تولید مس کاتد دو واحد ۵۰ تنی تولید مس کاتد با سیستم E.M.P.G که یک مکانیزم به‌روز با فناوری جدید زیست محیطی است، احداث می‌شود. دهقانی افزود: با این روش ناخالصی‌هایی با ارزش کنسانتره همچون طلا و نقره هم در کنار این فرآیند در ورزقان تولید می‌شود. وی با بیان اینکه سالانه ۳۰۰ هزار تن کنسانتره مس در مجتمع مس سونگون تولید می‌شود و خوراک قابل توجهی برای کارخانه‌های توسعه‌ای در این مجتمع می‌باشد، خاطر‌نشان کرد: با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیون یورویی، کارخانه‌های مس کاتد طی سه سال آینده طبق تقویم زمانی مصوب شده احداث و راه‌اندازی خواهد شد.

دهقانی همچنین یادآور شد: با طراحی که هم‌اکنون در حال اجرا است، مس تولید شده کاتد در مجتمع مس سونگون در شهرک صنعتی مس توسط بخش خصوصی و با احداث صنایع جانبی به کار گرفته می‌شود و از این فرآیند سهم بسزایی در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی آذربایجان شرقی و شهرستان ورزقان ایفا می‌کنند، البته برای رسیدن به ذخیره نهایی مس در این مجتمع مصوب شده تا پایان سال آینده ۱۵ هزار مترمربع حفاری در محل معدن یک و دو انجام و در صورت نیاز و وجود خوراک ورودی، احداث کارخانه تغلیظ سوم هم نهایی شود. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نهم در ادامه از احداث کارخانه لچینگ تولید مس کاتد در مس سونگون خبر داد و با اعلام اینکه این کارخانه علاوه بر دو کارخانه تولید مس کاتد یاد شده می‌باشد، گفت: خوراک ورودی این کارخانه هم مواد باطله و خاک اسیدی از تولید کنسانتره مس در سونگون است که با فناوری منحصربه‌فرد خود احداث و سالانه سه هزار تن مس کاتد تولید می‌کند.

دهقانی تصریح کرد: برای تکمیل مطالعات معادن شمال استان در منطقه ارسباران با محوریت شهرستان ورزقان یک طرح اکتشافاتی و ژئوفیزیک با هماهنگی سازمان ایمیدرو به‌زودی در این منطقه اجرا می‌شود تا تمام معادن این نقطه برای سرمایه‌گذاری‌های آینده شناسایی شوند. وی افزود: البته با پیگیری‌ها و توجه وزیر صنعت، معدن و تجارت و مسوولان شرکت مس ایران قرار است ماهانه میزان پیشرفت احداث کارخانه‌های توسعه مس اعلام تا به تقویم زمان احداث و تکمیل کارخانه‌ها دست یافت.

کنسانتره مس سونگون نباید به شهر دیگری انتقال یابد

حجت‌الاسلام مسعود مهدوی امام جمعه شهرستان ورزقان نیز گفت: کنسانتره مس سونگون نباید به خارج از شهرستان و استان انتقال یابد. وی در نشست مدیران اجرایی با انتقاد از تغییر نام مس سونگون ورزقان گفت: متاسفانه با بهانه‌های مختلف که ذوب و پالایش مس در ورزقان مقرون به صرفه نیست می‌خواهند کنسانتره مس سونگون را به منطقه دیگری انتقال دهند که این‌گونه حرکات و فکرها ظلم و خسارت بزرگ به مردم منطقه خصوصا ورزقان می‌باشد.

مهدوی، از عدم حضور و شرکت مدیرعامل و مسوولان مس سونگون در جلسه‌های شورای فرهنگی شهرستان و همکاری نکردن وی با برنامه‌های فرهنگی به شدت انتقاد کرد و افزود: مسوولان شرکت مس وقت در زلزله اخیر خدمات شایسته‌ای به مردم ارائه دادند، اما مسوولان فعلی برای طرح توسعه بیمارستان ورزقان که یکی از نیازهای اساسی مردم است همچنین ایجاد ورزشگاه در این شهرستان و نیز کمک در بازسازی آسیب‌های زلزله امتناع ورزیده‌اند. مهدوی گفت: هم‌اکنون دفتر فرهنگی ورزشی مس سونگون ورزقان را در تبریز دایر کرده‌اند و توجه و مساعدتی به شهرستان نمی‌کنند و هم‌اکنون نیز می‌خواهند کنسانتره مس سونگون را به منطقه دیگری انتقال دهند که این نگرانی‌ها ‌نیازمند توجه ویژه‌ای است تا مردم این شهرستان امید خود را از دست ندهند.