استاندار آذربایجان غربی از مشکلات واحدهای تولیدی میگوید
تعطیلی۴۷ درصد صنایع آذربایجان غربی
دنیایاقتصاد، ارومیه، امیررضا علیار: آذربایجان غربی یکی از ۱۲ استان زاگرس نشین است که نسبت به استانهای دیگر، با عدم توازن و توسعهیافتگی تاریخی مواجه است و هماکنون نزدیک ۴۷ درصد از بخش صنعت و کارخانههای تولیدی استان تعطیل بوده و در رکود به سر میبرند. بر اساس اعلام رسمی مسوولان از دو هزار و ۸۰۰ واحد تولیدی این استان هزار و ۲۴۵ واحد تعطیل یا راکد است که منجر به بیکاری بیش از ۱۸ هزار نفر در آذربایجان غربی شده است. در این میان بیش از ۱۱۸ هزار بیکار تحصیلکرده در آذربایجان غربی جویای کار هستند که خود در کنار رکود بخش صنعت مانعی بزرگ برای توسعه استانی است که با سه کشور خارجی مرز مشترک دارد و دروازه ورود ایران به بازارهای اروپایی است.
دنیایاقتصاد، ارومیه، امیررضا علیار: آذربایجان غربی یکی از ۱۲ استان زاگرس نشین است که نسبت به استانهای دیگر، با عدم توازن و توسعهیافتگی تاریخی مواجه است و هماکنون نزدیک ۴۷ درصد از بخش صنعت و کارخانههای تولیدی استان تعطیل بوده و در رکود به سر میبرند. بر اساس اعلام رسمی مسوولان از دو هزار و ۸۰۰ واحد تولیدی این استان هزار و ۲۴۵ واحد تعطیل یا راکد است که منجر به بیکاری بیش از ۱۸ هزار نفر در آذربایجان غربی شده است. در این میان بیش از ۱۱۸ هزار بیکار تحصیلکرده در آذربایجان غربی جویای کار هستند که خود در کنار رکود بخش صنعت مانعی بزرگ برای توسعه استانی است که با سه کشور خارجی مرز مشترک دارد و دروازه ورود ایران به بازارهای اروپایی است. مزیت مرزی بودن آذربایجان غربی با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان در کنار پتانسیل بالا برای جذب توریست درمانی، هزاران اثر تاریخی منحصربهفرد، وجود معادن و ذخایر ارزشمند، دریاچه در حال نابودی ارومیه موقعیت ویژهای برای عمران و آبادانی این استان فراهم کردهاند، اما متاسفانه از این مواهب تاکنون به خوبی بهره برده نشده است.
عمده علت رکود مربوط به تحریمها است
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به رکود بالای بخش صنعت استان اظهار کرد: از ۲۸۰۰ واحد تولیدی استان ۱۲۴۵ واحد تعطیل و راکد است.
قربانعلی سعادت با بیان اینکه در حال حاضر ۴۷ درصد بخش صنعت و کارخانههای تولیدی استان تعطیل و راکد هستند، افزود: این امر باعث بیکاری ۱۸ هزار نفر در استان شده است.
وی عمده علت رکود بخش صنعت و تولید را مربوط به تحریمها عنوان کرد و گفت: تحریمها باعث شده است در خرید مواد اولیه برای این واحدها مشکلاتی بهوجود آید و همچنین با بالا رفتن قیمت دلار و ارز به تدریج در بازپرداخت تسهیلات دچار مشکل شده و تبدیل به معوقات بانکی شده و در پرداخت مالیات مشکل پیدا کردهاند. استاندار آذربایجان غربی همچنین گفت: برای حل مشکلات این واحدها و راهاندازی و فعالیت دوباره آنها دولت وارد عمل شده و تفاهمنامهای نیز در همین راستا با بانکها به امضا رسیده است. سعادت اضافه کرد: در حال حاضر سیستم بانکی خود به بانک مرکزی بدهکار است و نهتنها از این واحدها بهصورت جدی پشتیبانی نکرده، بلکه بهصورت انقباضی عمل کرده که برای جلوگیری از تورم، باید دولت نقدینگی را در جامعه کنترل کند. وی ادامه داد: به این منظور از اعتبارات امسال، ۲۰۰ میلیارد ریال با عنوان بودجههای فنی و اعتباری بهصورت یارانه و سوبسید در اختیار بانکها قرار میگیرد و در قبال آن بانکها با کاهش چهار درصد نرخ بهره بانکی این وامها و سرمایه در گردش را در اختیار واحدهای تولیدی راکد قرار میدهند. استاندار آذربایجان غربی گفت: ۲۰۰ میلیارد ریال سوبسیدی که در اختیار بانکها قرار میگیرد پنج هزار میلیارد ریال بودجه بانکی را فعال میکند و در نتیجه برای ۱۸ هزار نفر زمینه اشتغال مناسب فراهم میشود. سعادت گفت: تا یک ماه آینده این طرح اجرایی و بهتدریج واحدهای راکد، فعال شده و به چرخه تولید برمیگردند. وی در ادامه به عدم توازن در کشور و به تبع آن در استان اشاره کرد و ادامه داد: آذربایجان غربی یکی از ۱۲ استان زاگرس نشین است که این مناطق نسبت به استانهای دیگر، با عدم توازن و توسعهیافتگی تاریخی مواجه هستند و دولتهای گذشته در کشور در طول ۵ برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی نتوانستند بهصورت مناسب پاسخگوی این شکافها باشند.
تدوین برنامه ششم توسعه
وی ادامه داد: در آستانه تدوین قانون برنامه ششم توسعه، کارشناسان در حوزههای مختلف بسیج شدهاند تا با اندیشهسازی و برنامهریزیهای مناسب و ایجاد فکر و طرح، برنامه ششم را بهتر از برنامههای قبلی تهیه کنند تا عدم توازن برطرف شود، چرا که تبعیض ناروا است و در نتیجه عدم توازنها و عدم توجهها به وجود میآید. سعادت در ادامه افزود: در آذربایجان غربی ۱۱۸ هزار نفر بیکار وجود دارد که بهعنوان افراد جویای کار اطلاعات خود را ثبت نمودهاند که اکثر این افراد تحصیل کرده و دارای مدارک لیسانس و فوقلیسانس هستند و باید برای فراهم کردن زمینه اشتغال یا حفظ اشتغال این افراد و همچنین برای فعالیت دوباره واحدهای تولیدی راکد و برگشت دوباره آنها به چرخه تولید برنامهریزیهای لازم صورت گیرد و این امر یکی از مهمترین کارهای در حال پیگیری دولت در استان است. وی با تاکید بر تدوین برنامه ششم توسعه بر اساس پتانسیل و توانمندی استانها اظهار کرد: بنابراین به دنبال حل این موارد هستیم، بهطوریکه از امسال در بودجه عمرانی استان نیز این موارد لحاظ شده است.
ارسال نظر