در اولین سمینار زیست توده در استان کرمان مطرح شد
پتانسیل کرمان برای سرمایهگذاری در انرژیهای نو
دنیای اقتصاد، کرمان، مرجان ضیایی: استان کرمان در کنار برخورداری از استعدادها و ظرفیتهای مناسب در بخشهای مختلف، قابلیتهای بالایی برای توسعه استفاده از انرژیهای نو دارد. این نکتهای بود که در اولین همایش زیست توده که به میزبانی شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان برگزار شد، مورد تاکید چندین باره قرار گرفت؛ موضوعی که جواد نصیری، مدیر دفتر انرژی زیست توده سازمان انرژیهای نو ایران هم آن را از جمله نتایج طرح مطالعاتی مشترک این سازمان با یک شرکت آلمانی دانست و به استناد آن تصریح کرد: جدا از ظرفیت بالای کرمان در زمینه تولید انرژی خورشیدی و بادی، ظرفیت قطعی تولید چهار مگاوات انرژی به روش زیست توده نیز در کرمان وجود دارد.
دنیای اقتصاد، کرمان، مرجان ضیایی: استان کرمان در کنار برخورداری از استعدادها و ظرفیتهای مناسب در بخشهای مختلف، قابلیتهای بالایی برای توسعه استفاده از انرژیهای نو دارد. این نکتهای بود که در اولین همایش زیست توده که به میزبانی شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان برگزار شد، مورد تاکید چندین باره قرار گرفت؛ موضوعی که جواد نصیری، مدیر دفتر انرژی زیست توده سازمان انرژیهای نو ایران هم آن را از جمله نتایج طرح مطالعاتی مشترک این سازمان با یک شرکت آلمانی دانست و به استناد آن تصریح کرد: جدا از ظرفیت بالای کرمان در زمینه تولید انرژی خورشیدی و بادی، ظرفیت قطعی تولید چهار مگاوات انرژی به روش زیست توده نیز در کرمان وجود دارد. تولید ۴۰۰ مگاوات انرژی زیست توده
مدیر دفتر انرژی زیست توده سازمان انرژیهای نو ایران با بیان اینکه از منابع زیست توده برای تولید برق، گرمایش و حملونقل (به کمک سوختهای زیستی مایع) استفاده میشود و شاهد رشد تقاضای زیست توده در جهان هستیم، افزود: انجام
پتانسیل سنجی و تهیه اطلس زیست توده کشور با مطالعه تجربیات سایر کشورها در امکان سنجی انواع منابع زیست توده و تهیه الگوها و مدلسازی مورد نیاز سرآغاز راهی بود که به پیشرفتهای خوبی در این زمینه در کشور منجر شده است.
جواد نصیری، شناسایی سایتهای مناسب برای بهرهگیری از انرژی قابل استحصال از منابع زیست توده، ترویج فرهنگ استفاده ازمنابع زیست توده درتولید انرژی وسوخت، بررسیهای اقتصادی و فناوریهای متناسب با استحصال انرژی ازمنابع زیست توده و راههای گسترش آنها، ترغیب بخش خصوصی برای سرمایهگذاری دراجرای این پروژهها و شناخت ظرفیتها ومنابع استحصال انرژی زیست توده را برخی از دستاوردهای این حرکت در داخل کشور عنوان و تصریح کرد: ۶/۸ مگاوات نیروگاه زیست توده هماکنون در کشور در مدار تولید میباشد و ۲۸ مگاوات هم درحال نصب است.
نصیری گفت: خریدتضمینی برق با قیمت قابل توجه از تولیدکنندگان بخش غیردولتی مهمترین موضوعی است که وزارت نیرو در این زمینه دنبال میکند و مشوق مناسبی برای سرمایهگذاران درتولید انرژی زیست توده محسوب میشود.
وی در ادامه زباله شهری رایکی از منابع زیست توده معرفی کرد و افزود: در این زمینه یک طرح مطالعاتی با مشارکت یک شرکت آلمانی با ۷۵ سال تجربه فعالیت در این کار در کنار مشاور ایرانی در کشور اجرا و ۳۰ شهر ایران که جمعیت بالای ۲۵۰ هزار نفر دارند، از نظر زباله، کمیت، کیفیت و نوع برخورد با آن مورد مطالعه قرار گرفته است.
مدیر دفتر انرژی زیست توده سازمان انرژیهای نوگفت: با اجرای این طرح مطالعاتی به ظرفیت تولید ۴۰۰ مگاوات انرژی ازطریق زیست توده درکشور رسیدهایم که امکان تولید چهار مگاوات از این ظرفیت در استان کرمان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از برنامههای وزارت نفت نیز استفاده از روشهایی مانند انرژیهای نو برای گازرسانی به روستاهای فاقد گاز است و سازمان انرژیهای نو برای تحقق این هدف، به وزارت نفت کمک میکند، افزود: راهاندازی نیروگاههای زبالهسوز در کلانشهرها یکی دیگر ازبرنامههای دولت درسازمان انرژیهای نو است که در قالب این طرح نیروگاه زباله سوز تهران تا شهریورماه آینده راهاندازی میشود.
جواد نصیری گازیسازی و هضم بی هوازی را از دیگر روشهای تولید انرژی از زیست توده برشمرد وگفت: ضایعات خرما، پسته، فضولات دامی و زبالههای شهری از جمله موادی هستند که با این فناوریها قابلیت تبدیل به انرژی را دارند و میتوان با انرژی حاصل از آنها به روستاها گازرسانی وبرقرسانی کرد.
وی طرحهای اجرا شده دراستان کرمان را در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی و بادی گامهای موثری دانست که با فعالیت در زمینه زیست توده تکمیل خواهد شد. نصیری در پایان، قابلیتهای کرمان را از نظر انرژی خورشیدی و بادی مورد توجه قرار داد و گفت: با مطالعات انجام شده، استان کرمان یکی از استانهای با پتانسیل بالا برای سرمایهگذاری درتولید انرژی خورشیدی وبادی است.
برنامه توسعهای برق جنوب
مدیرعامل شرکت توزیع برق جنوب استان کرمان هم در این سمینار با ارائه گزارشی از طرحهای توسعهای این شرکت در زمینه بهرهگیری از انرژیهای نو و زیست توده افزود: شرکت توزیع نیروی برق جنوب کرمان با توجه به گستردگی مناطق تحت پوشش در استان، اقدام به پتانسیلسنجی برای اجرای طرحهای مرتبط با انرژیهای نو بهویژه انرژی خورشیدی و بادی در سالهای گذشته نموده است که تاکنون شماری از طرحهای مذکور به اجرا درآمدهاند و مناطق مختلف استان از مزایای آن
بهرهمند شدهاند.
مهندس مهدوی نیا در همین راستا به انجام مطالعه و تهیه طرح امکانپذیری استفاده از انرژیهای قابل جایگزین در مناطق مختلف استان که توسط دانشگاه تحصیلات تکمیلی کرمان به اجرا درآمده، اشاره کرد و افزود: براساس این مطالعه، شهرستانهای بافت، سیرجان، بم، کهنوج، کرمان، رفسنجان و شهداد قابلیتهای فراوانی در این زمینه دارند که در این میان شهرستانهای بم، کهنوج و سیرجان به ترتیب اولویت بالاترین ظرفیت را دارند هرچند در مجموع، تمام این مناطق هم به لحاظ راندمان از میانگین کشوری بالاتر هستند. مهدوی نیا بر عزم جدی این شرکت برای توسعه طرحهای انرژی نو و زیست توده تاکید کرد و افزود: در زمینه نیروگاههای بادی، نصب دکلهای بادسنج برای
۳ کریدور در نظامشهر بم، نگار و راین انجام شده و در بردسیر هم در حال اجرا است.
وی بهرهبرداری از سیستم روشنایی هیبریدی (خورشیدی ـ بادی) در بلوار ورودی سیرجان را با هزینه ۹۷۴ میلیون ریال و طرح روشنایی معابر خورشیدی در روستای حجت آباد سیرجان را با هزینه ۱۴۲ میلیون ریال دو طرح دیگر در این زمینه عنوان کرد و افزود: تاکنون در ۱۳ روستای جنوب استان تامین برق از محل انرژیهای نو و نصب ۱۳۷ سیستم فتوولتائیک و با هزینه
۲۰ میلیارد ریال صورت گرفته است درحالی که با اجرای همین طرحها از طریق احداث شبکه برق بیش از ۷۲ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز بود که میزان صرفهجویی ۷۲ درصدی صورت گرفته، نشاندهنده موثر بودن برنامهریزی و تخصیص اعتبار برای توسعه این طرحها است. مهدوینیا در پایان استفاده از زیست توده را به عنوان منبع انرژی با جذابیتهای اقتصادی و زیست محیطی که دارد و نقش آن در دستیابی به توسعه پایدار را هم مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: استفاده از ذخایر زیست توده فرصتهای مناسبی برای توسعه اقتصادی نقاط مختلف استان بهخصوص مناطق روستایی و دور افتاده فراهم میکند و برهمین اساس برای استفاده و بهرهبرداری از زیست توده در استان هم برنامهریزی
خواهد شد.
ارسال نظر