افتتاح طرح افزایش ذخیره نیتروژن درپتروشیمی شازند
دنیایاقتصاد- اراک- محمدرضا اکبری اصل: طرح افزایش ذخیره نیتروژن در پتروشیمی شازند اراک به بهرهبرداری رسید. مدیرعامل پتروشیمی شازند در مراسم بهرهبرداری از این طرح گفت: این طرح شامل ۶ مخزن نگهداری گاز نیتروژن به ظرفیت ۳۶۰ متر مکعب است که برای ساخت و نصب آن در مجموع یک میلیون یورو سرمایهگذاری شده است و با بهرهبرداری از این طرح توسعه توان ذخیره نیتروژن در این مجتمع تا ۴۲ ساعت افزایش یافته است، این توان تاکنون چهار ساعت بوده است که افزایش این ظرفیت در روند کاری مجتمع مذکور، عملیات عیبیابی و زمان تعمیرات اساسی اهمیت زیادی دارد.
دنیایاقتصاد- اراک- محمدرضا اکبری اصل: طرح افزایش ذخیره نیتروژن در پتروشیمی شازند اراک به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل پتروشیمی شازند در مراسم بهرهبرداری از این طرح گفت: این طرح شامل ۶ مخزن نگهداری گاز نیتروژن به ظرفیت ۳۶۰ متر مکعب است که برای ساخت و نصب آن در مجموع یک میلیون یورو سرمایهگذاری شده است و با بهرهبرداری از این طرح توسعه توان ذخیره نیتروژن در این مجتمع تا ۴۲ ساعت افزایش یافته است، این توان تاکنون چهار ساعت بوده است که افزایش این ظرفیت در روند کاری مجتمع مذکور، عملیات عیبیابی و زمان تعمیرات اساسی اهمیت زیادی دارد.
وی افزود: با توجه به افزایش ظرفیت واحدها در طرح توسعه این مجتمع، هر واحد جداسازی هوا (N۲/O۲) توانایی تولید ۳۷۰۰ نرمال مترمکعب در ساعت نیتروژن گازی و ۳۵ نرمال متر مکعب در ساعت نیتروژن مایع را دارد و مقدار نیتروژن مایع ذخیره شده برای شرایط اضطراری که هر دو واحد جداسازی هوا یا یکی از واحدها به هردلیل از سرویس خارج شود کافی نبود، بنابراین با افزایش ذخایر نیتروژن این مشکل حل شد.
رئیس واحد هوا سوخت مجتمع پتروشیمی نیز گفت: مخازن ذخیره نیتروژن به بهرهبرداری رسیده توسط شرکت VRV ایتالیا تهیه شده و مراحل ساخت و نصب تجهیزات آن با توان مهندسی داخل بوده است که تقویت سیستم پشتیبان نیتروژن، پیشگیری از اختلال واحدهای دیگر در زمان توقف احتمالی واحد جداسازی هوا، بی نیازی از خرید نیتروژن مایع در زمان تعمیرات اساسی و امکان فروش نیتروژن مایع مازاد از مزایای اجرای پروژه یاد شده است.
در ادامه استاندار استان مرکزی گفت: شهرستان شازند بهواسطه استقرار واحدهای پا لایشگاه و پتروشیمی یکی از قطبهای مهم تولیدات محصولات نفت و گاز است و سهم بزرگی را در تامین نیاز داخلی ایفا میکند. این شهرستان اگرچه از نظر سرمایهگذاری صنعتی رتبه اول استان مرکزی را دارد ولی در استقرار صنایع متوسط و کوچک بهرغم ظرفیتهای بالای سرمایهگذاری ضعیف است و ایجاد شهرک زیردستی صنایع نفت و گاز و اولویت در تامین مواد اولیه تولید آنها ضروری است. پتروشیمی شازند از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات پلیمری، مواد شیمیایی و از طرحهای زیربنایی کشور است که در سال ۱۳۷۲ به بهرهبرداری رسیده و در زمینه تولید زنجیرهای از محصولات پایه و واسط شامل پلیاتیلن، پلی پروپیلن، بوتادین، پلیبوتادین، اسید استیک، وینیل استات، اکسید اتیلن و اتیلن گلایکولها، دواتیل هگزانول و بوتانلها، بوتاکلرآلاکلر و اتانل آمینها فعالیت دارد.
ارسال نظر