در جلسهای با حضور استاندار کرمانشاه صورت گرفت
بررسی طرحهای توسعهای صنایع کرمانشاه
دنیای اقتصاد-کرمانشاه-الهام اکبری: جلسه بررسی طرحهای توسعهای واحدهای تولیدی و صنعتی استان و مسائل مربوط به طرحهای معرفی شده به صندوق توسعه ملی با حضور استاندار، مسوولان اقتصادی و مدیران بانکها در محل سالن جلسات اتاق بازرگانی برگزار شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه در این جلسه گفت: آینده روشنی برای خروجی جلسات ستاد توسعه اقتصادی استان در پیش است. وی با اشاره به اینکه مراودات ارزی با کشور عراق موضوع جلسه پیشین بود، افزود: اقداماتی برای فعال کردن سیستم بانکی طرفین ایران و عراق در حال انجام است و مذاکراتی هم با اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق صورت گرفته که در پی آن صرافیهایی هم از طرف عراقی به این ستاد معرفی شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه در این جلسه گفت: آینده روشنی برای خروجی جلسات ستاد توسعه اقتصادی استان در پیش است. وی با اشاره به اینکه مراودات ارزی با کشور عراق موضوع جلسه پیشین بود، افزود: اقداماتی برای فعال کردن سیستم بانکی طرفین ایران و عراق در حال انجام است و مذاکراتی هم با اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق صورت گرفته که در پی آن صرافیهایی هم از طرف عراقی به این ستاد معرفی شده است.
دنیای اقتصاد-کرمانشاه-الهام اکبری: جلسه بررسی طرحهای توسعهای واحدهای تولیدی و صنعتی استان و مسائل مربوط به طرحهای معرفی شده به صندوق توسعه ملی با حضور استاندار، مسوولان اقتصادی و مدیران بانکها در محل سالن جلسات اتاق بازرگانی برگزار شد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه در این جلسه گفت: آینده روشنی برای خروجی جلسات ستاد توسعه اقتصادی استان در پیش است.وی با اشاره به اینکه مراودات ارزی با کشور عراق موضوع جلسه پیشین بود، افزود: اقداماتی برای فعال کردن سیستم بانکی طرفین ایران و عراق در حال انجام است و مذاکراتی هم با اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق صورت گرفته که در پی آن صرافیهایی هم از طرف عراقی به این ستاد معرفی شده است.کیوان کاشفی افزود: صرافیهای متعددی هم برای تعامل با عراق، از طرف ایرانی وجود دارد، اما استفاده از صرافیهای زیر نظر بانکهای ایرانی پشتوانه محکم تری برای واحدهای تولیدی و بازرگانان خواهد بود.
وی از روسای بانکهای عامل و نمایندههای آنان خواست نسبت به معرفی صرافی مورد تایید خود برای تعامل با طرف عراق هرچه سریعتر اقدام کنند.کاشفی خطاب به روسای نمایندگان بانکهای عامل و نمایندگان آنان گفت: بهرغم ابلاغ بخشنامه گشایش LC با اعتبار 30 درصد از سوی بانک مرکزی و هیات دولت هنوز اعتبار 100 درصد اعمال میشود و باید تکلیف این بخشنامه برای فعالان بخش اقتصادی استان روشن شود.
گشایش اعتبار 30 درصد
مدیر امور بینالملل بانک توسعه صادرات ایران نیز از نبود نظام مدونی بین بانک مرکزی ایران و بانک مرکزی عراق سخن به میان آورد و افزود: در حال حاضر برای کشورهایی مثل چین، هندوستان، کره و ژاپن گشایش اعتبار صورت میگیرد، اما بحث پوشش ارزی آن به درستی انجام نمیشود که باید در این خصوص بانک مرکزی هماهنگیهای لازم را به عمل آورد.وی در خصوص استقرار صرافی در قصرشیرین یا کرمانشاه گفت: با اعضای هیاتمدیره بانک توسعه صادرات گفتوگوهای لازم را انجام میدهیم، تا پس از امکان سنجی و در صورت اخذ مجوز این شعبه صرافی دایر شود. محمدحسین مهرانی اذعان کرد: به لحاظ اینکه یکی از محورهای اصلی بانک توسعه صادرات، صدور خدمات فنی و مهندسی است، خوشبختانه در رابطه با صدور ضمانتنامه بانکی در این خصوص مشکل خاصی وجود ندارد.
بخارایی، مدیر امور بینالملل بانک ملی نیز به ارائه توضیحاتی در مورد کارگزاریهای بانک ملی، اخذ مجوز فعالیت صرافی و گشایش ال.سیهای 30 درصدی از طریق کارگزاریهای بانک ملی پرداخت.
بانکها به مبادلات ارزی کمک کنند
رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه عنوان کرد: بانکها راهکارها را میدانند و باید با یک تنخواه گردان در اختیار بگیرند و از این محل باز شدن LC را پوشش بدهند.
معراج محرابی با اشاره به اینکه بانکها صرافیهای مورد تایید خود را در اختیار دارند، خاطرنشان کرد: بانکها از طریق صرافیها میتوانند به مبادلات ارزی کمک کنند.
صرافی بانک توسعه صادرات در قصرشیرین راهاندازی شود
استاندار کرمانشاه هم در خصوص تعاملات ارزی با عراق و مشکلات بانکی گفت: بانکها باید بخشنامه بانک مرکزی را اجرا و نسبت به پشتیبانی بانک مرکزی اطلاع کسب کنند و در این مورد بهصورت شفاف به صادرکنندگان اطلاعرسانی انجام بدهند.استاندار کرمانشاه همچنین از بانکها خواست هماهنگی لازم را برای حل مشکل گشایش LC انجام دهند.رضایی یادآوری کرد: اگرچه شرایط بانکها سخت است و ما در تحریم به سر میبریم، اما هنرآن است که بتوانیم در این شرایط سخت مشکلات را حل کنیم.رضایی بر لزوم ایجاد یک صرافی که زیرمجموعه بانک توسعه صادرات باشد در استان کرمانشاه و خصوصا شهرستان قصرشیرین تاکید کرد و ادامه داد: برای تسهیل کار بازرگانان و تجار استان پیگیر ایجاد این صرافی هستیم.
دستور کار دوم این جلسه در خصوص طرحهای توسعهای واحدهای تولیدی و صنعتی و بررسی مسائل طرحهای معرفی شده به صندوق توسعه ملی بود.
مدیران واحدهای تولیدی و صنعتی استان که طرحهای توسعهای داشتند نیز به بحث و گفتوگو و ارائه راه حلها و پیشنهادها خود پرداختند.
بانکها همکاری نمیکنند
جهانگیر شاهمرادی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با بیان اینکه از محل تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی حدود 68 میلیارد تومان برای سرمایهگذاران استان کرمانشاه در نظر گرفته شده، از عدم همکاری بانکها در این خصوص انتقاد کرد.وی تصریح کرد: این میزان اعتبار برای سرمایه در گردش 35 واحد صنعتی در نظر گرفته شده و دریافت تسهیلات از محل اعتبارات ریالی صندوق توسعه ملی برای همه این طرحها به تصویب رسیده است.رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه اظهار کرد: اما متاسفانه پرداخت این اعتبارات توسط بانکها هیچ پیشرفتی ندارد و اگر این روند ادامه پیدا کند، این پول از دست استان میرود.شاهمرادی با تاکید بر اینکه اگر این پول به موقع پرداخت میشد شرایط صنایع ما اینگونه نبود، خاطرنشان کرد: از بانکها توقع داریم همانطور که ما در وصول مطالبات با آنها همکاری داریم، آنها نیز در خصوص گشایش این اعتبار همکاری لازم را داشته باشند.
تیم استانداری کرمانشاه
در اختیار تولید
استاندار کرمانشاه در این جلسه گفت: تیم استانداری کرمانشاه در اختیار صنعت و تولید استان است و تمام تلاش خود را برای حل مشکلات آنان بهکار میگیرد.وی از مسوولان بخشهای مختلف خواست خود را جای فعالان اقتصادی قرار دهند تا بتوانند مشکلات آنان را بهتر لمس کنند و برای حل مشکلات به آنها کمک کنند.مدیر ارشد استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: نباید مبنای امور را بر بهتر شدن شرایط کشور گذاشت، بلکه باید برای حضور در شرایط سخت آماده بود.استاندار کرمانشاه از واحدهای صنعتی و تولیدی که طرح توسعهای دارند نیز درخواست کرد هرچه زودتر طرح خود را برای پیگیری و تامین اعتبار ارائه دهند و بر لزوم گشایش اعتبار مورد نیاز آنها از صندوق توسعه ملی که در بانکها متوقف است، تاکید کرد.وی در ادامه به هدفگذاری 10 میلیارد دلاری صادرات به کشورعراق برای سال آینده اشاره کرد و افزود: شبانه روز پیگیر تحقق این هدف هستیم.
رضایی بودجه عمرانی سال جاری کشور عراق را حدود 140 میلیارد دلار اعلام و اظهار کرد: سهم ما از این بودجه باید بسیار بیشتر از 5/6 میلیارد دلار صادرات کنونی باشد.استاندار کرمانشاه معتقد است از آنجا که کشور ما کیلومترها مرز مشترک با بخشهای عرب و کرد نشین عراق دارد باید نسبت به سایر کشورها سهم بیشتری از صادرات عراق را به خود اختصاص دهیم و اگر کوتاهی در این مورد صورت گیرد، تنها ناشی از بیکفایتی ما است.
رضایی با بیان اینکه باید حرکتی قابل توجه برای به دست آوردن سهم بیشتری از بازار عراق انجام دهیم، گفت: عراق معبر اصلی صادرات کشور است و باید با دید دیگری به بازار این کشور نگاه کرد و سهم کشور از بازار عراق را تا 40 و 50 درصد افزایش داد.
ارسال نظر