دنیای‌اقتصاد- اصفهان- آرزو کریمی مقدم: مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان گفت: شرکت «نت ارگانیزیشن»، برگزارکننده هجدهمین کنفرانس و نمایشگاه بین‏‌المللی نفت و گاز ترکمنستان، شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان را به‌عنوان مجری ایرانی این نمایشگاه برگزید.
رسول محققیان افزود: بر این اساس شرکت نمایشگاه‌های اصفهان مجری برگزاری پاویون ایران در این نمایشگاه خواهد بود و ثبت‌نام و هماهنگی‌های حضور شرکت‌های ایرانی متقاضی در این نمایشگاه را انجام خواهد داد. وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه ۲۸ تا ۳۰ آبان‌ماه ۹۲ (۱۹ الی ۲۱ نوامبر ماه سال‌جاری میلادی) در محل قصر نمایشگاهی عشق‏‌آباد برگزار می‏‌شود، اظهار کرد: در این دوره نمایندگانی از ۴۰ کشور جهان حضور دارند و شرکت‌های معتبری از کشورهای آلمان، آمریکا، روسیه، ژاپن، ترکیه، انگلیس، امارات متحده عربی و قزاقستان به عرضه توانمندی‌های خود می‌پردازند که این امر موقعیت بسیار ویژه‌ای برای شرکت‌های ایرانی فراهم می‌آورد.
وی با بیان اینکه در آخرین دوره این نمایشگاه در سال گذشته، بیش از ٤٠٠ شرکت‌کننده از ٤٠ کشور حضور یافته‌اند، تاکید کرد: همچنین حضور تعداد زیادی از کارشناسان نفتی سراسر جهان در این رویداد برای کشور ایران حائز‌اهمیت خواهد بود.
مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان با اشاره به اینکه پاویون جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه ۲۰۰ مترمربع پیش‌بینی شده و ظرفیت ثبت‌نام حدود ۲۰ شرکت ایرانی را دارد، افزود: با توجه به فرصت باقی‌مانده و محدودیت فضا شرکت‌های ایرانی متقاضی باید هر چه سریع‌تر نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کنند.
محققیان تصریح کرد: ایران بهترین، سریع‌ترین و ارزان‌ترین مسیر انتقال گاز ترکمنستان و سایر کشورهای منطقه است و اهمیت ایران از نظر دسترسی به بازارهای اروپایی و شرقی، این کشور را به تقاطع شاهراه کشورهای تولیدکننده و مصرف‌کننده انرژی تبدیل کرده است. بنابراین حضور قدرتمند و برنامه ریزی شده شرکت‌های ایرانی در هجدهمین کنفرانس بین‏‌المللی نفت و گاز ترکمنستان می‌تواند علاوه بر نمایش توانمندی‌های موجود، فرصت‌های اقتصادی جدیدی را پیش روی شرکت‌های ایرانی قرار دهد. وی با اشاره به مزیت‌های ترکمنستان در حوزه نفت و گاز ادامه داد: ترکمنستان از نظر ذخایر گاز طبیعی در دنیا بعد از روسیه، ایران و قطر مقام چهارم را به خود اختصاص داده و قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی سالانه ۲۵۰ میلیارد متر مکعب گاز تولید کند. همچنین میزان ذخایر گاز قابل برداشت این کشور ۲۵ تریلیون متر مکعب است که بیش از ۶ تریلیون متر مکعب از آن در میادین گازی واقع در بخش ترکمنی دریای خزر قرار دارد. ترکمنستان از ذخایر سرشار نفت و گاز برخوردار است و دولت این کشور قصد دارد همکاری‏‌های انرژی بین‏‌المللی و منطقه‏‌ای خود را بیش از پیش گسترش دهد و به این منظور دولت این کشور برنامه ملی بلند مدت توسعه صنعت نفت و گاز این کشور را تدوین و تصویب کرده‏ و از آن جا که ایران می‏‌تواند تامین‌کننده تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی و نیروی انسانی کافی در منطقه باشد، حضور شرکت‌های ایرانی در این نمایشگاه بسیار راهبردی
است.
وی با اشاره به سفر هیات عالیرتبه‌ از وزارت نفت ایران به ‌منظور حضور در کنفرانس بین‏‌المللی نفت و گاز ترکمنستان
(OGT ۲۰۱۳) در ایام نمایشگاه، مذاکرات اخیر رییس مجلس با رییس‌جمهور ترکمنستان در زمینه‌های مختلفی همچون گاز، خدمات مهندسی و احداث پالایشگاه را یادآوری کرد و افزود: ایران آمادگی خود را برای همکاری‌های گازی، نفتی و ساخت پالایشگاه در ترکمنستان اعلام کرده است و هیات پارلمانی ایران نیز ۱۵شهریورماه در همین رابطه سفری به ترکمنستان داشت و دور جدید مذاکرات گازی ایران - ترکمنستان آغاز شد.