توجیه اقتصادی انگیزه حضور تجار قزوین در تاجیکستان است
دنیایاقتصاد - قزوین - مهرداد نوری: رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین گفت: رفع موانع توسعه مناسبات اقتصادی، کاهش ضریب ریسکپذیری، تسهیل در امور بازرگانی و توجیه اقتصادی بهترین راهکار حضور سرمایهگذاران قزوینی در کشور تاجیکستان است. علیرضا کشاورز قاسمی در نشست تخصصی با سفیر تاجیکستان در ایران که در محل اتاق بازرگانی قزوین برگزار شد، افزود: مشترکات فرهنگی، دینی، زبانی ایران و تاجیکستان زمینه توسعه مناسبات بیشتر را فراهم کرده که باید از این فرصت بهخوبی استفاده کنیم. وی افزود: تولید محصولات شاخصی مانند شیشه، مواد شوینده، کاشی و سرامیک، قطعات خودرو در استان قزوین ظرفیت تقویت مناسبات تجاری با تاجیکستان را افزایش داده است که در صورت تسهیل شرایط میتوان به توسعه مراودات تجاری کمک کرد.
دنیایاقتصاد - قزوین - مهرداد نوری: رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین گفت: رفع موانع توسعه مناسبات اقتصادی، کاهش ضریب ریسکپذیری، تسهیل در امور بازرگانی و توجیه اقتصادی بهترین راهکار حضور سرمایهگذاران قزوینی در کشور تاجیکستان است.
علیرضا کشاورز قاسمی در نشست تخصصی با سفیر تاجیکستان در ایران که در محل اتاق بازرگانی قزوین برگزار شد، افزود: مشترکات فرهنگی، دینی، زبانی ایران و تاجیکستان زمینه توسعه مناسبات بیشتر را فراهم کرده که باید از این فرصت بهخوبی استفاده کنیم.
وی افزود: تولید محصولات شاخصی مانند شیشه، مواد شوینده، کاشی و سرامیک، قطعات خودرو در استان قزوین ظرفیت تقویت مناسبات تجاری با تاجیکستان را افزایش داده است که در صورت تسهیل شرایط میتوان به توسعه مراودات تجاری کمک کرد.
کشاورز قاسمی یادآور شد: وجود شهرکهای صنعتی متعدد و ۱۶ نوع ماده معدنی و بیش از ۱۲۹۰ نوع کالای صنعتی از قابلیتهایی است که میتواند در صادرات کالا به تاجیکستان مورد توجه قرار گیرد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین با اشاره به صادرات کالا از استان قزوین به کشور تاجیکستان تصریح کرد: سالانه بیش از ۲۰ هزار دلار کالا شامل: خشکبار، مواد غذایی، مصالح ساختمانی، کاشی و سرامیک از استان قزوین به کشور تاجیکستان صادر میشود که این میزان بهراحتی قابل افزایش تا چند برابر است.
مهمترین اقلام صادراتی تاجیکستان عبارتند از: آلومینیوم، الکتریسیته، پنبه، طلا، میوه، سبزیجات و دانههای روغنی که عمده بازارهای هدف کشور تاجیکستان را هند، ترکیه و لتونی تشکیل میدهند که ایران در ردیف هفتم واردکننده کالا از این کشور قراردارد و مهمترین اقلام وارداتی تاجیکستان را هم برق، تولیدات نفتی، اکسید آلومینیوم، ماشینآلات، تجهیزات و مواد غذایی تشکیل
میدهد.
ارسال نظر