برخورد فیزیکی صرف در مرزها راهکار مناسبی برای مقابله با قاچاق نیست
افزایش قاچاق دام در مرزهای کردستان
دنیایاقتصاد- سنندج- فرزاد نویدی: میزان قاچاق دام در مرزهای استان کردستان براساس آمارهای موجود در نیمه اول امسال به نسبت سال گذشته افزایش یافته و آمارهای سال گذشته نیز نشان از روند صعودی قاچاق دام در کردستان دارد. استان کردستان که ۲۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کردستان عراق دارد همواره با پدیده قاچاق روبهرو بوده و در سالهای اخیر با افزایش نرخ ارز تمایل به قاچاق بهخصوص در حوزه دام نیز افزایش یافته است. دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان با دستور کار قاچاق دام از استان، برخورد فیزیکی صرف در مرزها را راهکار مناسب برای مقابله با قاچاق کالا ندانست و خواستار فعالیتهای فرهنگی در این راستا شد.
دنیایاقتصاد- سنندج- فرزاد نویدی: میزان قاچاق دام در مرزهای استان کردستان براساس آمارهای موجود در نیمه اول امسال به نسبت سال گذشته افزایش یافته و آمارهای سال گذشته نیز نشان از روند صعودی قاچاق دام در کردستان دارد.
استان کردستان که ۲۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کردستان عراق دارد همواره با پدیده قاچاق روبهرو بوده و در سالهای اخیر با افزایش نرخ ارز تمایل به قاچاق بهخصوص در حوزه دام نیز افزایش یافته است.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان با دستور کار قاچاق دام از استان، برخورد فیزیکی صرف در مرزها را راهکار مناسب برای مقابله با قاچاق کالا ندانست و خواستار فعالیتهای فرهنگی در این راستا شد.
بهنام نظری مهار قاچاق را در کوتاه مدت میسر ندانست و تاکید کرد: این پدیده را باید در دراز مدت و به شیوه عملی و کلان مهار کرد.
وی بر تعامل هرچه بیشتر دستگاههای ذیربط در امر مبارزه با قاچاق تاکید کرد و گفت: تعامل کنونی با توجه به میزان قاچاق در استان کافی نیست و باید افزایش یابد.
مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری کردستان در ادامه بر لزوم تشدید مقابله با قاچاق دام زنده از طریق مرزهای استان تاکید کرد و افزود: نیروهای مرزبانی باید تلاش بیشتری در راستای جلوگیری از قاچاق دام زنده از مرزهای استان داشته باشند.
وی از افزایش میزان قاچاق دامهای زنده از طریق مرزهای رسمی استان خبر داد و گفت: مقابله با این موضوع نیازمند تشدید قوانین و اقدامات بازدارنده با همکاری دستگاههای امنیتی و انتظامی و مراجع قضایی است.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان اظهار کرد: بنابر اعلام ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، میزان قاچاق دام زنده از طریق مرزهای استان بهویژه در شهرستان بانه افزایش یافته است. نظری افزود: صادرات گوشت بهصورت قانونی از طریق مرزهای رسمی استان میتواند سودآوری خوبی برای کشور و استان داشته باشد؛ اما هم اکنون خروج دام به صورت قاچاق از مرزها با روند افزایشی مواجه است و به اقتصاد کشور و استان آسیب میرساند. مسوول دبیرخانه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان نیز روند قاچاق دام از مرزهای استان را صعودی دانست و گفت: در نیمه اول امسال سه هزار و ۵۸۶ راس دام قاچاق در مرزهای استان کشف شده است. یحیی نظری افزایش نرخ ارز را از مهمترین عوامل روند روبه رشد قاچاق دام در کشور دانست.
مسوول دبیرخانه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان در ادامه به آمار کشفیات قاچاق دام در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: در سال ۸۹ تعداد ۲۸۶ راس، در سال ۹۰ تعداد ۵۶۳ راس، در سال ۹۱ تعداد هفت هزار و ۹۸۰ راس و در نیمه اول امسال سه هزار و ۵۸۶ راس دام قاچاق در مرزهای کردستان کشف شده است.
نظری با بیان اینکه جلسات متعددی به منظور ایجاد بازدارندگی در بحث قاچاق دام برگزار و مصوبات زیادی به تصویب رسید، گفت: اما با وجود تلاش دستگاههای ذیربط و اجرای این مصوبات شاهد رشد قاچاق دام از مرزهای استان هستیم.
وی افزود: این حجم خروج دام استان نمیتواند تنها مربوط به دامهای بومی باشد و این نشاندهنده ورود دام از سایر استانها و خروج آن از مرزهای غربی به کشورهای همسایه است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان نیز در این جلسه مقابله با قاچاق کالا را امری فرابخشی و نیازمند تعامل دستگاهها دانست و تاکید کرد: دستگاههای مسوول در حوزه قاچاق وظایف ذاتی خود را فراموش نکنند. حسن بابایی بر تشدید نظارتها برای مبارزه با پدیده شوم قاچاق کالا توسط نیروهای مرزبانی در مرزهای استان تاکید کرد و گفت: در امر مبارزه با قاچاق کالا هر دستگاهی بر اساس قانون باید به وظیفه خود عمل کند.
وی با اشاره به قاچاق سه هزار و ۵۰۰ رأس دام زنده در نیمه اول امسال از مرزهای کردستان گفت: در سالهای اخیر تجهیزات خوبی مانند دوربینهای حرارتی که کوچکترین حرکت هر جانداری را هشدار میدهد، توسط فرماندهی مرزبانی استان خریداری و نصب شده است و دیگر تردد حیوانات در مرزها قابل توجیه نیست. معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان در ادامه گفت: قاچاق این میزان دام از مرزهای استان با وجود اقدامات انجام شده، قابل قبول نیست و جلوگیری از آن نیازمند وحدت رویه بین دستگاههای ذیربط است.
بابایی تاکید کرد: بررسی دقیق میزان کشفیات نیروی انتظامی و مرزبانی در بحث قاچاق دام و برخورد با دستگاههای کمکار، نقش مهمی در ریشهکن کردن قاچاق دام از مرزهای استان دارد.
وی همچنین خواستار افزایش و فعالسازی پستهای قرنطینه دامپزشکی در سطح استان شد و افزود: برای مبارزه هدفمند با قاچاق دام باید پستهای قرنطینهای در گلوگاههای مرزی افزایش یابد. وی همچنین بر تعیین تکلیف سریع محمولههای قاچاق دام بدون صاحب تاکید کرد و گفت: بر اساس قانون محمولههای قاچاق توقیفی در معرض فساد، نیازی به دستور دستگاه قضا ندارد و در کوتاهترین زمان با نظر کارشناس تعیین تکلیف شوند. معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان از ادارهکل دامپزشکی استان خواست دامهای زنده غیرمجاز را که توسط نیروی انتظامی کشف و ضبط میشود، پس از تعیین قیمت کارشناسی به کشتارگاهها منتقل کند.
رییس پلیس آگاهی استان کردستان نیز وظیفه نیروی انتظامی را تنها توقیف دامهای قاچاق دانست و گفت: نگهداری دامهای توقیفی بزرگترین معضل نیروی انتظامی برای مبارزه با پدیده شوم قاچاق دام در استان است.
سرهنگ علی احمدیتبار ساماندهی کالاهای قاچاق پس از توقیف را بر عهده سازمان شاکی دانست و افزود: در این بخش هماهنگی لازم میان دستگاههای اجرایی استان با نیروی انتظامی وجود ندارد یا بسیار ضعیف است.
وی اظهار کرد: نگهداری و تحویل و جبران خسارت، وظیفه نیروی انتظامی نیست؛ ولی به دلیل عدم همکاری دستگاههای ذیربط این وظایف نیز گاهی بر نیروهای انتظامی تحمیل و موجب بروز مشکلاتی میشود.
رییس پلیس آگاهی استان کردستان افزود: نیروی انتظامی محلی برای نگهداری و انبار کالاهای قاچاق به ویژه دام زنده ندارد. از این رو تکلیف نهایی محمولههای قاچاق پس از توقیف باید در کمترین زمان تعیین شود.
وی تاکید کرد: نیروی انتظامی آمادگی کامل برای مقابله و مبارزه جدی با قاچاق دام در استان را دارد و با جدیت هرچه تمام در این حوزه تلاش میکند.
ارسال نظر