دنیای اقتصاد - کرمانشاه - الهام اکبری: در جلسه ای با حضور رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه فرصت‌ها و پتانسیل‌های منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین که پیش از این مورد تصویب هیات دولت قرار گرفته بود، بررسی شد .
کیوان کاشفی، رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی کرمانشاه در این جلسه گفت: در سال‌های اخیر تلاش‌هایی از سوی استانداری کرمانشاه انجام گرفته و زمین‌هایی هم به این منطقه اختصاص داده شده که در دو فاز ۲۸۸هکتار و ۳۵۰هکتار زمین‌ها تملک و آماده احداث منطقه است. وی در جمع سرمایه داران و صاحبان صنایع استان عنوان کرد: در جلسات متعددی که در محل استانداری انجام شده، استاندار کرمانشاه بر این عقیده است که اولویت سرمایه‌گذاری منطقه ویژه قصرشیرین با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی استان باشد.
کاشفی با اشاره به تجربه موفق تشکیل منطقه ویژه اقتصادی اسلام آباد غرب توسط فعالان بخش خصوصی خواستار مشارکت فعالان بخش خصوصی استان در این امر شد.
رییس اتاق کرمانشاه در خصوص مزایای منطقه ویژه اقتصادی قصر شیرین یادآور شد: این منطقه دارای ویژگی‌های خاصی از جمله نزدیکی به مرز عراق می‌باشد و زمین‌های تملک شده از کنار مرز پرویز خان شروع و به سمت مرزهای عراق کشیده می‌شود و این ظرفیت بسیار خوب و حائز اهمیتی است. وی در پایان تاکید کرد: البته شرکت‌های بزرگی در کرمانشاه نسبت به سرمایه‌گذاری در این منطقه ابراز تمایل کرده‌اند تا بتوانند تولیدات خود را در محلی نزدیک به کشور عراق تولید و عرضه کنند. در ادامه این نشست معراج محرابی موقر، رییس خانه صنعت و معدن استان یکی از ویژگی‌های منطقه ویژه اقتصادی قصر شیرین را دست به دست بودن با بازار عراق توصیف کرد و گفت: سهولت تردد تجار طرفین در این منطقه از مسائلی است که این منطقه را از دیگر مناطق ویژه اقتصادی متمایز کرده است.
وی ادامه داد: با رایزنی‌های انجام شده قرار است نمایشگاه دائمی در محل منطقه ویژه
اسلام آباد غرب تاسیس گردد تا تولیدات کرمانشاه و سایر کشور در آن به نمایش گذاشته شود. محرابی به فراز و نشیب‌ها و تنگناهای اقتصادی کشور اشاره و اذعان کرد: تهدیدهای بسیاری متوجه اقتصاد کشور است و در کنار آن فرصت‌های بسیاری وجود دارد، اما باید توجه داشت که باید از پتانسیل‌های موجود بهترین بهره را برد. رییس خانه صنعت و معدن کرمانشاه خطاب به سرمایه‌گذاران کرمانشاهی گفت: باید پتانسیل‌های موجود را به فرصتی تبدیل کرد تا بتوان موقعیت بنگاه‌های اقتصادی را تثبیت کرد و یکی از این فرصت‌ها سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین می‌باشد. وی افزود: واضح است که تولیدکنندگان و صنعتگران اگر صنایع خود را در این منطقه تولید کنند، به لحاظ قیمت تمام شده، هزینه‌ها و سهولت در ورود و خروج کالا با کشور‌های هدف از مزیت نسبی بهتری برخوردار خواهند بود. محرابی در پایان ابراز امیدواری کرد که سرمایه‌گذاران کرمانشاهی، قصرشیرین و شهرستان‌های استان به منظور رونق اقتصاد استان و کشور در این طرح شرکت داشته باشند. در این نشست، ملکی کارشناس دفتر اقتصادی استانداری با بیان این مطلب که دسترسی به بازار بزرگ عراق از مهم‌ترین ویژگی‌های منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین است، عنوان کرد: سرمایه‌گذاران کرمانشاه و اهالی مناطق مرزی با طرف‌های عراقی مشترکات قومی و فرهنگی فراوانی دارند و این به دلیل مرز مشترک زیاد کرمانشاه با قسمت‌های عرب نشین و کرد نشین عراق است.
وی افزود: خط راه آهن غرب کشور که از کرمانشاه به بغداد، دمشق، بیروت و در نهایت به دریای مدیترانه وصل می‌گردد توسط قرارگاه خاتم‌الانبیا به سرعت قابل قبولی در حال اجرا است و هم اکنون تا منظریه کشیده شده است. ملکی ادامه داد: با توجه به شروع تحریم‌های کشتیرانی، این مناطق می‌توانند از طریق مرزهای زمینی راه حل مشکلات مربوط به واردات کالا در بنادری خارج از جمهوری اسلامی ایران باشند.
به گفته این کارشناس با توجه به اینکه منطقه ویژه اقتصادی اسلام آباد غرب در نقطه صفر مرزی است، تجار عراقی و ایرانی می‌توانند به راحتی با یکدیگر در تعامل باشند.