کلنگ ساخت بازار جدید عرضه ماهی در ساری به زمین زده شد
ساری- خبرنگار دنیای اقتصاد: کلنگ ساخت بازار جدید ماهی شهرستان ساری از طرحهای مهم شیلات مازندران با حضور معاون عمرانی استانداری و دیگر مسوولان استان به زمین زده شد. براساس این گزارش، این طرح که با طراحی مدرن در زمینی به مساحت هشتهزار و ۵۰۰متر و با هزینه ۳۰میلیارد ریال با نمای یک کشتی ساخته خواهد شد، دارای ۶۳غرفه فروش ماهی، رستوران مخصوص با غذاهای دریایی، سالن اجتماعات، سامانه ویژه تصفیه و دفع فاضلاب و دیگر خدمات است که علاوه بر عرضه بهداشتی و با کیفیت ماهی به مردم برای تعداد ۳۰۰ نفر بهطور مستقیم شغل ایجاد خواهد کرد.
حسن حبیبنژاد، مدیر کل شیلات مازندران در مراسم کلنگ زنی این طرح به بیان سیاستهای شیلات در خصوص ساماندهی بازار ماهیفروشان پرداخت و گفت: به منظور عرضه بهداشتی و زنده ماهی، هویت بخشیدن به فعالیت ماهی فروشان از لحاظ مکانی، تسهیل در عرضه محصولات دریایی به مردم از طریق ایجاد امکانات و تاسیسات نگهداری ماهی با کیفیت بالا و تازه و در نهایت تشویق جامعه به مصرف آبزیان ایجاد بازار ماهی از برنامههای مهم شیلات استان است و بهتدریج در تمامی شهرستانها این گونه بازارها ساخته خواهد شد.
وی گفت: مصرف سرانه ماهی در کشور ۷/۶کیلوگرم است، این در حالی است که مصرف سرانه ماهی در استان مازندران ۱۲کیلوگرم اعلام شده است که در نظر داریم تا پایان برنامه چهارم توسعه این میزان به ۱۴کیلوگرم برسد.
وی، شرایط ظرفیت و توانمندیهای شیلاتی استان را بسیار مساعد و بالا دانست و گفت : شیلات استان با تولید ۲۵درصد ماهیان گرم آبی مقام اول کشور و در تولید ماهی قزلآلا مقام دوم کشوری را دارا است.
به گفته وی، استان مازندران در ابتدای برنامه چهارم توسعه حدود ۳۰هزار تن تولید آبزیان داشت و در سال دوم برنامه توانست با برنامهریزی و تلاش بیوقفه آن را به ۵۱هزار تن برساند.حبیبنژاد پیشبینی کرد که در سالجاری ۵۶هزار تن انواع آبزیان اعم از پرورشی و دریایی در مازندران تولید شود.
حبیبنژاد افزود: با توجه به مصرف زیاد آبزیان در استان قرار است جشنوارههای متعدد طبخ و عرضه ماهی در شهرستانهای ساری، بابل و تنکابن برگزار شود.
وی همچنین از راهاندازی هفت مجتمع شیلاتی در مازندران خبر داد و افزود: سه مجتمع در ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ تنکابن، یک مجتمع در تاکر بلده و یک مجتمع در منطقه شمال بهشهر راهاندازی میشود که با اجرایی شدن این طرحها ۷۰۰ شغل مستقیم ایجاد خواهد شد.
وی یادآور شد: ۹هزار نفر در استان از طریق آبزیپروری، صیادی و صنایع وابسته آن در حال امرار معاش هستند.
فرماندار ساری نیز در این مراسم از برگزاری نمایشگاه بزرگ طبخ ماهی در پارک قائم شهرسازی در آبانماه با کمک هتلداران و مجتمعهای خدماتی پذیرایی و رستورانداران خبر داد که به منظور افزایش مصرف و مصرف بهینه صورت خواهد گرفت.
محسن زارعی افزود: هتل مخصوص طبخ آبزیان در ساری در بازار ماهیفروشان راهاندازی میشود و تنها در این هتل برای پذیرایی تنها ماهی پخت میشود.
ارسال نظر