حذف توقف زمستانی از کارگاه‌های سدسازی در آذربایجان‌غربی

ارومیه- خبرنگار دنیای اقتصاد: معاون طرح و توسعه آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی از حذف توقف زمستانی ساخت سدها در کارگاه‌های سدسازی کشور در فصول سرد سال خبر داد. برشنده گفت: در مناطق سردسیر بارش نزولات جوی، شرایط آب و هوایی، سرمای زودهنگام و دیرپا و بروز یخبندان از فاکتورهای مهم و قابل توجه در اجرای طرح‌های عمرانی خصوصا سازه‌های حساس از جمله سدسازی است.

وی اظهار کرد: ادامه عملیات اجرایی سد در دمای بسیار پایین به دلیل رعایت حاشیه ایمنی اهمیت کار، ضرورت آب‌بندی دقیق بدنه سد و اجرای هسته رسی در ساختار سدهای خاکی در کنار رعایت مسائل فنی مرتبط از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

معاون طرح و توسعه شرکت سهامی آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی خاطرنشان کرد: هرچند کارایی اجرای هسته رسی در فصل زمستان به خاطر شرایط اجرایی آن معادل ۵۰درصد کارایی کار در فصل تابستان بود ولی کاهش هزینه‌های توقف کار و بیکاری پنج ماهه در کنار کاهش زمان اجرا و آغاز سریع آبگیری از جمله مزیت‌های کار در فصل سردسیر است. برشنده افزود: با توجه به اینکه آذربایجان‌غربی یکی از استان‌های پیشتاز در امر سدسازی در کشور است و در زمان حاضر ۲۴ سد در حال مطالعه ساخت دارد از این رو اجرایی شدن این طرح در همه کارگاه‌های استان می‌تواند نقش مهمی در صرفه‌جویی زمان داشته باشد.

وی با تاکید بر اجرایی شدن این طرح در همه کارگاه‌های استان در سال جاری گفت: مدیریت زمان به عنوان گرانقیمت‌ترین منبع تولید کار و ثروت محسوب می‌شود و برای رسیدن به توسعه یافتگی و رسیدن به جایگاه علمی و فناوری با هویت اسلامی و نیز برای تعامل با دنیا باید ارزش زمان را بدانیم.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از پوشش سطحی، خاک و حفاظ و نیز فوم پلی‌اتیلن به دلیل دانستن ترکیبی از پلی ایتلن فشرده و حباب‌های ریزهوا با وجود پرهزینه و دشوار بودن‌ بهترین عایق در مقابل رطوبت و برودت هستند. وی با اشاره به مشکلات تامین آب آشامیدنی مردم تکاب و زمانبندی طرح و لزوم آبگیری سد ساروق گفت: سد مخزنی ساروق که در منطقه سردسیر تکاب ساخته می‌شود نمونه بارزی از این تجربه است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی نیز با تشریح اهمیت این دستاورد مهم در صنعت سدسازی کشور گفت: برای اولین بار با تلاش‌های انجام شده در زمستان گذشته عملیات حساس اجرای هسته رسی سد ساروق در زیر برف انجام گرفت و در زمستان نیز کارگاه به فعالیت خود ادامه داد.

نقی کریمی افزود: پشت سر گذاشتن مشکلات طبیعی و کاهش زمان دستیابی به ثمرات اجرای طرح‌های سدسازی در حالی است که کارشناسان این فناوری ارزشمند را در شکوفایی هر چه بیشتر صنعت سدسازی کشور به ارمغان آورده‌اند.

وی یادآور شد: با به‌کارگیری این دانش جدید که در سد ساروق تکاب و در فصل زمستان به اجرا در آمد ارتفاع این سد ۴ متر و به حجم ۱۵هزار متر مکعب افزایش پیدا کرد و با اجرای موفقیت‌آمیز این طرح در برودت چندین درجه زیر صفر و در زیر قندیل‌های یخ نیز از این پس شاهد ادامه عملیات سدسازی در فصول سرد سال خواهیم بود.