ساری- خبرنگار دنیای‌اقتصاد: به دلیل محدودیت‌های پیش روی، حضور واحدهای صنعتی در شهرک‌های صنعتی استان مازندران گزینشی خواهد بود. حسینعلی گلی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی مازندران با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر، فضای ۲۳ شهرک صنعتی با وسعت یک‌هزار و ۴۷۵ هکتار در استان در حال واگذاری است. در این شهرک‌ها تعداد ۴۹۱ واحد صنعتی با اشتغالزایی ۱۱هزار و ۸۱۹ نفر در حال بهره‌برداری است که سرانه سرمایه‌گذاری برای اشتغال هر نفر ۱۷۰میلیون ریال به شمار می‌آید.

وی بودجه شرکت در سال‌جاری را ۱۹۳میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این میزان اعتبار برای انجام عملیات زیربنایی، آماده‌سازی، تکمیل و تجهیز شهرک‌های صنعتی در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در ۹ ماه گذشته با سرمایه‌گذاری ۲۰۰۵، میلیارد ریالی، با ۲۳۹ واحد صنعتی قرارداد منعقد شد.

گلی افزود: ۷۵ تا ۸۰درصد درآمد اقتصادی شهرک‌های صنعتی از محل اعتبارات و منابع داخلی تامین می‌شود.

وی گفت: در حال حاضر با وجود تقاضای بی‌شمار برای استقرار صنایع در برخی از شهرک‌های استان به علت محدودیت زمین‌های واگذاری، سرمایه‌گذاران به صورت گزینشی انتخاب می‌شوند. این در حالی است که با توجه به کمبود و ارزش زمین، تهیه و تجهیز شهرک‌های صنعتی دشوارتر شده است.

وی یکی از مهم‌ترین محدودیت‌های استان را در‌خصوص ایجاد و توسعه شهرک‌های صنعتی، تملک زمین‌های مناسب اعلام کرد و گفت: بیشتر شهرک‌های صنعتی در سال‌های گذشته در مکان‌هایی نامناسب و مناطق نامستعد ساخته شدند و این امر مشکلاتی همچون، محدودیت وسعت شهرک‌های صنعتی تا ۶۰هکتار، نبود امکانات زیربنایی مناسب در منطقه شامل، راه دسترسی مناسب، برق و آب، افزایش هزینه آماده‌سازی شهرک‌ها به دلیل کوهستانی یا جلگه‌ای بودن مناطق و محدودیت‌های زیست‌محیطی را به‌وجود آورده است.

گلی گفت: امیدواریم آیین‌نامه همکاری بین وزارت جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و حفاظت محیط‌زیست به منظور تملک زمین‌های مناسب برای ایجاد شهرک‌های صنعتی تنظیم شود تا با توجه به سرانه زمین صنعتی کشور کمبود زمین صنعتی استان برطرف شود.

وی افزود: با تاکید کمیسیون صنایع و معادن مجلس، برای خرید زمین‌های مناسب، یک‌میلیارد ریال اعتبار موردنیاز است. این در حالی است که هزینه‌های تغییر کاربری که ۸۰درصد قیمت منطقه‌ای است باید از این اعتبار مستثنی شود، افزون بر این با توجه به شرایط خاص استان، باید در مقررات زیست‌محیطی بازنگری شود و مقررات زیست‌محیطی خاص استان را تنظیم کرد. از سوی دیگر، ۶۰۰میلیارد ریال اعتبار به منظور آماده‌سازی شهرک‌های صنعتی استان، موردنیاز است. وی فعالیت‌های در دست اقدام شرکت در سال ۸۵ را ساخت دو شهرک صنعتی جدید درشهر‌های قائمشهر و بابلسر، ساخت مرکز خدمات فناوری، کسب و کار و آزمایشگاه صنعتی در شهرک صنعتی آمل، ایجاد مراکز کارگاهی در شهرک‌های صنعتی نکا و جویبار، عملیات واگذاری شهرک‌ صنعتی محمودآباد و ایجاد خوشه صنعتی ادوات کشاورزی در شهرستان جویبار اعلام کرد.