11 طرح صنعتی و معدنی توسط هیات دولت درکرمانشاه تصویب شد

در سفر هیات دولت به استان کردستان ۱۱ مصوبه صنعتی و معدنی به تصویب رسید. رییس سازمان صنایع و معادن کردستان، به ایسنا،گفت: در این سفر بحث طرح تولید لاستیک استان با ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰‌هزار تن مطرح شد. عبدالفتاح حسامی، سرمایه لازم برای ساخت این واحد را حدود ۲۵۰‌میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: تامین اعتبار حدود ۲۱۰‌میلیون دلار از این رقم سه سال پیش به تصویب بانک صنعت و معدن رسید ولی این بانک به تنهایی موفق به تامین این اعتبار نشد و قرار شد که این سرمایه توسط کنسرسیومی متشکل از بانک‌های صنعت و معدن، تجارت، سپه و ملت تامین شود. وی ادامه داد: سه سال پیش همچنین قرار شد یک کارخانه مدرن سنگبری با مشارکت شرکت گسترش و نوسازی صنایع و بخش خصوصی در استان کردستان ایجاد شود که سهم این شرکا به ترتیب ۴۰ و ۶۰‌درصد بود و میزان سرمایه مورد نیاز برای آن نیز حدود ۹۰‌میلیارد تومان برآورد شده بود.

وی با بیان اینکه در ابتدا قرار بود گشایش اعتبار این طرح از طریق بانک ملی صورت گیرد، گفت: پس از مدتی این کار به بانک صادرات سپرده شد، ولی پس از آن شرکت گسترش و نوسازی صنایع به لغو تفاهمنامه صورت گرفته اقدام کرد که در مصوبه اخیر هیات دولت بر ایجاد این مرکز با سرمایه‌گذاری مشترک شرکت گسترش و بخش‌خصوصی به همان نسبت سهم‌های قبلی تاکید شده است.

او ظرفیت تولید کارخانه سنگبری مذکور را حدود ۱۵‌میلیون متر مربع در سال عنوان کرد. حسامی همچنین با اشاره به تمایل بخش‌خصوصی برای احداث یک کارخانه یک‌میلیون تنی سیمان در سقز تصریح کرد: گشایش اعتبار ۳۰‌میلیون دلاری این طرح درگذشته به تصویب بانک ملت رسیده، ولی هم اکنون پس از گذشت حدود یک و نیم سال هنوز عملیاتی نشده است.

وی با اشاره به تاکید هیات دولت بر لزوم اجرایی شدن طرح سیمان سقز گفت: امیدواریم منابع ارزی مورد نیاز برای این طرح از طریق حساب ذخیره ارزی تامین ‌شود. رییس سازمان صنایع و معادن کردستان، طرح ذوب آهن را از جمله طرح‌های صنعتی مهم این استان ارزیابی کرد و گفت: براساس مصوبه هیات دولت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی به بررسی طرح و توجیه اقتصادی آن به منظور توسعه این کارخانه تا پایان سال‌جاری ملزم شده است.

وی با اشاره به وجود یک ذخیره سنگ آهن در مرز ایران و عراق تصریح کرد: براساس مصوبه هیات دولت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی موظف به انجام عملیات اکتشافی در این منطقه شده است. وی افزود: اجرایی شدن این طرح کمک زیادی به تامین مواد اولیه مورد نیاز کارخانه فولاد کردستان خواهد کرد.

حسامی با اشاره به انجام عملیات اکتشافی محدوده طلاخیز سقز و بانه درشش سال اخیر اظهار داشت: این عملیات به مراحل نیمه تفصیلی رسیده و براساس مصوبه هیات دولت سازمان زمین شناسی باید عملیات اکتشافی را سرعت بخشد.

وی مطالعه و امکان سنجی ایجاد شهرک صنعتی در سقز کامیاران بیجار، دیوان دره و دهگلان و سروآباد را از دیگر مصوبه‌های هیات دولت در استان کردستان تا پایان سال‌جاری عنوان کرد و گفت: نتیجه این امکان سنجی توسط سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به هیات دولت ارائه خواهد شد.

وی با بیان این‌که تامین اعتبار مورد نیاز برای تکمیل و بهره‌برداری از تصفیه‌خانه‌های شهرک‌های صنعتی قروه، سنندج و بیجار در سال‌جاری از جمله مصوبات هیات دولت بوده است، تصریح کرد: براساس یک مصوبه دیگر تامین اعتبار برای مطالعات

امکان سنجی تصفیه خانه شهرک صنعتی دهگلان باید در سال‌جاری انجام شود.

به گفته حسامی، اختصاص ۵۰۰‌میلیون تومان برای تکمیل زیرساخت‌های شهرک صنعتی استان کردستان و اختصاص تسهیلات مورد نیاز از محل وجوه اداره شده موسسه استاندارد به بخش غیردولتی و به منظور ایجاد آزمایشگاه کنترل کیفیت از دیگر مصوبات هیات دولت در استان کردستان بوده است.