دنیای اقتصاد - اصفهان - فرزانه احمدی: چندی پیش خبری در سایت اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی اصفهان منتشر شد که در آن از وجود مشکلات جدی در ۲۰ واحد صنعتی استان اصفهان خبر داده شده بود. این خبر حاکی است ۸درصد از واحدهای صنعتی قطب صنعت کشور برای سرپا ماندن به کمک نیاز دارند و تعطیلی این واحدها بیکاری هزاران نفر را منجر خواهد شد. سید عبدالوهاب سهل‌آبادی، رییس خانه صنعت و معدن اصفهان در سخنرانی خود در مراسم تجلیل از تعاونی‌های برتر استان با آوردن نام یکی از این واحدها درباره امکان بیکاری ۵هزار پرسنل این واحد هشدار داد.

وی با بیان اینکه مشکلات کارخانه‌ها کم کم زیاد شده و آنها را به رکود می‌کشاند، گفت: بزرگترین مشکل صنایع در حال حاضر ارسال ارز است که آنها را در خرید مواد اولیه دچار مشکل می‌کند.

وی با اشاره به گرانی مواد اولیه و قطعات یدکی گفت: این گرانی باعث شده تولید، توجیه اقتصادی نداشته باشد.

رییس خانه صنعت و معدن اصفهان تاکید کرد: امروز بعضی از تولیدکنندگان برای جلوگیری از بیکاری نیروی انسانی خود همچنان به تولید ادامه می‌دهند.

سهل آبادی هشدار داد: اگر نتوانیم مشکلات بخش صنعت را حل کنیم با افزایش بیکاری روبه‌رو‌ خواهیم شد.

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی اصفهان تشریح کرد: بیشتر واحدها اقساط معوقه به بانک دارند و به همین دلیل امکان دریافت تسهیلات جدید ندارند. همه اینها دست به دست هم داده است تا تولید کارخانه‌ها کم شود، تا جایی که بعضی از کارخانه‌ها شیفت کاریشان را کم کرده‌اند. رییس خانه صنعت و معدن استان اصفهان در خصوص واحدهای مواجه با رکود گفت: در صنعت نساجی، صنایع فولاد، مواد غذایی و ... مشکل وجود دارد؛ کمبود آب هم مشکلات زیادی را برای صنایع فولاد و نیز بعضی صنایع کوچک ایجاد کرده است. بیشتر ماشین‌آلات راهسازی در صنعت معدن با مشکل نبود قطعه مواجهند و کار خود را متوقف کرده‌اند.

وی در ادامه از برگزاری جلسه‌ای بین مجمع نمایندگان استان اصفهان و وزیر صنعت، معدن و تجارت در هفته‌های گذشته خبر داد و گفت: بهتر بود نمایندگان مجلس از بخش خصوصی هم نماینده‌ای با خود همراه می‌کردند.

یک نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به برگزاری جلسه نمایندگان اصفهان با وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: وزارت صنعت می‌گوید در خصوص مشکلات صنایع ما پیگیری‌های خودمان را داریم اما سیستم بانکی با ما همراهی نمی‌کند. از سوی دیگر سیستم بانکی هم مدعی است با کمبود منابع اعتباری روبه‌رو‌ است و سرمایه‌ای که دولت باید تامین می‌کرده به طور کامل پرداخت نشده است.

حمیدرضا فولادگر درباره پیشنهادهای نمایندگان در این جلسه اظهار کرد: پیشنهاد دادیم با توجه به شرایط سختی که صنایع با آن روبه‌رو‌ هستند اولویت را به واحدهای صنعتی فعال که اشتغال ایجاد کرده‌اند و احتمال تعطیلی دارند، بدهند و به تامین سرمایه در گردش آنها کمک کنند.

وی با بیان اینکه همه نمایندگان دغدغه حمایت از تولید در سال ملی را داشتند، اذعان کرد: بخش کمی از مسایل به شرایط خاص کشور برمی‌گردد که ۲۰ تا ۲۵ درصد از هزینه‌های تولید را بالا برده یا برای منابع ارزی مشکل ایجاد کرده است؛ اما بقیه مشکلات صنعت به مسایل داخلی مربوط می‌شود.

وی تاکید کرد: برای حل این موانع داخلی باید سختگیری‌های غیرضروری کم و تسهیلات فراهم شود.

فولادگر با اشاره به قوانین موجود در کسب و کار گفت: قوانین کسب و کار باید به درستی اجرا شود و اگر مشکلی در قانون احساس می‌شود برای اصلاح آن تقاضا صورت گیرد.

وی افزود: مجلس هم باید نظارتش را بیشتر کند. بعضی اقدامات مانند نجات واحدهای در حال تعطیلی، کوتاه‌مدت است و باید فورا صورت گیرد.

وی به تشکیل کمیسیون ویژه تولید ملی در مجلس اشاره کرد و افزود: اصل کار کمیسیون را بر دو محور حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قرار داده‌ایم.

به نظر می‌رسد با توجه به اهمیتی که استان اصفهان برای صنعت کشور دارد، توجه ویژه به واحدهای صنعتی و تولیدی دچار بحران این شهر ضروری باشد.