نمایشگاه استان البرز در اقلیم کردستان

دنیای‌اقتصاد - کرج - مجید طاهرخانی: رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی استان البرز از برگزاری نمایشگاه عرضه محصولات تولیدی و صنعتی این استان در اقلیم کردستان عراق خبر داد و افزود: این نمایشگاه به زودی در سلیمانیه برپا خواهد شد. حسین طوسی که در راس هیاتی از اتاق بازرگانی استان البرز به همراه مدیر کل موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی استان برای اجرایی کردن تفاهم‌نامه‌های تجاری بین دو طرف به کردستان عراق سفر کرده بود، در دیدار با رییس اتاق بازرگانی سلیمانیه با اعلام این مطلب به توانمندی‌های این استان در ارتباط با صنعت و تجارت اشاره کرد و گفت: استان البرز دارای بیش از ۳ هزار واحد تولیدی و صنعتی و بیش از ۲ هزار واحد کشاورزی و بازرگانی است که هیات بازرگانی اتاق سلیمانیه در سفر اسفند ماه گذشته به استان البرز از نزدیک با روند فعالیت بعضی از آنها آشنا شد.

وی بر لزوم نظارت بر تجارت کالا وجلوگیری از صادرات کالاهای فاقد کیفیت به این اقلیم تاکید کرد.

طوسی تصریح کرد: همراهی مدیر کل موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی استان البرز به همراه هیات اتاق بازرگانی تاکیدی بر توجه ایران به سامان بخشی صادرات با کیفیت به اقلیم کردستان است.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه در بازارهای اقلیم کردستان تقاضا برای محصولات بی‌کیفیت بالا است، در نتیجه ممکن است این نوع محصولات به صورت غیررسمی و قاچاق وارد منطقه شود.

طوسی تاکید کرد: وزارت بهداشت و سازمان نظارت بر کالاهای ایرانی چنانچه با این گونه کالاها برخورد کند، آن را معدوم و وارد کننده را مورد تعقیب قانونی قرار می‌دهد.

وی با بیان این نکته که اتاق باید کریدوری برای همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین دو طرف باشد، تصریح کرد: اعضای اتاق سلیمانیه به منزله دوست و نماینده ما در کردستان است و ما همکاری لازم را در چارچوب تفاهم‌نامه‌ها و توافق‌ها انجام خواهیم داد.

رییس اتاق بازرگانی البرز خاطر نشان کرد: با نظارت و تعامل بین دو اتاق می‌توان سوء تفاهم‌ها را رفع و ضریب سلامت مبادلات تجاری را به حداکثر رساند.

محمد غفور، نماینده سازمان سرمایه‌گذاری اقلیم کردستان نیز در این دیدار به تسهیلاتی که دولت اقلیم برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته اشاره کرد و افزود : بر اساس قانونی که در سال ۲۰۰۶ به تصویب رسیده، دولت امتیازاتی شامل معافیت گمرکی، معافیت ۱۰ سال از پرداخت مالیات، خرید زمین باقیمت نازل، عدم تعرفه گمرکی برای ورود کلیه قطعات و ماشین‌آلات مورد نیاز برای راه اندازی کارخانه، جهت سرمایه‌گذاران در نظر گرفته است.

وی با بیان اینکه مالکیت سرمایه‌گذاری در اقلیم کردستان ۱۰۰ درصدی است، از آمادگی سرمایه‌گذار برای انتخاب پروژه و طرح مورد نظر خبر داد ولی در عین حال از ارائه تسهیلات تشویقی برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های صنعت و کشاورزی تاکید کرد.

علی سعادتی، مدیر کل استاندارد استان البرز نیز به ورود کالاهای بی‌کیفیت و غیراستاندارد از مجاری غیرقانونی توسط واسطه‌ها اشاره کرد و افزود: در برخی موارد رقبای تجاری می‌کوشند با تخریب تجار ایرانی و به نام کالاهای ایرانی محصولات غیراستاندارد و بی‌کیفیت را وارد کنند.

سعادتی بر ضرورت کنترل مرزها و نظارت بر مراکز عرضه بر بازار تاکید کرد.

مدیرکل موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی استان البرز تصریح کرد: سازمان ملی استاندارد ایران درصدد ایجاد بانک اطلاعات در مورد تولیدکنندگان معتبر و دارای استاندارد در ایران است و مسوولان اقلیم کردستان می‌توانند با مراجعه به این سایت از معتبر بودن شرکت‌های تولیدکننده اطمینان حاصل کنند.

رحیم بنا مولایی، نایب رییس اتاق البرز نیز خواستار ارائه اطلاعات لازم در زمینه‌های کشاورزی، آبیاری و ماشین‌آلات باغبانی از سوی اقلیم کردستان برای سرمایه‌گذاری شد.

وی پیشنهاد کرد تا نیروهای بومی اقلیم کردستان ضمن دیدار از کارخانه‌ها در ایران و آشنایی با آنها چندین برند مورد نیاز را انتخاب ودر این رابطه سرمایه‌گذاری مشترک انجام دهند.

نایب‌رییس اتاق بازرگانی البرز حرکت نیروی بومی اقلیم کردستان در کنار دانش فنی را مثمر ثمر دانست و تاکید کرد: طرح‌های توجیهی باید در اقلیم کردستان تعریف و بودجه‌بندی شود. در پایان این دیدار لوح‌های تقدیر از سوی اتاق بازرگانی البرز به نایب‌رییس اتاق سلیمانیه و اتحادیه پیمانکاران این شهر اهدا شد.