دنیای‌اقتصاد- هرمزگان: مدیرعامل آب و فاضلاب استان با تاکید بر ضرورت رفع مشکلات طرح فاضلاب بندرعباس به عنوان دغدغه اصلی مسوولان، تنها راهکار موثر برای رفع این چالش را صدای رسای نمایندگان مردم در مجلس در دفاع از اختصاص اعتبار لازم در بودجه سال ۹۰ برای تکمیل هر چه سریع‌تر این طرح عنوان کرد. به گزارش روابط عمومی آب و فاضلاب استان، خادمی گفت: در حال حاضر طرح فاضلاب شش شهر استان هرمزگان را در دست اجرا داریم که عمده‌ترین آنها طرح فاضلاب بندرعباس است.

وی با اشاره به پایین بودن سطح آب زیرزمینی در جنوب شهر بندرعباس و نفوذناپذیری زمین در شمال آن به عنوان مشکلات پیش‌رو تصریح کرد: راهکاری جز ایجاد شبکه فاضلاب برای دفع آن فراهم نیست و اگر این مشکل به‌صورت فوری حل نشود، قطعا چالش‌های اجتماعی بسیاری را به دنبال خواهد داشت.

این مقام مسوول مهم‌ترین مشکل عدم اجرای سریع طرح فاضلاب این شهر را، کسری اعتبار (یک هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال ) اعلام و تاکید کرد: رفع این چالش علاوه بر تلاش مجموعه کارشناسی متخصص شرکت آبفای هرمزگان، توانمندی و درایت استاندار و نمایندگان مردم در مجلس را می‌طلبد تا ضمن نشستی با وزیر نیرو نسبت به رفع مشکلات و خسارات‌های ناشی از ناتمام ماندن این طرح، اقدامی فوری برای تامین کسری اعتبار موجود صورت گیرد.

خادمی تدبیر و درایت دکتر آشوری طی دو دوره نمایندگی در مجلس را قابل توجه دانست و اظهار امیدواری کرد: طی رایزنی‌های وی و دیگر نمایندگان استان در مجلس با مدیران عالی و وزیر نیرو، شاهد تخصیص اعتبار مورد نیاز در بودجه سال ۹۰ و اتمام هرچه سریع‌تر این طرح باشیم.

وی از تکمیل و افتتاح طرح فاضلاب جزیره هرمز در روز ملی خلیج‌فارس خبر داد و در رابطه با طرح فاضلاب دیگر شهرهای استان تصریح کرد: توسعه شهرهای ساحلی (نظیر بندرخمیر، درگهان، سوزا و...) بدون درنظرگرفتن مشکلات طرح فاضلاب آنها، این شهرها را با چالشی جدی مواجه خواهد کرد.

مدیرعامل آبفای هرمزگان در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: در حال حاضر ۹۸ درصد جمعیت شهرهای استان از آب لوله کشی سالم بهره‌مند هستند که تا هفته دولت سال جاری با تکمیل و بهره‌برداری از آب‌شیرین کن‌ها و ساخت شبکه آبرسانی شهرهای درگهان و سوزا، صددرصد جمعیت این شهرها از آب لوله کشی بهره‌مند خواهند شد.

خادمی در خصوص دیگر خواسته و انتظارات مجموعه آب و فاضلاب استان از نمایندگان استان در مجلس خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش میزان اعتبارات تنش آبی و بازسازی در سال ۸۹ نسبت به سال ۸۸ و ناتمام ماندن برخی پروژه‌های بخش آب، امیدواریم با پیگیری و تلاش‌های بی‌دریغ نمایندگان استان در مجلس، امسال اعتبارات ملی تنش آبی و بازسازی قابل توجهی در این بخش به هرمزگان اختصاص یابد تا بتوانیم مشکل کم‌آبی برخی شهرهای استانی به‌ویژه پارسیان و رویدر (از طریق خط انتقال بندرعباس - رویدر) را مرتفع سازیم.