با هزینه یکهزار و ۷۰۰میلیارد تومان صورت گرفت
افتتاح ۱۰۲۶ طرح آب و فاضلاب در خوزستان
دنیایاقتصاد - اهواز - کیوانه گرجی: استاندار خوزستان از فروش ۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای پیشرفت طرحهای ساخت شبکه فاضلاب شهرهای خوزستان خبر داد. سید جعفر حجازی در مراسم بهرهبرداری از طرحهای عمرانی شهر اهواز که با حضور وزیر کشور صورت گرفت، از طرح آبرسانی غدیر به عنوان یکی از مهمترین طرح های اجرایی در استان نام برد و اظهار کرد: تا کنون ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این طرح تامین شده و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز از طریق فروش اوراق مشارکت تامین میشود.
وی در ادامه افزود: در دهه فجر امسال یک هزار و ۲۶ طرح آب و فاضلاب افتتاح شده که اعتبار این پروژهها یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است. حجازی متوسط اعتبار طرحهای افتتاح شده در هفته دولت و دهه فجر را ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این نشان میدهد سالانه ۴ هزار میلیارد تومان در استان هزینه میشود.
استاندار خوزستان ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده در سالهای اخیر در روستاهای استان را دلیلی برای مهاجرت معکوس روستاییان و بازگشت آنها از شهر به روستا دانست.
وی جمعیت حاشیهنشین شش شهر خوزستان را ۷۳۶ هزار نفر اعلام کرد و افزود: در سالهای اخیر برای ساماندهی و عمران مناطق حاشیه شهرها ۱۳۶ میلیارد تومان هزینه شده است. وی با ارائه گزارشی از پیشرفت پروژههای سفرهای دولت به خوزستان، گفت: سفر سوم هیات دولت در سال گذشته، ۱۸۷ مصوبه در پی داشت که برای اجرایی شدن آنها ۳ هزار میلیارد تومان نیاز است.
وی گفت: در حال حاضر اجرای این پروژهها ۵۰ درصد پیشرفت دارد و مابقی نیز در لایحه بودجه سال ۹۰ پیشبینی شده است.
حجازی افزود: در سفر دوم هیات دولت به استان نیز ۲۹۳ مصوبه با اعتبار ۱۳ هزار میلیارد تومان به تصویب رسید که ۵۹ درصد این مصوبات کامل اجرا شده یا در بودجه سال ۹۰ قید شدهاند. وی ادامه داد: نخستین سفر هیات دولت به خوزستان نیز، ۱۸۷ مصوبه با بار مالی ۱۱ هزار میلیارد تومان در بر داشت که تا کنون ۸۲ درصد آنها به اجرا درآمده یا در حال اجرا است.
وی در تشریح اقداماتی برای محرومیتزدایی در استان گفت: در گذشته گازرسانی تنها در ۲۶ روستا انجام شده بود، اما در سه سال گذشته ۹۳۶ روستای استان گازرسانی شدند.
نماینده عالی دولت در خوزستان همچنین اظهار کرد: خوزستان با تولید ۱۲ میلیون تن محصول رتبه نخست کشاورزی، با ۲۵ درصد کل صادرات رتبه نخست در صادرات غیر نفتی، با تولید ۱۰هزار مگاوات ساعت رتبه دوم تولید برق و رتبه نخست حمل و نقل جادهای را دارا است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز با اشاره به اینکه استان خوزستان با تولید سالانه ۱۲ میلیون تن محصولات کشاورزی دارای رتبه نخست کشوری است بیان کرد: در سفر مقام معظم رهبری به خوزستان در سال ۷۵ طرحی تدوین شده بود که بر اساس آن باید با توسعه کشاورزی در زمینهای قابل کشت خوزستان، تولید محصول در این استان به ۲۴ میلیون تن برسد. سید مجید موسوی یکی از مشکلات مهم توسعه کشاورزی استان را کمبود اعتبارات عنوان کرد و افزود: طرح رهبری برای اجرا، حدود ۱۱هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی با بیان اینکه در صورت حل مشکلات، دشت آزادگان به تنهایی میتواند یک میلیون و ۲۰۰هزار تن گندم تولید کند، بیان کرد: در صورت استفاده از تمام ظرفیتهای استان در توسعه کشاورزی مشکل اشتغال استان به طور کامل حل خواهد شد.
موسوی گفت: در حال حاضر خوزستان یک میلیون و ۷۰۰هزار تن گندم تولید میکند که یک میلیون تن آن صادر میشود.
رییس جهاد کشاورزی خوزستان نیاز کشور به ذرت را به عنوان یکی از محصولات اصلی و اساسی حدود ۲ میلیون و ۵۰۰هزار تن اعلام کرد و افزود: در حال حاضر تولید کشور در این بخش یک میلیون و ۵۰۰هزار تن است که ۶۰۰هزار تن آن در خوزستان و در شرایط خشکسالی تولید میشود. وی ادامه داد: تولید خرما نیز به عنوان یکی از محصولات اساسی استان یک میلیون و ۶۰۰هزار تن است و بیشترین رقم تولید و صادرات خرما به خوزستان اختصاص دارد.
سرپرست شهرداری اهواز نیز در این مراسم با اشاره به کمبودهای اهواز در بخش حملونقل عمومی درون شهری گفت: برای رسیدن اهواز به حداقل معیارهای یک کلانشهر در حملونقل عمومی درون شهری حداقل ۳۰۰ دستگاه اتوبوس و ۳ هزار تاکسی نیاز شهر اهواز است.
محمد صفری از کلنگزنی پل نهم اهواز و فاز دوم پارک ۴۲ هکتاری در سال آینده نزدیک خبر داد و افزود: اهواز با وجود فرازونشیبهای بسیار هم اکنون به یک کارگاه تبدیل شده و پروژهها مرحله به مرحله در حال افتتاح هستند.
ارسال نظر