تا پایان امسال صورت میگیرد
تحویل ۹هزار واحد مسکن مهر در تبریز
دنیای اقتصاد- تبریز- علی نیکرفتار: معاون وزیر مسکن و شهرسازی و مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در تبریز گفت:
برای مالکان اراضی بافتهای فرسوده ودیعه اسکان موقت ۲ ساله داده میشود
دنیای اقتصاد- تبریز- علی نیکرفتار: معاون وزیر مسکن و شهرسازی و مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در تبریز گفت: ودیعه اسکان موقت دو ساله در اختیار مالکان اراضی و واحدهای فرسوده شهرها قرار میگیرد تا پس از نوسازی یا بازسازی اماکن مورد نظر مجددا در مکانهای اولیه خود اسکان یابند.
وی رقم ودیعه اسکان را در تهران ۱۲۰میلیون ریال، در کلانشهرها ۸۰میلیون ریال، مراکز استانها ۶۰میلیونریال، شهرها و بخشها ۴۰ الی ۴۵میلیونریال بیان کرد.
مهندس احمد صادقی، رویکرد وزارت مسکن و شهرسازی را در احیا و نوسازی بافتهای فرسوده شهرها مشارکت پایدار و وسیع مردم اعلام و خاطرنشان کرد: دولت در پی بهرهگیری از بستههای حمایتی و تشویقی برای حضور مردم در این صحنه است. وی با بیان اینکه با توجه به اینکه عمده بافتهای فرسوده کلانشهرها در مراکز شهرها دارای ارزش افزوده بالایی هستند از این رو مالکان آنها تمایلی برای مشارکت یا فروش ملک خود ندارند، افزود: همین امر نیز بهسازی بافتها را کند میکند، بنابراین اخیرا ضمن دعوت از انبوهسازان و سرمایهگذاران بخش خصوصی اقدام کردهایم تا در این راه تسریع لازم به عمل آید. وی افزود: بحث تملک و امکان عدم توافق با مردم مشکلاتی را در پی داشته و بسیاری از مردم هم علاقهای به جدا شدن از محلههای قدیمی و مادرزادی خود نداشتند، از این رو با اجرای طرح پرداخت ودیعه اسکان موقت مشکل فوق حل شده و پس از دو سال صاحبان ملکهای فرسوده خواهند توانست به نسبت آورده خود در بافت نوسازی شده اسکان یابند.
مهندس صادقی با اعلام اینکه این طرح از اول مهر ماه سال جاری با شدت و قوت اجرا خواهد شد، یادآور شد: با اجرای آن سرمایه انبوهسازان هم در خرید زمین تلف نشده و فقط به ساخت وساز مناسب اختصاص مییابد. معاون وزیر مسکن و شهرسازی گفت: طی برنامههای اول تا سوم توسعه کشور حدود یکهزار هکتار از بافتهای فرسوده کشور احیا و بازسازی شده بود که این رقم در برنامه چهارم به سههزار و ۵۰۰ هکتار بالغ شد و مقرر است تا پایان برنامه پنجم نیز حدود ۱۰هزار هکتار به همراه یکمیلیون و ۲۵۰هزار واحد مسکونی در محدودههای بافت فرسوده کشور بازسازی شود.
وی هزینه لازم برای احیای بافتهای فرسوده را یکهزار و ۱۶۰میلیون تومان عنوان کرد که از محل تسهیلات در نظر گرفته شده ۳۰۰میلیارد تومان از ردیف اعتبارات دولتی و دوهزار و ۲۰۰میلیارد تومان توسط مردم و بخش خصوصی باید سرمایهگذاری شود.
مهندس صادقی هزینه سال جاری بابت نوسازی بافتهای فرسوده را در کل کشور ششهزار و ۵۰۰میلیارد تومان اعلام کرد.
وی همچنین میزان تسهیلات و اعتبار در نظر گرفته شده برای احیای بافتهای فرسوده استان آذربایجان شرقی را درسال گذشته مبلغ ۲۶میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد که این رقم در سال جاری با ۵۸درصد افزایش به بیش از ۷۷میلیارد تومان رسیده است، البته ضمن مذاکره حضوری با استاندار آذربایجانشرقی و شهردار تبریز و همچنین بازدید از ۲ محله بافت فرسوده تبریز مقرر شد با انجام نوسازی این بافتها در صورتی که نیاز به بودجه بیشتری باشد وزارت مسکن و شهرسازی آن را از دیگر شهرها که فعالیت کمتری داشتهاند کسر و به اعتبار کلانشهر تبریز بیفزاید.
در این نشست مهندس حسین خلیلی مرد، مدیر کل مسکن و شهرسازی آذربایجانشرقی هم گفت: تا پایان سال جاری ۹هزار واحد مسکن مهر در سطح استان تحویل ثبتنامکنندگان اولیه این طرح خواهد شد. وی افزود: در ساخت واحدهای مسکن مهر، ضمن اینکه از مصالح مرغوب و دارای استاندارد ملی ایران استفاده میشود نظارت گسترده سازمانهای ذیربط را هم در پی دارد و بدین سبب از استحکام و امنیت بیشتری نسبت به سایر ساختمانهای شخصیساز برخوردار خواهند بود.
ارسال نظر