فروش 900 میلیارد تومان‌ اوراق مشارکت آبفای خوزستان

دنیای اقتصاد - اهواز - کیوانه‌گرجی: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان از توزیع و فروش ۹۰۰ میلیارد تومان‌ اوراق مشارکت این شرکت خبر داد. مهندس محسن پویا با بیان این مطلب اظهار کرد: از جمله مصوبات دور سوم سفر هیات دولت به خوزستان مصوبه توزیع و فروش ۹۰۰ میلیارد تومان‌ اوراق مشارکت برای توسعه شبکه‌های فاضلاب است که با توجه به پیگیری‌های انجام شده و در صورت توافق شورای اقتصاد کشور، مجوز فروش سالانه ۳۰۰ میلیارد تومان‌ اوراق مشارکت شرکت را به مدت سه سال خواهیم داشت.

وی همچنین به مجوز مصوبه استفاده از فاینانس‌های داخلی و خارجی برای ساخت ۱۰ تصفیه‌خانه در خوزستان اشاره کرد و با بیان اینکه این مصوبه از جمله مصوبات ستاد راهبردی استان است، افزود: تاکنون مطالعات این مصوبه به طور صد‌درصد انجام شده و ۵ مناقصه بین‌المللی نیز صورت‌گرفته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با بیان اینکه این مصوبه در حال حاضر در مرحله تضمین بانک مرکزی قرار دارد، اضافه کرد: بر‌آورد اجرای این مصوبه ۱۹۰ میلیارد تومان است و تاکنون نیز دو سرمایه‌گذار اماراتی و یک سرمایه‌گذار اتریشی برای ساخت ۵ تصفیه‌خانه تعیین شده‌اند.

وی افزود: ساخت ۵ تصفیه‌خانه دیگر نیز به زودی به مناقصه گذاشته می‌شود.

رییس هیات مدیره شرکت آب و فاضلاب خوزستان در ادامه با بیان اینکه بر اساس پیش‌بینی‌ها در سال جاری ۳۶ پروژه کلان در استان تکمیل و به بهره‌برداری خواهد رسید، تصریح کرد: از جمله این طرح‌ها، تصفیه‌خانه آب آبادان است که مقرر شده است تا در ۵ مهر ماه و همزمان با سالروز شکست حصر آبادان به بهره‌برداری برسد. همچنین تصفیه‌خانه ایستگاه شماره ۱۱ آبادان نیز در هفته دولت به بهره‌برداری خواهد رسید. وی بهره‌برداری از فاز اول تصفیه‌خانه رامهرمز و فاز اول تصفیه‌خانه شهر شوشتر را از دیگر پروژه‌های افتتاحی در سال جاری برشمرد.

پویا در ادامه با بیان اینکه اعتبارات سال ۸۹ نسبت به سال ۸۸ رشد ۴۴‌درصدی را نشان می‌دهد، این رقم را برابر با ۹۶ میلیارد تومان عنوان و تصریح کرد: این میزان اعتبارات در بخش آب رسانی با ۱۳‌درصد رشد از ۳۱ میلیارد تومان به ۵/۳۴ میلیارد تومان رسید. در بخش فاضلاب نیز با ارتقا از ۸/۲۲ میلیارد مترمکعب و با رشد ۵۵‌درصدی به ۳۵میلیارد مترمکعب در سال ۸۹ رسید.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان در ادامه با اشاره به اینکه در بحث اجرای مصوبات سفر‌های هیات دولت برخی پروژه‌ها با پیشرفت مناسب و برخی دیگر با عدم پیشرفت مواجه هستند، اذعان کرد: از جمله این مصوبات تخصیص سالانه ۱۰۰ میلیارد تومان برای اصلاح و بازسازی شبکه است که در مجموع تنها بین ۲۵ تا ۳۰‌درصد رشد دارد. وی گفت: همچنین مطالعه و اجرای شبکه فاضلاب سایر شهرهای استان نیز از جمله مصوباتی است که تا‌کنون تنها شهرستان مسجد سلیمان توانسته است ردیف اعتباری این مصوبه را بگیرد و۱۰ شهر دیگر بدون ردیف اعتباری باقی ماندند.

پویا در ادامه با اشاره به اینکه مصوبات دیگری نیز برای استفاده از اعتبارات بانک جهانی و توسعه اسلامی برای توسعه شبکه فاضلاب شهر‌های جنوبی در سفر‌های هیات دولت مصوب شده است که ردیف اعتباری نگرفته‌اند، یاد‌آور شد‌: مقرر شده است تا این مصوبه در سال ۹۱ ردیف بگیرد. مصوبه اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان به شهر‌های جنوبی آبادان، خرمشهر که برای سال‌های ۸۹ و۹۰ پیش‌بینی شده بود نیز تنها ۲۵‌درصد محقق شده است.

پویا در ادامه افزود: بر اساس آمار حدود ۱۰۰‌درصد جمعیت شهری استان تحت پوشش خدمات شرکت آبفا قرار دارند که در سال ۸۸ به واسطه اینکه بخشی از روستاها به شهر تبدیل شدند، تعداد شهر‌های تحت پوشش به ۴۹ شهر افزایش یافت و تعداد انشعابات نیز به ۴۸۱ مورد رسید. وی در خصوص تولید آب نیز گفت: تا پایان سال ۸۸ در مجموع میزان آب تولیدی برای همه شهر‌های استان به رقم ۳۵۵ میلیون مترمکعب رسید و میزان کل خطوط انتقال و شبکه که توزیع آب را در سطح شهر بر عهده داشتند هم به ۶‌هزار و۹۶۷ کیلومتر رسید.

پویا با بیان اینکه تا پایان سال ۸۸ تعداد مشترکان فاضلاب به ۱۴۹‌هزار و۶۸۵ مورد و طول خطوط آن نیز به یک‌هزار و۹۰۰ کیلومتر در شهر‌های استان رسیده است، اذعان کرد: جمعیت تحت پوشش در بخش فاضلاب استان برابر با ۶۴۹‌هزار نفر است که حدود ۳۱‌درصد جمعیت کل استان تحت پوشش خدمات فاضلاب می‌باشند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با بیان اینکه سرانه توزیع آب در برنامه چهارم ۱۰/۲ متر تعریف شده است، اذعان کرد: این رقم در استان به ازای هر نفر برابر با ۲/۳ متر است که این امر نیز به جهت پراکنده بودن استان است.

پویا با اشاره به اینکه سرانه مصرف آب برای هر فرد باید ۲۶۰ لیتر باشد، خاطرنشان کرد: این سرانه در خوزستان برابر با ۲۹۰ لیتر است که در این بخش استان ۱۱‌درصد زیر عدد شاخص برنامه چهارم قرار دارد، هرچند که عواملی چون افزایش دما و ‌گرد و غبار نیز در افزایش مصرف مردم تاثیر می‌گذارد.

پویا در ادامه با بیان اینکه دو سال خشکسالی در استان شرایط سختی را در صنعت ایجاد کرده بود، گفت: طی دو سال گذشته اقدامات سنگینی در مواجهه با خشکسالی انجام شد و همواره تلاش شد تا در بحث بهداشت و سلامت آب دقت ویژه‌ای اعمال شود، به همین منظور نیز بیش از ۳۰۹‌هزار و ۶۰۰ مورد آزمایش

کلرسنجی انجام شد که این رقم در مقایسه با سال ۸۷، ۱۹‌درصد رشد داشت.