با اعزام هیات اقتصادی خوزستان به سوریه صورت میگیرد
گسترش همکاریهای خوزستان و سوریه
دنیای اقتصاد - اهواز - کیوانه گرجی: استاندار خوزستان با اشاره به ضرورت صادراتی کردن محصولات تولیدی استان گفت: در صورتی که بتوانیم تجارت استانی را رونق بخشیم و توجیه اقتصادی برای محصولات تولیدی استان داشته باشیم، میتوانیم بر جذب سرمایهگذار خارجی اقدام کنیم و بازار فروش محصولاتمان را در خارج از کشور رونق بخشیم. سید جعفر حجازی در کارگروه صادرات غیرنفتی استان با اشاره به تاثیرگذاری صادرات و واردات فرا مرزی و استانی با کشورهای حاشیه خلیجفارس، عراق و ترکیه بر رشد سرمایهگذاری در استان و با تاکید بر ادامه و گسترش این روند خاطرنشان کرد: با هماهنگیهای به عمل آمده، مقرر شده است تا پس از ماه مبارک رمضان با اعزام هیات اقتصادی از خوزستان به سوریه ضمن شناسایی بازارهای هدف و معرفی محصولات صادراتی خوزستان زمینه و بستر مناسب برای همکاری بیشتر با این کشور فراهم شود.
وی افزود: در بحثی که با سفیر ایران در سوریه داشتیم مقرر شد تا با توجه به دو پروازی که از خوزستان به این کشور انجام میشود، مقدماتی فراهم شود تا بتوانیم از ظرفیتهای خالی بار پروازیمان نیز استفاده کنیم و آنها را افزایش دهیم. استاندار خوزستان همچنین با بیان اینکه بسیاری از شرکتهای هواپیمایی نیز حاضر شدند تا در این زمینه همکاری لازم را با استان به عمل آورند، اضافه کرد: در بحث بازاریابی نیز با رایزن تجاری در سوریه هماهنگ کردیم تا نمونه کارهای صادراتی را بفرستیم. همچنین مقرر شد تا مقدمات خواهر خواندگی با یکی از استانهای صنعتی این کشور که بیشترین همخوانی را با خوزستان دارد، فراهم شود.
حجازی در ادامه به ضرورت بحث تجارت با لبنان در بخش کشاورزی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: صادرات محصولات کشاورزی به لبنان باید از طریق مرزهای زمینی انجام شود که در حال حاضر به دنبال یافتن بازارهای تجاری در این کشور هستیم و باید در بحث مسیرهای ترانزیتی نیز اقدامات لازم انجام شود.
حجازی با تاکید بر اصلاح ساختار ناوگان حملونقل یاد آور شد: با عملی شدن ابلاغیات اعتباری بانک مرکزی در سال جاری باید تلاش شود تا زمینه صادرات کالا را فراهم کنیم و روند انتقال کالاها را تسهیل بخشیم. همچنین امکانات لازم برای صادرات محصولات کشاورزی را نیز سروسامان دهیم.
وی به ضرورت حذف لایههای بروکراسی با توجه به راهاندازی پنجره واحد در بنادر اشاره کرد و در ادامه افزود: در بخش مشوقها و معافیتهای مالی نیز هماهنگیهای لازم با وزارت خانه پیگیری شود.
رشد ۵۵درصدی صادرات
مدیر کل گمرکات خوزستان نیز در این نشست با اشاره به رشد ۵۵درصدی صادرات غیرنفتی استان گفت: صادرات غیرنفتی استان در سه ماه سال جاری از نظر وزنی ۳میلیون تن و از نظر ارزشی ۳۷۷میلیارددلار بوده است که این میزان صادرات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۲۷درصد و از نظر ارزشی ۵۵درصد رشد داشته است.علیدادی با بیان اینکه عمده کالاهای صادراتی استان به کشورهای عراق، کویت، امارات، کره، چین و هند است افزود: صادرات به عراق از مرزهای استان از نظر وزنی برابر با ۴۴۲هزار و۲۸۲ تن و از نظر ارزشی ۱۶۸میلیون و ۳۲۵هزار و۶۴۹میلیوندلار بوده که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۳۲درصد و از نظر ارزشی ۹۲درصد رشد داشته است.مدیر کل گمرکات خوزستان با بیان اینکه آمار صادرات معدن نسبت به سه ماه سال گذشته از رشد منفی ۳۲درصد برخوردار است، رشد صادرات در گروه کشاورزی را ۱۲۸درصد، صنعتی ۱۲درصد، پتروشیمی ۵۴درصد، فلزات ۱۳۱درصد و صنایع دستی را ۷درصد اعلام کرد.
فعال بودن نیمی از شناورهای تجاری
مدیر کل بنادر و دریانوردی خوزستان نیز در این نشست با بیان اینکه۲۱۱ فروند موتور لنج باری فعال و ۱۷۰ شناور فلزی فعال در استان موجود است؛ گفت: ۱۲۱ فروند از موتور لنجهای باری و۱۴۶ فروند از شناورهای فلزی استان نیز غیرفعال هستند.
ایدنی با بیان اینکه در مجموع ۵۹درصد شناورهای تجاری استان فعال هستند، افزود: ۳۶درصد از موتور لنجهای باری و ۴۶درصد از شناورهای فلزی غیرفعال میباشند که از اعتبار آخرین گواهینامه ایمنی موتور لنجهای باری غیرفعال بیش از سه سال و از شناورهای فلزی نیز بیش از ۵ سال میگذرد.
وی با بیان اینکه ۴۱درصد شناورها به دلیل نداشتن شرایط لازم فنی و ایمنی موفق به اخذ گواهینامههای فنی و ایمنی نشده و قادر به فعالیت در صنعت حملونقل دریایی نیستند، اذعان کرد: علت اصلی این پدیده کاهش شدید درآمد شناورها است، به نحوی که هزینههای جاری تعمیر و نگهداری پوشش داده نمیشود وبا سپری شدن مدت اعتبار گواهینامهها این شناورهای تجاری در وضعیت غیرفعال قرار میگیرند.
ارسال نظر