طولانیترین حفره افقی چاه خشکی به صورت چند شاخه حفاری شد
دنیای اقتصاد - اهواز - کیوانه گرجی: معاون حفاری امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: برای نخستین بار در کشور، حفاری طولانیترین حفره افقی چاه خشکی کشور به صورت چند شاخه با موفقیت به انجام رسید.
حمید بورد ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: با تلاش کارشناسان معاونت حفاری این شرکت برای نخستین بار در کشور در چاه شماره ۵ میدان نفتی جفیر، حفاری به صورت افقی با دو شاخه و در مجموع طول دو هزار و ۱۲۸ متر تا عمق نهایی چهار هزار و ۴۶۷ متر با موفقیت انجام شد.
وی با بیان اینکه این چاه به منظور تولید ازسازند ایلام میدان نفتی جفیر حفر شد و طبق برنامهریزی انجام شده هر دو شاخه در حفره اصلی افقی در ۸۲۸ متر و شاخه فرعی افقی به طول یک هزار و ۳۰۰ متر و در مجموع دو هزار و ۱۲۸ متر با موفقیت به هدف رسید، تصریح کرد: عملیات حفاری این چاه در روز ۲۹ خرداد سال جاری و پس از حفاری تا عمق سه هزار و ۲۰۱ متری(درونسازند سروک) و گرفتن نمودارهای مورد نیاز آغاز شد.معاون حفاری امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تاکید کرد: با تمهیدات مطلوب به کار گرفته شده حفر چاه کاملا ایده آل انجام شد، به طوریکه نمودارهای ارزیابی مخزن نیز درون آن رانده شده و پس از حفاری حفره دوم نیز حفره اصلی با موفقیت تا انتهای چاه تمیزسازی شده و حفاری طبق برنامهریزی مورد نظر به پایان رسید.
وی صرفه جویی در وقت و هزینه، کاهش هدر رفت مواد نفتی، جلوگیری از جابهجایی دکلهای حفاری و افزایش تولید را از جمله اهداف اجرای حفاری چند شاخه برشمرد.
حفاری جهت دار چند شاخه ای مدلی از حفاری است که در آن حفره چاه با زاویهای مناسب نسبت به خط عمود حفر میشود و در جایی انجام میگیرد که امکان حفاری عمودی وجود نداشته باشد یا ارسال تجهیزات به محل مورد نظر با مشکلات فراوان و هزینههای بسیار همراه باشد.
ارسال نظر