مشهد- زهره الوندی: معاون وزیر رفاه گفت: در حال حاضر ۴۵۰ هزار کودک در مناطق محروم کشور و روستا مهدها تحت پوشش طرح‌های مرتبط با کاهش فقر غذایی قرار دارند.

حسین‌علی ضیایی در کارگاه یک روزه سازمان‌های فعال در عرصه کاهش فقرزدایی خانواده‌های کم‌درآمد در مشهد با اشاره به میانگین تولد یک میلیون و۳۵۰ هزار کودک در روز در ایران اظهار کرد: طبق قانون باید به ۴۰ درصد این زاد و ولد یعنی ۵۲۰ هزار نفر خدمات ارائه کنیم که از این لحاظ در شرایط قابل قبولی قرار نداریم.

پرداخت روزانه یک دلار به خانواده کمیته امداد

مدیر کل بهداشت و درمان و امور بیمه کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز در ادامه این کارگاه گفت: کمیته امداد برای چهار میلیون نفر جمعیت تحت پوشش خود روزی یک دلار هزینه می‌کند.

سید موسی طباطبایی با بیان اینکه روزی نیم‌دلار نیز برای هزینه‌های جانبی پرداخت می‌شود، گفت: در حال حاضر ۵۰ هزار کودک خانواده کمیته امداد در روستاهای کشور تحت پوشش طرح کاهش فقر غذایی قرار دارند که این رقم باید به سه برابر افزایش یابد.

وی ادامه داد:۳۰ درصد این کودکان در روستاهای استان‌های محروم و۷۰ درصد نیز در روستاهای استان‌های برخوردارتر قرار دارند.

اختصاص سه هزار و۹۶۰ میلیارد تومان در راستای کاهش فقر غذایی

مدیر کل مطالعات اجتماعی و فقرزدایی وزارت رفاه و تامین اجتماعی نیز گفت: طی دو سال گذشته سه هزار و۹۶۰ میلیارد تومان در راستای کاهش فقر غذایی خانواده‌های کم درآمد تخصیص یافته است.

عمادی با اشاره به اینکه امسال ۴۰۰ میلیارد‌تومان در قالب بن مواد غذایی بین اقشار آسیب‌پذیر توزیع شده گفت: میزان کل یارانه پرداختی به شیر خانوار پنج هزار و۸۰۰ میلیارد تومان،یارانه پرداختی شیر مدارس ۶۱۰ میلیارد تومان ودر زمینه بهبود تغذیه کودکان زیر شش سال نیز ۱۱۴ میلیارد تومان از سوی وزارت رفاه پرداخت شده است.

وی در ادامه توسعه روستا مهدها، بهبود سوء‌تغذیه ۵۰ درصد کودکان تحت پوشش کاهش فقر غذایی و تقویت همکاری‌های بین بخشی را از جمله نقاط قوت این طرح عنوان کرد و گفت: ناکافی بودن اعتبارات، کمبود نیروی انسانی و امکانات لازم برای نظارت بر اجرای طرح، نبود امکانات طبخ غذا، تورم و افزایش قیمت مواد غذایی و عدم تخصیص اعتبار برای کاهش فقر غذایی مادران باردار و شیرده نیز از جمله مشکلات و چالش‌هایی است که در اجرای این طرح با آن مواجهیم.

فقر غذایی عامل ۵۳ درصد مرگ‌و‌میر کودکان

مدیر کل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی نیز در ادامه فقر غذایی را عامل مرگ‌ومیر کودکان عنوان کرد و گفت: کودکانی که در فقر به سر می‌برند کسانی هستند که از منابع مادی و روحی و احساسی که برای بقا، رشد و پیشرفت آن‌ها ضروری است محروم هستند.محمد حسین جوادی با بیان اینکه زنجیره فقر در خانواده‌های محروم که تحت پوشش سازمان‌های حمایتی قرار دارند ادامه دار است تصریح کرد: یکی از راه‌های برون رفت از این زنجیره، بهبود و مداخلاتی است که می‌توان در وضعیت خوراک و غذای دوران خردسالی کودکان آنان اجرا کرد. وی همچنین با بیان اینکه ۵۰ درصد مهدهای کشور در روستاها قرار دارد، گفت: هفت هزار و۱۲۰ روستا مهد در کشور تحت پوشش طرح کاهش فقر غذایی قرار دارد.