نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی:
صنایع اصفهان با ۴۰ درصد ظرفیت کار میکنند
مخالفان این موضوع کافی است از اتاقهای خود بیرون بیایند و به صنایع استان سری بزنند تا صحت این ادعا بر آنان ثابت شود دنیای اقتصاد - اصفهان: نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر صنایع استان اصفهان با ۴۰ درصد ظرفیت خود کار میکنند.
حمید رضا فولادگر در مراسم افتتاح چهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت اصفهان با اعلام این مطلب افزود: اگرچه اعلام میشود که صنایع استان با ۹۰ درصد ظرفیتهای خود در حال فعالیت هستند، اما این ظرفیت، ظرفیت فعلی آنها است که با ظرفیت اسمی و برنامهای آنان متفاوت است.
وی با بیان اینکه صنایع استان به خصوص در بخش غیردولتی تنها ۴۰ و کمتر از ۴۰ درصد ظرفیت واقعی خود را به کار گرفتهاند، تاکید کرد: مخالفان این موضوع کافی است از اتاقهای خود بیرون بیایند و به صنایع استان سری بزنند تا صحت این ادعا بر آنان ثابت شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با طرح این سوال که چرا درحالی که میزان تولید شمش فولاد استان ۱۱ میلیون تن است، آن را ۱۷ میلیون تن اعلام میکنیم، تصریح کرد: در جواب این پرسش میگویند که ظرفیتسازی انجام گرفته است، درحالی که معنای ظرفیتسازی این نیست.
فولادگر با بیان این که برای حل مشکلات کشور ابتدا باید از کتمان مشکلات دست برداشت، اظهار کرد: از ۲/۱۱ درصد نرخ رشد پیشبینی شده بخش صنعت در برنامه چهارم توسعه، ۸/۷ درصد آن محقق شده است، اما در بخش معدن، کشور از برنامه پیشبینی شده جلوتر است.
نماینده مردم اصفهان در ادامه بر لزوم افزایش سهم صنعت در بخش ارزش افزوده و تولید ناخالص ملی و در برنامههای توسعه و سند چشمانداز کشور تاکید و بیان کرد: در حال حاضر این سهم، ۲۸ درصد در نظر گرفته شده است، اما از آن جا که توسعه بخش کشاورزی، فناوری اطلاعات و خدمات نیز در گرو توسعه صنعت است و بخش صنعت بسترمشترک توسعه همه بخشهای کشور به شمار میرود، سهم آن باید افزایش یابد.
وی رتبه کشور را از نظر شاخص FDI (شاخص سهم کشور در اقتصاد جهانی و میزان جذب سرمایهگذاری)، در حال حاضر ۱۳۳ عنوان کرد و گفت: این درحالی است که کشورهایی نظیر عربستان و ترکیه که ایران طبق سند چشمانداز باید از آنها پیشیگیرد، رتبههای ۵۰ و ۶۰ را دارند. از سوی دیگر ایران از نظر شاخص پتانسیل جذب سرمایهگذاری، وضعیت بهتری داشته و در رتبه ۶۱ قرار دارد که این امر نشاندهنده استعداد فراوان ایران در جذب سرمایهگذاری است.
نماینده مردم اصفهان خاطرنشان کرد: بیشک در خصوص برنامه پنجم توسعه نقد و نظراتی وجود دارد، اما کشور بدون برنامه قادر به حرکت نیست.
رییس کمیسیون اصل۴۴ مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در طول سالیان گذشته ۶۲ هزارمیلیارد تومان واگذاری در قالب ۲۷۳ شرکت انجام شده است.
وی یکی از اشکالات اساسی روند خصوصیسازی موجود را عدم کاهش تصدیگریها عنوان کرد و افزود: از ۶۲ هزارمیلیارد تومان خصوصیسازی انجام شده، ۳۴ هزارمیلیارد تومان در قالب سهام عدالت بوده است که نمیتوان آن را خصوصیسازی به حساب آورد.
این نماینده مجلس اذعان کرد: درخواست وزارت صنایع و معادن خطاب به رییسجمهور مبنی بر واگذاری نمایندگی سهام عدالت واگذار شده در شرکتهای بزرگ به این وزارتخانه، دقیقا خلاف اصل۴۴ و سخنان رهبری است. این درحالی است که این وزارتخانه ادعا دارد که خصوصیسازی بیش از همه وزارت خانهها در این وزارتخانه اجرایی شده است.
فولادگر تصریح کرد: با وضعیت کنونی به نظر میرسد هدف خصوصیسازی، تنها یک هدف درآمدی و تامین منابع مالی دولت بوده است.
وی از ایجاد زمینه جذب سرمایهگذاری برای بخش خصوصی، فراهم ساختن فضای کسب و کار، رفع موانع سرمایهگذاری و افزایش توان بخش خصوصی به عنوان بخشهای مغفول خصوصیسازی از سوی رسانهها و مسوولان یاد کرد. رییس سازمان صنایع و معادن استان اصفهان نیز در این مراسم گفت: اصفهان در زمینه صنعت به بلوغی دست یافته است که نیازمند تشکیل اتاقهای فکر و رهبری آنها است.
محسن پورسینا افزود: خوشبختانه در استان اصفهان کانونها و تشکلهای صنعتی در قالب انجمنهای تخصصی همگن مشغول به فعالیت هستند، اما یکی از آفتها و آسیبهای این انجمنها آن است که تصمیمگیران و برنامهریزان آن لزوما از افراد نخبه و بهترینهای صنعت نیستند. وی ادامه داد: حضور این افراد در انجمنها، هجوم فکر و ایده را به دنبال خواهد داشت.
پورسینا خاطرنشان کرد: در حال حاضر اصفهان دارای ۲۲ انجمن تخصصی همگن است، اما راهکارها و پیشنهادهای تعیینکنندهای از سوی آنان به وزارتخانهها ارسال نمیشود.
وی مطرح کردن نیاز و مشکلات صنعتی استان به بهترین شکل ممکن را از مزایای ایجاد اتاقهای فکر دانست و اضافه کرد: عدم دسته بندی صحیح و طرح مشکلات به شیوه درست، از دلایل عدم پیشرفت مجموعههای صنعتی است.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان نیز در این مراسم گفت: کشور برای دستیابی به نرخ رشد پیشبینی شده در برنامه پنجم توسعه، نیازمند رشد ۱۵ درصدی سرمایهگذاری است و این امر بیشک محتاج ایجاد انگیزه سرمایهگذاری، جذب سرمایههای کشور به این بخش و خارج کردن برخی از منابع سرمایهای از چالههای راکد و ایستای اقتصادی و سوق دادن آنها در گردونه پویای اقتصاد کشوراست.
بر اساس این گزارش، چهارمین نمایشگاه صنعت با حضور ۱۴۰ شرکت و مؤسسه فعال صنعتی از ۸ استان کشور و نمایندگانی ازکشورهای سوئیس، کره، تایوان، چین، تایلند و آلمان برگزار شده است.
ارسال نظر