عملکرد پنج ماه نخست سال جاری در گمرکات خراسان رضوی
افزایش ۳۶درصدی واردات کالا به خراسان رضوی
گروه استانها - در پنج ماه نخست سال جاری، ۶۴۵هزار تن کالا به ارزش ۲۷۰۵میلیاردریال به گمرکات استان خراسان رضوی وارد شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۲۷۶هزار تن به ارزش ۱۹۹۰میلیاردریال بود، از نظر وزنی ۱۳۴درصد و از نظر ارزشی ۳۶درصد افزایش داشته است.
بر اساس این گزارش، در این مدت عمدهترین اقلام وارداتی به این استان گندم به ارزش ۶۰۷میلیاردریال بود و پس از آن آهنآلات با ۳۷۵میلیاردریال و لوازم ماشینآلات صنعت چاپ با ارزش ۱۰۲میلیارد ریال در رتبههای بعدی قرار میگیرند.
این گزارش میافزاید: گمرک مشهد با افزایش ۸۸درصدی واردات در پنج ماه اول سال بالاترین میزان رشد واردات را بهرغم کاهش ورود کالا در کل کشور داشته است.
افزایش صادرات کالاهای غیرنفتی
براساس نتایج حاصل از آمار مقدماتی گمرکات استان خراسان رضوی میزان صادرات کالاهای غیرنفتی طی پنج ماه سال ۱۳۸۸، معادل ۵۱۸هزار تن و به ارزش ۴۳۶میلیوندلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۶۷درصد و ۲۳درصد رشد داشته است.
بر اساس این گزارش، وزن و ارزش صادرات کالاهای غیرنفتی در پنج ماه اول سال ۱۳۸۷ به ترتیب ۳۱۱هزار تن و ۳۵۴میلیوندلار بوده است.
از میزان کل صادرات کالاهای غیرنفتی در این مدت، صادرات ۵/۱میلیوندلار کالا از محل تجارت چمدانی و صادرات رقم ۶/۴میلیوندلار کالا از بازارچههای مرزی انجام گرفته است.
این در حالی است که گمرک مشهد در پنجماه اول سال با وزن ۲۳۱هزار تن با سهم ۴۵درصد در وزن و ارزش ۲۸۰میلیوندلار و سهم ۶۵درصد از کل ارزش صادرات تجاری رتبه اول را در بین گمرکات استان دارا است.
بر این اساس، اقلام عمده صادرات کالاهای غیرنفتی مرتب شده براساس ارزشدلاری صادرات، زعفران با ۴۲میلیوندلار، مصنوعات فلزی با ارزش ۳۶میلیوندلار و سیمان با ارزش ۳۵میلیوندلار بود که به کشورهای افغانستان، ترکمنستان و تاجیکستان صادر شدند.
افزایش ۲۴درصدی تردد مسافرین
بر اساس این گزارش، در پنج ماه اول سال ۱۳۸۸ تعداد ۳۷۹هزار و ۷۶۳ نفر از مرزهای استان وارد کشور و ۳۵۸هزار و۹۵۹ نفر نیز از کشور خارج شدند که از این تعداد ۱۳۸هزار و۳۸۱ نفر مسافرین خارجی بودهاند که به ایران وارد شدهاند.
گمرک مشهد در فرودگاه بینالمللی شهیدهاشمینژاد در این زمینه فعالترین مرز استان بوده که بیشترین تردد را با تعداد ۲۷۷هزارو ۶۳۳ نفر مسافر ورودی و ۲۶۴ هزار و ۳ نفر مسافر خروجی داشته است.
ارتقای سطح گمرکات مرزی
بر اساس این گزارش، یکی از بزرگترین دستاوردهای گمرکات استان، تبدیل شدن گمرکات سرخس و دوغارون، به اداره کل و ارتقای گمرک لطفآباد به مدیریت بوده که در تفویض تصمیمگیریها و سرعت بخشیدن در خدماتدهی به تجار و فعالان اقتصادی کمک شایان کرده است. همچنین تجهیز گمرکات مرزی دوغارون، سرخس و باجگیران به دستگاههای x-ray نیز دستاورد دیگر گمرکات خراسان رضوی بوده است.
استقرار آسیکودای جهانی در گمرک سرخس
بر اساس این گزارش گمرک سرخس در این استان اولین گمرکی است که به سیستم آسیکودا مجهز شده است.
آسیکودا یا Automated System for Customs Data به معنای سیستم پردازش خودکار اطلاعات گمرکی است که در ایران با نام طرحنگار (نظام گمرکی اطلاعات رایانهای) شناخته میشود. این طرح به طور حتم ترانزیت کالای استان را متحول خواهد کرد. مجهز شدن سرخس به عنوان اولین گمرک به این سیستم نشان از اهمیت و کارکرد گمرکات خراسان رضوی است و در سطح کشور ۱۰ گمرک به این سیستم مجهز خواهند شد.
میزان بالای ساعت کار
این گزارش میافزاید: گمرکات خراسان رضوی به جهت وظیفه ذاتی خویش و برای کمک به رونق اقتصادی کشور در بیشتر ساعات روز مشغول خدماتدهی به فعالان اقتصادی هستند؛ به طوری که در گمرکات مشهد انجام صادرات ریلی و کامیونی در محوطه راهآهن مشهد و پایانه بار تا ساعاتی بعد از اتمام وقت اداری در حال انجام است، همچنین ارزیابی در محل کارشناسان نیز حتی خارج از ساعت اداری گاه تا پاسی از شب به طول میانجامد. همچنین در گمرکات باجگیران و لطفآباد گمرک در تمامی طول سال و ایام تعطیل باز بوده و به خدماتدهی مشغول میباشند و گمرکات دوغارون و سرخس نیز درب خروج گمرک تا ساعاتی بعد از اتمام کار اداری به سرویسدهی به مراجعین میپردازد.
ارسال نظر