پرداخت جوایز صادراتی در خراسان جنوبی

بیرجند - محمد قربانی: رییس سازمان بازارچه‌های مرزی استان خراسان جنوبی گفت: صادرات بازارچه‌های مرزی در ۶ ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته در بخش ترانزیت ۴‌درصد رشد داشته است.

علی نبی‌زاده در نشست مشترک که با حضور رییس سازمان بازرگانی خراسان جنوبی، سرپرست گمرکات استان، رییس بازارچه‌های مرزی و اعضای هیات‌رییسه و هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع‌ومعادن خراسان جنوبی به منظور بررسی مسائل و مشکلات فرآوری تجار، صادرکنندگان و پیله‌وران بازارچه‌های مرزی و گمرکات استان برگزار شد، صادرات ترانزیت میل ۷۳ در شش ماه نخست سال‌جاری را ۲۳‌میلیون دلار و صادرات بدون ترانزیت را ۶‌میلیون دلار عنوان کرد و گفت: این میزان نسبت به سال گذشته ۶۶‌درصد رشدداشته است.

وی با بیان اینکه دولت افغانستان در حال حاضر گمرک میل ۷۸ را به عنوان معبر به رسمیت شناخته است، افزود: این امر صادرات و واردات سایر بازارچه‌های استان را کاهش داده است.

وی با بیان اینکه صادرات مختص یک بازارچه نیست بلکه باید از تمام بازارچه‌های مرزی استان صورت گیرد، گفت: ادامه این روند زنگ خطری برای صادرات استان است.

رییس سازمان بازارچه‌های مرزی استان یادآورشد: بازارچه مرزی یزدان قاین به عنوان معبر رسمی از سوی جمهوری اسلامی تصویب شده است، اما به‌دلیل عدم‌راه‌اندازی آن تاکنون دولت افغانستان در جهت مبادلات کالا از این معبر محدودیت در نظر گرفته است.

وی افزود: دولت افغانستان مجوز صادرات و واردات کالا را فقط از طریق گمرکات رسمی صادر می‌کند.

نبی‌زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر فعالیت این سازمان در گمرکات بیشتر کار خدماتی است، افزود: باید تا پایان امسال ۵۳۰‌میلیون تومان درآمد کسب کنیم.

وی افزود: از این میزان درآمد ۳۰۰‌میلیون تومان در بخش عمرانی بازارچه‌ها سرمایه‌گذاری خواهد شد.

وی با بیان اینکه ۱۵۰‌میلیون تومان برای خرید مینی‌بوس و کانکس به بازارچه مرزی میل ۷۸ اختصاص یافته گفت: ‌درصدد هستیم تا پایان امسال با ۲۰۰‌میلیون تومان درآمد کسب شده به تعهد خود برسیم.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی و صنایع‌ومعادن خراسان جنوبی، در این نشست رییس سازمان بازرگانی خراسان جنوبی نیز گفت: طی ماه جاری شورای ساماندهی مناطق مرزی استان با حضور فرمانداران و مسوولان عضو برگزار می‌شود.

نادر میرشکار توسعه صادرات را از اصلی‌ترین مسائل کشور برشمرد و گفت: حضور در بازارهای خارجی از مزیت و اهمیت خاصی برخوردار است.

وی با بیان اینکه بازار افغانستان نیز مزیت خوبی برای بازرگانان و مرزنشینان استان است، گفت: باید از فرصت موجود در بازار این کشور استفاده شود. وی جایزه صادراتی و معافیت‌های مربوط را گامی در جهت تسهیل صادرات دانست و تصریح کرد: در شرایطی که رکود در بازار دنیا حاکم است و مشکلات مالی نیز وجود دارد، حفظ بازارهای صادراتی و صادرات کالا از اهمیت خاصی برخوردار است.

رییس سازمان بازرگانی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه صادرات با تولید پایدار در ارتباط است، افزود: باید بازار صادراتی پایداری داشته باشیم و زمانی که تولید پایداری داشته باشیم اشتغال نیز پایدار است.

وی با بیان اینکه این سازمان مخالف دریافت هزینه از کالاهای صادراتی است، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته گام‌های بلندی در جهت کمک به صادرکنندگان برخواهیم داشت.

میرشکار نیز از آمادگی سازمان بازرگانی برای توزیع جوایز صادراتی خبر داد و گفت: جوایز صادراتی استان طی ماه جاری پرداخت می‌شود.

سرپرست گمرکات استان نیز در این نشست با بیان اینکه گمرکات و مرزهای رسمی مزایای قابل‌توجهی برای صادرکنندگان و وارد‌کنندگان در نظر گرفته است، گفت: صادرات و واردات رکن اصلی در بازارچه‌های مرزی است.

مصباح خاطرنشان کرد: مرز میل ۷۸ به عنوان معبر رسمی در خراسان جنوبی علاوه‌بر صادرات و واردات و ترانزیت کالا در جهت ایجاد اشتغال نقش مهمی ایفا می‌کند.

وی با بیان اینکه جابه‌جایی ثروت و تولید ایجاد شغل می‌کند، گفت: گمرکات رسمی محدودیتی در واردات و صادرات کالا ندارد.

سرپرست گمرکات خراسان جنوبی بیان کرد: بازارچه یزدان قاین نیز استعداد و توان تبدیل به گمرک و معبر رسمی را دارد و در صورت تحقق این مهم گامی بلند در توسعه منطقه برداشته خواهد شد.

مصباح همچنین از فعالیت تعاونی‌های استان در امر واردات و صادرات کالا خبر داد و گفت: تعاونی‌های استان می‌تواند در واردات و صادرات کالا از گمرکات استان فعالیت کنند.

وی خاطرنشان کرد: تعاونی مرزنشینان با واردات ۱۲۰‌تن برنج نیز در این راستا فعالیت خود را آغاز کرده است.

رییس اتاق بازرگانی و صنایع‌ومعادن خراسان جنوبی نیز بر تسهیل در جهت صادرات کالا از مبادی گمرگی استان تاکید کرد و گفت: اگر در کار صادرکننده تسریع و تسهیل نشود بدون شک شاهد رشد صادرات نخواهیم بود.

محسن احتشام با بیان اینکه اگر مزیت رقابتی را در بازارچه‌ها و گمرکات استان نسبت به استان‌های همجوار افزایش ندهیم، حقیقتا صادرکننده رغبتی به فعالیت نخواهد داشت، گفت: اگر صادرکننده انگیزه کاری نداشته باشد صادرات وجود ندارد.

رییس اتاق بازرگانی و صنایع‌ومعادن خراسان جنوبی گفت: باید براساس سیاست‌های جدید وزیر بازرگانی نهضت کاهش قیمت تمام شده را در فرآیند تولید و صادرات راه‌اندازی کنیم تا بتوانیم توان رقابتی کالا و صادرکنندگان ما در سطح بازارهای جهانی افزایش دهیم و به سوی بازارهای رقابتی حرکت کنیم.