ساری - نظیفه رستمی: رییس پژوهشگاه سازمان استاندارد وتحقیقات صنعتی ایران گفت: سازمان استاندارد کشور با ۱۲‌هزار استاندارد ملی، مقام دوم را در خاورمیانه کسب کرده است.

علی‌رضا خاکی‌فیروز در همایش گرامیداشت روز جهانی استاندارد که در اداره کل استاندارد استان مازندران در ساری تشکیل شده بود، افزود: کالاهای استاندارد باید نیاز مصرف‌کننده را برآورده کنند، کالاهای استاندارد باید از کیفیت مطلوبی برخوردار باشند تا با استفاده از آن ایمنی و سلامت مصرف‌کننده تضمین شود. وی اظهار کرد: هم اکنون ۶۰۰ استاندارد اجباری در سازمان بین‌المللی لحاظ شده است که ایران در بین ۱۶۰ کشور رتبه ۳۲ را به خود اختصاص داده است.

جواد اعتماد، مدیرکل استاندارد استان مازندران نیز در این همایش گفت: هم اکنون جهان با چالش بحرانی روبه‌رو شده که ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای است و به دلیل انتشار روز‌افزون گازهای گلخانه‌ای شاهد تغییرات جوی آب‌وهوایی هستیم و براساس نظریه‌های علمی جهان، انتظار می‌رود فشار‌های قابل توجهی از منظر توسعه‌ای، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی بر سیاره ما وارد آید.

وی تصریح کرد: برای جلوگیری از تغییرات جوی راه حل‌های عملی از سوی متخصصان ارائه شده است که استانداردهای فنی منتشره توسط سازمان‌های سه‌گانه شامل سازمان بین‌المللی استاندارد، کمیسیون بین‌المللی الکترونیک و اتحادیه بین‌المللی مخابرات است.

اعتماد اظهار کرد: سه سازمان فوق اقدامات هماهنگی را انجام می‌دهند تا تضمین کنند که ابزارهای مورد نیاز دولت‌ها، جوامع و مشاغل، برای کمک به مقابله با تغییرات جوی جهان تامین خواهند شد.

بهروز صادقی، رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کشور نیز در این همایش با بیان اینکه بستر‌سازی مناسب از سوی دولت عرصه رقابت را برای واحد‌های تولیدی در بازار به وجود می‌آورد و با اشاره به اینکه هرگز نمی‌توان استاندارد را مانند مهر مشخصی بر کیفیت کالاها داشت، افزود: کالاهایی می‌توانند از مهر استاندارد بهره‌مند شوند که از حداکثر کیفیت برخوردار باشند. صادقی با اشاره به اینکه ممیز مصرف‌کننده برای کیفیت متفاوت است، گفت: برای سهولت در چگونگی کیفیت از سوی مصرف‌کننده نظارت بر کالا‌ها در بازار بین‌المللی به شرکت‌های خارجی واگذار نشده است.

رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کشور اظهار کرد: اگر به اقتصاد کشورهای توسعه‌یافته توجه شود خواهید دید که بازار، نقش حیاتی را در تنفس بازارهای تولیدی ایجاد کرده است و ارزش استانداردیابی و استاندارد محوری واحدهای تولیدی به عنوان منشور، نقش بسزایی را در استراتژی‌های واحد‌های تولیدی ایفا می‌کند.

رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کشور یادآورشد: استاندارد همچون چتر حمایتی بر تولید کالاها محسوب می‌شود و در سال‌های گذشته برای ایجاد پایگاه مناسب کالاهای تولیدی از حیث کیفیت براین سو سوق داده شد که با گرفتن مهرهای متعدد می‌تواند در تبلیغ کالاها مورد توجه قرار گیرد. وی تصریح کرد: واحد‌های تولیدی که در قالب پیام منشور و استراتژی تعریف شده برای حضور در بازار جهانی هستند از آسیب‌پذیری کمتری برخوردارند.

جواد قناعت، معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران نیز در این همایش شعار امسال استاندارد را مقابله با تغییرات جوی و آب و هوایی دانست و با اشاره به اینکه رعایت استاندارد رفاه نسبی را در جامعه ایجاد می‌کند، گفت: یکی از مشکلات جدی، آثار تخریبی بر محیط‌زیست است و این امر تبدیل شده است به مطالبه جهانی که با رعایت استاندارد محیط زیست و منابع طبیعی در جامعه حفظ می‌شوند.

قناعت با اشاره به اینکه استفاده از انرژی‌های فسیلی در جوامع صنعتی موجب تخریب منابع طبیعی شده است، بیان کرد: آلاینده‌های انرژی فسیلی موجب بیماری‌هایی شده که حاصل صنعتی شدن است.

معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران با بیان اینکه رعایت استاندارد در تولیدات و صنایع موجب افزایش ایمنی می‌شود، تصریح کرد: یکی از شاخص‌های سلامت جامعه افزایش ایمنی با رعایت استاندارد است که می‌توان با اجرای قوانین استاندارد این امر را محقق کرد.

مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان مازندران نیز گفت: مازندران نیازمند مهندسان مشاور زیست‌محیطی است که بتوانند در اجرای قوانین زیست محیطی واحد‌های صنعتی را یاری دهند. رسول علی اشرفی پور افزود: سازمان استاندارد کشور به طور جدی به مباحث مربوط به محیط‌زیست توجه دارد و تعداد زیادی از واحد‌های صنعتی استان با قوانین استاندارد همگام شده‌اند.

وی بهینه‌سازی واحدهای تولیدی را در مازندران جزو موارد اولویت‌دار نظارت محیط‌زیست دانست و یادآور شد: در سه سال گذشته مازندران به عنوان استان نمونه در تعداد صنایع سبز در بین ۳۰ استان کشور موفق بوده وهم اکنون با تشکیل انجمن صنایع سبز در استان این جایگاه را در کشور تثبیت خواهیم کرد.