توسعه منطبق بر نیازشناسی در استان‌های مرکزی

ایرنا - تاکنون چهار مجموعه گزارش به منظور بررسی سفرهای استانی دولت نهم در استان‌های شرق، شمال، غرب و جنوب کشور ارائه شد، در این گزارش ره‌آورد سفرهای استانی در استان‌های مرکزی کشور بررسی می‌شود.

اصفهان

بر اساس این گزارش ۹۰‌درصد از ۲۶۱ مصوبه هیات دولت در سفر اول به این استان به مرحله اجرا رسیده است. معاون امور عمرانی استاندار اصفهان گفت: تاکنون ۱۳۳ مصوبه سفر اول دولت به این استان به طور کامل اجرا شده و پیشرفت فیزیکی مصوبات در قالب طرح عمرانی در حدود ۶۸ درصد است.

محمدجعفر علیزاده خاطرنشان کرد: ‌هیات دولت در سفر اول به استان اصفهان علاوه‌بر ۲۶۱ مصوبه، ۱۷ توافقنامه نیز برای این استان مصوب کرد که این توافق نامه‌ها از پیشرفت بیش از ۶۵ درصدی برخوردار است.

وی گفت: در قالب مصوبات هیات دولت

یک هزار و ۸۰۶ طرح برای استان اصفهان به تصویب رسیده که از این تعداد یک هزار و ۴۸۱ طرح به مرحله اجرا درآمده و یک هزار و یک مورد آن نیز پایان یافته است. وی اظهار کرد: از مصوبات دور اول سفر هیات دولت به استان اصفهان برای ۲۲ مصوبه هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته که اجرایی شدن این مصوبات نیز از طریق دولت در دست پیگیری است.

معاون استاندار اصفهان با بیان اینکه چهار مصوبه به علت مشکلات قانونی قابلیت اجرا ندارد، گفت: پیشنهاد اصلاح یا حذف این مصوبات به دولت ارائه شده است.

وی، تامین نشدن اعتبار و زمین و وجود برخی محدودیت‌ها و مشکلات قانونی را مهم‌ترین علل اجرا نشدن برخی از مصوبه‌ها اعلام کرد. راه‌آهن سیستان به زرین شهر، تامین اعتبار برای مطالعه و اصلاح آب‌های شور از محل اعتبارات توازن منطقه‌ای، صدور جواز صنفی برای کشاورزان، ایجاد نمایندگی موسسه رازی، اختصاص ۱۵‌میلیارد ریال برای موسسات دانش محور از جمله طرح‌های سفر اول هیات دولت به استان اصفهان است که هنوز اجرایی نشده است.

چهار محال و بختیاری

استان چهار محال و بختیاری پس از سفرهای استانی دولت نهم به این استان گام در مسیری جدید از توسعه و آبادانی گذاشته است و دستاوردهای اجرای مصوبات این سفرها در تمامی مناطق این استان مشاهده می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی استاندار چهار‌محال‌وبختیاری در این باره گفت: ۸۲‌درصد از مصوبات دور دوم سفر هیات دولت به این استان اجرایی شده است.

شهرام محمدی افزود: از مجموع ۲۰۰ مصوبه در سفر دوم ۳۷مصوبه به طور کامل اجرا شد، ۱۲۷ مصوبه در دست اقدام، ۳۴ مصوبه در دست پیگیری و برای سه مصوبه تاکنون اقدامی انجام نشده است. وی گفت: از مجموع مصوبات سفر اول به استان ۷۴ مصوبه تکمیل شده، ۲۴ مصوبه در دست اقدام و یک مورد در دست پیگیری است و یک مورد قابل اجرا نیست. وی متوسط پیشرفت فیزیکی اجرای مصوبات دور اول سفر هیات دولت به این استان را ۹۸‌درصد عنوان کرد.

قم

بسیاری از مردم قم بر این باورند که سفرهای استانی هیات دولت، مهم‌ترین هدیه‌ای است که دولت نهم به آنان داد.

به گفته آنان به جای اینکه مردم در پایتخت به دنبال مسوولان بگردند، امروز مسوولان و دولتمردان به سراغ آنان بروند.

در مصوبات سفرهای استانی رییس‌جمهور به قم همه امکانات برای توسعه صنعتی این استان فراهم شد؛ برای تسریع در روند این توسعه، دولت نهم تسهیلاتی را برای واحدهای صنعتی بزرگ و کوچک استان منظور کرد و محدودیت‌هایی را که باعث اطاله زمان سرمایه‌گذاری می‌شد، کاهش داد. رییس‌جمهوری در سفر اول خود در دی ماه سال ۱۳۸۴، تسریع در توسعه و عمران قم را کلید زد و هیات دولت ۱۰۰ مصوبه و توافق نامه تصویب کرد که صددرصد آنها اجرایی شد.

علی متقیان، معاون عمرانی استاندار قم شمار مصوبات سفر دوم رییس‌جمهوری به قم را بیش از ۱۴۵ مصوبه عنوان کرد و گفت: حجم اعتبارات از طرف نهاد ریاست‌جمهوری ۲۴‌میلیارد ریال، استانی ۱۶۰‌میلیارد ریال و سایر ۴۵۰‌میلیارد ریال بود. وی سهم تسهیلات را نیز شش هزار و ۸۷۵‌میلیارد ریال بیان کرد.

متقیان در خصوص تفکیک بخشی مصوبات نیز گفت: ۱۹‌درصد مصوبات مربوط به عمران شهری و روستایی، هشت درصد کشاورزی، هشت درصد فرهنگ و هنر، هشت درصد گردشگری، هفت درصد رفاه، هفت درصد بهداشت، هفت درصد راه‌وترابری، هفت درصد بازرگانی، پنج درصد صنعت‌ومعدن و ۲۴‌درصد مصوبات سایر است.

استاندار قم نیز گفت: علاوه‌بر اجرایی شدن ۱۰۰‌درصد مصوبات سفر اول مصوبات سفر دوم رییس‌جمهوری به قم نیز همه اجرایی شده است. کارشناسان مهم‌ترین دستاوردهای سفر رییس‌جمهوری به قم را اجرای چندین طرح کلیدی در این استان می‌دانند که انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قم یکی از آنها است.

مرکزی

گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد، از مجموع ۱۴۸ طرح مصوب دور اول سفر دولت به استان مرکزی، هم‌اکنون ۸۲ مصوبه ۱۰۰‌درصد انجام شده، پیشرفت فیزیکی ۴۰ مصوبه بیش از ۵۰‌درصد و ۱۲ مصوبه نیز کمتر از ۴۰‌درصد است. دولت نهم ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۵ و سوم شهریور ۱۳۸۷ به استان مرکزی سفر کرد.

تصویب ۳۴۲ طرح در قالب ۲۳۵ مصوبه ره‌آورد دو دور سفر رییس‌جهموری و هیات دولت به استان مرکزی است. بر اساس این گزارش، ۱۴ مصوبه استانی دور اول سفر نیز به علت نواقص قانونی و مشکلات بین بخشی اجرایی نشده است که از جمله آن می‌توان به احداث خوابگاه ۵۰۰ نفری در سایت پردیس دانشکده علوم پزشکی، صدور مجوز راه‌اندازی دانشگاه داروسازی در خمین، تاسیس مرکز سوانح و سوختگی در اراک و ایجاد مرکز آموزشی علمی کاربردی پسته در شهرستان زرندیه اشاره کرد.

دستاورد سفر دوم هیات دولت به استان مرکزی، ۱۷۵ مصوبه بود. این مصوبات شامل ۱۹۲ طرح در امور زیربنایی نظیر آموزش ابتدایی و متوسطه، آموزش عالی، فرهنگ و رسانه جمعی و گردشگری، بهداشت و درمان، رفاه و تامین اجتماعی، تربیت بدنی،منابع آب، صنعت‌ومعدن، محیط زیست، حمل‌ونقل و انرژی، ارتباطات و فناوری و مسکن، عمران شهری و روستایی است.

تاکنون ۱۳ مصوبه بدون هیچ اقدام عملی باقی مانده و ۴۷ مصوبه در دست پیگیری است.

۶۰ طرح از مصوبات دور دوم سفر استانی در بخش‌های مختلف نیز در دست اقدام است و ۲۵ طرح نیز خاتمه یافته است.

تامین اعتبار ایجاد ادارات مالیاتی در چهار منطقه اراک، اختصاص مبلغ ۱۰ میلیارد ریال برای تعمیر و تجهیز بیمارستان‌های استان، اختصاص کمک برای ایجاد زیرساخت چهار مجتمع تعاونی کشاورزی و صنعتی در شهرستان‌های اراک، ساوه، کمیجان و خمین و تخصیص مبلغ پنج میلیارد ریال از جمله مصوباتی که تاکنون اجرایی نشده است.

یزد

سفرهای رییس‌جمهوری و هیات‌دولت به استان یزد نوید روزهای خوب و امید بخشی برای مردم این استان خواهد بود.

سفر اول محمود احمدی‌نژاد و اعضای هیات دولت به استان دارالعباده و دارالعلم ۲۴ اسفند ۱۳۸۵ و دور دوم سفر هم سی ام بهمن ۱۳۸۷ انجام شد. انتقال خط دوم آب، ساخت راه‌آهن شیراز به یزد و ساخت واحد فولاد در بافق از مهم‌ترین طرح‌های بزرگ و ملی در استان یزد است که در سفر رییس‌جمهور به تصویب رسید.

کارشناس پیگیری مصوبات سفر هیات دولت به استان یزد در این باره گفت: از ۲۱۳ مصوبه و توافق نامه سفر اول رییس‌جمهور و هیات دولت به این استان ۱۱۱ مصوبه به طور کامل اجرایی شده است. محمدعلی اعتباری از میزان کل اعتبارات این طرح‌ها اظهار بی اطلاعی کرد و افزود: از مجموع مصوبات این دور از سفر ۸۳ مورد در حال اجرا و ۱۷ مورد بقیه هم در دست پیگیری و دو مورد از مصوبات این دور از سفر نیز هنوز باقی مانده است.

وی این دو مورد را شامل اختصاص تسهیلات برای پایانه صادراتی و پرداخت تسهیلات برای احیای بافت‌های فرسوده مرکز استان ذکر کرد.

به گفته وی استان یزد در مقایسه با سایر مناطق کشور در اجرای طرح‌ها و مصوبات با توجه به پیگیری‌های مستمر استاندار، مدیران کل و دستگاه‌های شهرستانی از استان‌های فعال و موفق کشور در این بخش محسوب می‌شود.

وی مهم‌ترین مصوبات سفر هیات دولت به استان در دور اول را انتقال آب زاینده‌رود، طرح راه‌آهن شیراز به یزد و کارخانه فولاد بافق عنوان کرد. وی مجموع مصوبات دور اول سفر را شامل بیش از ۳۰۰ طرح عمرانی در ۱۰ شهرستان استان یزد اعلام کرد که ۴۶ اداره و نهاد پیگیر اجرای آن هستند. این مسوول گفت: در دور دوم سفر به این استان نیز ۲۳۱ مصوبه و ۲۲ توافق نامه برای استان یزد تصویب شده است.

وی با اشاره به اینکه حدود سه ماه از ابلاغ این طرح‌ها و مصوبه‌ها به دستگاه‌های ذی‌ربط استانی می‌گذرد، اظهار کرد: همه مقدمات و مطالعات لازم برای اجرا شدن این طرح‌ها صورت گرفته است. او گفت: براساس برنامه ابلاغی هیات دولت تمامی مقدمات مربوط به طرح‌های مصوب در این دور از سفر انجام شده است و برای اجرایی شدن آنها مشکلی وجود ندارد.