اثرگذاری مستقیم بر زندگی مردم جنوب

ایرنا - از رویکردهای سفرهای رییس‌جمهوری و دولت نهم به استان‌های جنوب کشور که طی دو دور انجام شد، می‌توان توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل طرح‌های اقتصادی با اثرگذاری مستقیم بر زندگی مردم را نام برد.

استان بوشهر

در نخستین سفر استانی رییس‌جمهوری و هیات دولت به بوشهر که بهمن ماه سال ۸۴ انجام شد مصوباتی در قالب ۱۱۲ بند و ۱۰ تبصره به تصویب رسید و تعداد ۷۱ توافق حاصل شد.

استاندار بوشهر کل مصوبات و توافقات این سفر را ۵/۵۶‌درصد احداثی، تکمیلی و تجهیز و مابقی را نیز در مرحله مطالعه و صدور انواع مجوزها دانست.

اختصاص حداقل مبلغ ۳۰۰‌میلیون‌دلار از محل حساب ذخیره ارزی برای اجرای طرح‌های اقتصادی تولیدی، مطالعه و احداث یک کارخانه پترولیوم کک، ایجاد و توسعه ۵۰ شهرک صنعتی، بررسی و اقدام به ایجاد ۴ بازارچه مرزی، مطالعه و امکان سنجی ایجاد یک منطقه ویژه اقتصادی در شمال استان بوشهر، ایجاد و راه‌اندازی و ارتقای سطح گمرک‌ها در سه شهرستان و اعطای مجوز صادرات به تمامی گمرک‌های این استان از مهم‌ترین مصوبات دور اول سفر هیات دولت به استان بوشهر است. براساس آخرین وضعیت تحقق مصوبات و توافقات دور اول سفر استانی رییس‌جمهوری و هیات دولت به استان بوشهر، ۹۹‌درصد این مصوبات تحقق یافته و میزان پیشرفت تحقق مصوبات ۹۰‌درصد و میزان تحقق توافقات نیز ۶۶‌درصد است.

استان بوشهر در روزهای دهم و یازدهم بهمن ماه سال ۸۶ بار دیگر میزبان رییس‌جمهوری و هیات دولت در دومین دور سفرهای استانی شد که رهاورد این سفر بیش از ۲۰۵ مصوبه برای سرعت بخشیدن به تحقق اهداف توسعه و رفع محدودیت‌ها و تنگناهای این استان است.

این مصوبات در قالب ۱۷۸ بند و تعداد ۲۷ توافق حاصل شد که ۹/۶۳‌درصد مصوبات اعتباری، ۴/۳درصد تسهیلاتی، ۴/۴‌درصد صدور مجوز و مابقی نیز سایر است.

استاندار بوشهر تکمیل زیرساخت‌های شهرک صنعتی دریایی بوشهر، اختصاص مبلغ ۸۰‌میلیارد‌ریال برای تکمیل زیرساخت شهرک‌های صنعتی، مطالعه و امکان سنجی اجرای پنج طرح صنعتی و معدنی بزرگ در استان بوشهر، مطالعه توجیهی احداث شهرک صنعتی تخصصی پایین دستی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در منطقه پارس شمالی، بررسی طرح امکان‌سنجی ایجاد مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی استان بوشهر، کمک، تکمیل و تجهیز نمایشگاه بین‌المللی این استان توسط بخش غیر دولتی و بررسی نحوه تسهیل امر صادرات شرکت‌های تعاونی مرزنشینان را از جمله موضوعات مصوبات اقتصادی و تولیدی در دور دوم سفرهای استانی رییس‌جمهوری و هیات دولت به استان بوشهر بیان کرد.

براساس آخرین وضعیت پیگیری مصوبات دور دوم سفر استانی برحسب تعداد ۶۶مصوبه انجام شده، ۷۶مصوبه در دست انجام، ۴۹ مصوبه در حال پیگیری و ۱۴ مصوبه نیز اقدام نشده است.

استان خوزستان

آنچه مدنظر و هدف نهایی رییس‌جمهوری از تصویب ۵۴۴ مصوبه در دو سفر برای استان خوزستان بود، رفع عقب‌افتادگی ناشی از هشت سال جنگ تحمیلی، شتاب بخشیدن به روند آبادانی و توسعه خوزستان، ایجاد فرصت‌های شغلی و نیز برطرف کردن موانع و مشکلات مسیر توسعه این استان است.

هیات دولت سال‌های ۸۵ و ۸۷ دو سفر به استان خوزستان انجام داد که حاصل این سفرها تصویب ۵۴۴ مصوبه شامل ۳۱۰۰ طرح بود.

برخی از مصوبات سفر اول اجرا شده و به بهره‌برداری رسیده و تعدادی دیگر نیز به علت مشکلاتی چون تامین نشدن اعتبار مصوب تاکنون اجرایی و تکمیل نشده است.

سفر اول هیات دولت به استان خوزستان در ۱۵ دی ماه سال ۸۵ انجام شد و حاصل آن تصویب ۲۵۳ مصوبه در بخش‌های مختلف بود، اما چون قبل از سفر هیات دولت به خوزستان، لایحه بودجه سال ۱۳۸۶ به مجلس ارائه شده بود تاثیر مصوبات در بودجه سال بعد (۱۳۸۶) کمتر دیده شد و عملا طرح‌های سفر اول به‌ویژه بخش اعتبارات ملی پشتوانه اعتباری پیدا نکرد. طرح‌های پیش‌بینی شده در سفر اول هیات دولت به خوزستان حدود یک‌هزار و ۷۰۰ طرح است که تاکنون بیش از ۷۰۰ طرح به بهره‌برداری رسید.

منابع اعتباری پیش‌بینی شده در سفر اول برای اجرای طرح‌های مصوب از محل منابع ملی، استانی، منابع داخلی و نیز تسهیلات و نهاد ریاست‌جمهوری بود که تاکنون در بخش استانی مصوبات بیش از ۹۵‌درصد محقق شده است.

در دومین سفر دولت به این استان و در جلسه دوم هیات دولت در استان خوزستان که ۷ آذرماه سال ۱۳۸۷در اهواز تشکیل شد تعداد ۲۹۱ مصوبه با یک‌هزار و ۴۰۰ طرح برای ادامه عمران و آبادانی استان خوزستان به تصویب رسید.

سفرهای هیات دولت به این استان این امیدواری را در مردم خوزستان ایجاد کرده است که با بهره‌برداری از سه‌هزار و ۱۰۰ طرح مصوب با ۳۰۰‌هزار‌میلیارد‌ریال سرمایه‌گذاری، شاهد رفع کمبودها و مشکلات و نیز عقب‌افتادگی این استان و همچنین ایجاد رونق، شکوفایی و توسعه این استان در بخش‌های مختلف باشند.

استان فارس

استان فارس در بیست و هفتمین و پنجاه و هشتمین سفر استانی هیات دولت، میزبان رییس‌جمهوری و هیات دولت بود که در این دو سفر در مجموع بیش از ۶۰۰ مصوبه در حوزه‌های مختلف از جمله راه و ترابری، علوم پزشکی، نیرو،‌ صنعت و آموزش عالی به تصویب هیات دولت رسید. در ادامه سفرهای استانی دولت نهم، ۲۷ فروردین سال ۱۳۸۶ استان فارس و شهر شیراز میزبان هیات دولت بود.

در سفر اول دولت به این استان ۲۷۱ مصوبه و ۲۸ توافق برای پیشرفت و آبادانی هرچه بیشتر استان فارس تصویب شد.

از جمله مهم‌ترین مصوبات این جلسه پیش‌بینی اعتبار لازم برای اتمام طرح راه آهن شیراز- اصفهان، انجام مطالعه و امکان سنجی احداث راه آهن شیراز- بوشهر- عسلویه، احداث تعداد ۱۰۰۰ واحد مسکونی برای محرومین استان، شروع طرح توسعه مجتمع پتروشیمی شیراز (مرودشت)، پیش‏بینی اعتبار موردنیاز اجرای سد‌هایقر (فیروزآباد)، احداث دو نیروگاه در شهرستان پاسارگاد (سعادت شهر) و جنوب استان هریک با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات، تجهیز مراکز درمانی در شهرهای استان از محل اعتبارات وزارت بهداشت، تجهیز تعداد ۲۴ پایگاه اورژانس در سطح استان به آمبولانس با امکانات لازم، پیش‌بینی اعتبار موردنیاز احداث زورخانه بزرگ شیراز بود.

‌بر اساس اعلام ستاد پیگیری مصوبات سفر هیات دولت به استان فارس در استانداری فارس،‌ پیشرفت فیزیکی کل مصوبات دور اول سفر هیات دولت به این استان بر مبنای فرمول‌هایی که نهاد ریاست‌جمهوری مشخص کرده و برای همه استان‌ها یکسان است، ۶/۷۷‌درصد بوده است.

اتمام راه آهن شیراز- اصفهان یکی از مهم‌ترین مصوبات دور اول سفر هیات دولت به استان فارس و از آرزوهای دیرینه مردم این استان بود.

این طرح یکی از طرح‌های بزرگ ملی است که علاوه بر اتصال جنوب کشور به مرکز ایران، موجب توسعه همه جانبه استان فارس می‌شود.

قطار شیراز- اصفهان، مشهد در خرداد ماه امسال با اعزام تعدادی از خانواده‌های شهدا به مشهد آغاز به کار کرد. در پنجاه و هشتمین سفر استانی هیات دولت، استان فارس روزهای ۹ و ۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۸ برای بار دوم میزبان رییس‌جمهوری و هیات دولت بود.

هیات دولت در نشست عصر روز پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت که حدود شش ساعت به طول انجامید، ۳۲۳ مصوبه و ۶۸ توافق برای تسریع در روند توسعه و آبادانی این استان تصویب کرد.

از جمله مصوبات سفر دوم هیات دولت به استان فارس، ‌ایجاد منطقه ویژه اقتصادی شیراز (شهر سلامت)، اختصاص اعتبار برای ایجاد زیرساخت‌ها در مناطق معدنی استان، ایجاد آزمایشگاه جامع صنایع غذایی، آشامیدنی، برق و الکترونیک استاندارد در شهرستان شیراز، اجرای آزادراه شیراز- اصفهان، مطالعه و احداث هشت تقاطع غیرهم‌سطح و ۲۰ زیرگذر در محورهای بزرگراهی و اصلی استان، صدور مجوز پروازهای مستقیم از کشورهای مسلمان به فرودگاه‌های استان با هماهنگی سازمان هواپیمایی و شرکت‌های هوایی و مطالعه و ایجاد راه آهن ارتباطی حوزه نفتی خوزستان به حوزه گازی استان فارس و عسلویه از مهم‌ترین مصوبات این سفر بود.

استان هرمزگان

کنکاشی درباره اجرای مصوبات دور اول و دوم سفر رییس‌جمهوری و هیات دولت به استان هرمزگان نشان می‌دهد که طعم شیرین خدمت در کام مردم این استان نشانده شده است.

معاون برنامه‌ریزی استانداری هرمزگان شمار مصوبات دو سفر دولت نهم به هرمزگان را ۳۳۱ مصوبه اعلام کرد که ۱۰۱ مصوبه مربوط به سفر اول (دی ماه سال ۱۳۸۴) و ۲۲۱ مصوبه مربوط به سفر دوم (اوایل اسفندماه سال ۱۳۸۶) است.

معاون برنامه‌ریزی استاندار هرمزگان گفت: سفر اول رییس‌جمهوری و هیات دولت به این استان که دی ماه سال ۱۳۸۴ انجام شد، در مجموع ۱۰۱ مصوبه به همراه داشت که ۶۱ مصوبه آن ماهیت طرح، ۳۳ مصوبه ماهیت مجوز و هفت مصوبه نیز شامل اصلاح قوانین و ضوابط بود.

محمد نصوری اظهار کرد: مصوباتی که ماهیت طرح‌ داشتند در مجموع تعداد ۲۸۷ طرح (تملک دارایی سرمایه‌ای) با اعتباری حدود یک‌هزار و ۳۰۹‌میلیارد‌ریال تعریف شد که بیشترین تعداد آنها با ۹۵ طرح مربوط به مسکن، عمران شهری، روستایی و عشایری است.

وی تاکید کرد: ۲۳۸ طرح آن تا پایان سال ۸۶ پایان یافت و ۴۹ طرح باقی مانده دیگر نیز طی سال گذشته به بهره‌برداری رسید.

معاون استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: کمتر از سه سال تمامی ۲۸۷ طرح سرمایه‌ای برگرفته از ۶۱مصوبه به بهره‌برداری رسیدند.

از جمله مهم‌ترین دستاوردهای سفر اول رییس‌جمهوری به هرمزگان، می‌توان احداث ده‌ها کیلومتر راه روستایی، طرح‌هادی روستایی، احداث اماکن ورزشی از جمله تکمیل ورزشگاه ۲۰‌هزار نفری بندرعباس، سد خاکی، کمک به تکمیل و تجهیز مراکز دانشگاهی از جمله دو دانشکده از دانشگاه هرمزگان و چند واحد دانشگاهی پیام نور در شهرستان‌های این استان و همچنین فعال کردن بخش جراحی قلب استان در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس را نام برد. نصوری گفت: از مجموع ۱۰۱ مصوبه دور اول سفر رییس‌جمهوری ۹۷‌درصد مصوبات اجرا شده و بقیه در دست اجرا است. وی به علت تاخیر در اجرای سه‌درصد مصوبات باقیمانده اشاره‌ای نکرد.

در سفر دوم دولت نهم به هرمزگان در مجموع ۲۲۱ موضوع از تصویب هیات وزیران گذشت که شامل ۱۵۸ مصوبه با ماهیت طرح‌ (تملک دارایی سرمایه ای)، ۵۵مصوبه با ماهیت مجوز و هشت مصوبه با ماهیت اصلاح ضوابط و قوانین بود. توجه خاص به بهبود وضعیت اقتصادی مردم از طریق اعمال معافیت‌های ویژه مرزنشینان، بخشودگی جریمه دیرکرد و کارمزد تسهیلات پرداختی بانک‌ها به بخش کشاورزی و زیرمجموعه‌های آن، بهبود وضعیت سرمایه‌گذاران و شاغلان بخش صنعت و کشاورزی، سرعت بخشیدن به طرح‌های نیمه تمام کلیدی و مهم استان، توجه خاص به زیرساخت‌های بخش بهداشت و سلامت و آموزش عالی از دیگر رویکردهای مصوبات دور دوم سفر دکتر محمود احمدی‌نژاد و اعضای دولت او به این استان ساحلی است.

معاون استاندار هرمزگان از جمله مهم‌ترین طرح‌هایی که در سفر دوم استانی هیات دولت به هرمزگان تعریف شد را احداث بیمارستان، اجرا و آب‌گیری بیش از ۴۰ سازه آبخیزداری، بازسازی خط انتقال آب به شهرهای حاشیه خلیج‌فارس، مطالعه احداث بیش از ۱۰ سد بزرگ، احداث سالن شش‌هزار نفری و ۲۶ سالن ورزشی، احداث ۲۰ جایگاه عرضه سوخت، خط انتقال گاز به منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌فارس و برق رسانِی به تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار هرمزگان بیان کرد. نصوری با تشریح خلاصه وضعیت پیشرفت مصوبات سفر دوم گفت: از ۲۲۱ مصوبه سفر استانی دوم رییس‌جمهوری و اعضای هیات دولت نهم به هرمزگان، ۷۰ مصوبه به طور کامل اجرا شده و ۱۵۱ طرح نیز با پیشرفت بیش از ۳۵‌درصد در دست اجرا است.

بر اساس آخرین گزارش منابع آماری هرمزگان تا پایان سال گذشته میانگین پیشرفت کل ۲۲۱ مصوبه سفر دوم حدود ۴۰‌درصد و پیشرفت‌ریالی آنها نیز حدود ۴۳‌درصد بوده است.

همچنین اجرای تعداد ۴۶ مصوبه به پایان رسیده و ۱۵۴ مصوبه در دست اجراست و ۲۱مصوبه به مرحله اجرا نرسیده‌اند.