بیرجند - محمد قربانی: معاون پیشگیری، برنامه‌ریزی و امور استان‌های ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور گفت: راه‌اندازی سامانه درخواست سوخت در دست اقدام است.

محمد حسن نعمت‌اللهی در نشست کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان خراسان جنوبی در بیرجند افزود: این سامانه به متقاضیان، دستگاه‌های دولتی بررسی‌کننده و شرکت نفت این امکان را می‌دهد که به صورت مکانیزه، درخواست، بررسی و تاییدیه بدهند.

وی در ادامه با بیان اینکه با اجرای این طرح مدیریت و نظارت بر سهمیه‌های سوخت افزایش می‌یابد، گفت: راه‌اندازی این سامانه می‌تواند کمکی باشد برای اینکه در مدت مناسبی از خروج فرآورده‌های نفتی یارانه‌‌ای از کشور جلوگیری شود و این یارانه به مصرف‌کنندگان واقعی؛ یعنی مردم برسد.

وی افزود: مهم‌ترین کالایی که به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود فرآورده‌های نفتی یارانه‌‌ای است و این ستاد از سال ۱۳۸۵ اقدامات گسترده‌‌ای را برای مبارزه با قاچاق این فرآورده‌ها انجام داده است.

وی محدود و شفاف کردن سهمیه‌ها در دستگاه‌های مختلف اعم از تولیدی، کشاورزی، مصرف‌کنندگان عمده و خرده و کنترل حمل‌و‌نقل سوخت را از جمله اقدامات انجام شده برای جلوگیری از خروج سوخت یارانه‌‌ای از کشور عنوان کرد.

او گفت: با این وجود هنوز خروج سوخت یارانه‌‌ای را در استان‌های مختلف کشور به ویژه استان سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی و کردستان به وفور داریم.

وی افزود: امسال با راه‌اندازی سامانه درخواست سوخت در تلاش هستیم با استفاده از سیستم‌های مکانیزه به محدود شدن قاچاق فرآورده‌های نفتی یارانه‌‌ای کمک کنیم.

وی توجه بیشتر به دانه درشت‌ها و باندهایی را که به صورت سازمان یافته در قاچاق کالا‌های مختلف فعالیت دارند، از برنامه‌های امسال این ستاد دانست و گفت: در این ارتباط مشروبات الکلی از کالاهایی است که به صورت سازمان یافته در خارج از کشور وجود دارد و به داخل انتقال می‌یابد از این رو مبارزه با این کالای قاچاق در اولویت اول ستاد است.

نعمت‌اللهی با بیان اینکه مبارزه با قاچاق سوخت یارانه‌‌ای و سایر کالا نیز در دستور کار این ستاد قرار دارد، افزود: با همکاری دستگاه‌های اطلاعاتی، امنیتی و نظامی تلاش کردیم امسال برخوردهای جدی تر با موارد علنی و آشکار قاچاق اعم از دپو و عرضه انجام شود.

وی توجه به قاچاق قبل از مبادی مرزی و توجه به محصول محوری و مبارزه با قاچاق را از برنامه‌های در دستور کار امسال این ستاد ذکر کرد.

وی در ادامه گفت: طی سه سال گذشته در سه فرآورده بنزین، نفت سفید و نفت گاز، با قیمت‌های متوسط جهانی در آن سال‌ها بیش از ۱۳‌میلیارد دلار صرفه‌جویی مواد سوختی داشته‌ایم. وی بخشی از این صرفه‌جویی‌ها را به خاطر اقدامات انجام شده در کمیسیون‌های استانی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دستگاه‌های دست‌اندرکار در این زمینه دانست.

استاندار خراسان جنوبی نیز در این نشست بر مبارزه جدی با پدیده شوم قاچاق سوخت و کالا در استان تاکید کرد.

سیدصولت مرتضوی افزود: اگر در این استان بتوانیم سالانه ۲۰۰‌میلیارد‌تومان کارهای عمرانی انجام دهیم طی چهار تا پنج سال تمام زیرساخت‌ها اعم از آب، برق، صنعت و اشتغال به حد مطلوبی می‌رسد.

وی گفت: این درحالی است که با جلوگیری از قاچاق سوخت و صرفه‌جویی در مصرف فرآورده‌های نفتی یارانه‌‌ای می‌توانیم رقمی بیشتر از میزان مزبور را بدست آوریم و صرف عمران و آبادانی استان کنیم.

وی با بیان اینکه پدیده قاچاق سوخت در این استان یکی از آسیب‌های جدی بر پیکره نظام بود افزود: طی دولت نهم با هماهنگی‌های مناسب با دستگاه‌های انتظامی و شورای تامین استان با این پدیده مبارزه جدی صورت گرفت؛ به‌طوری که کاهش آن نه تنها در استان، بلکه در استان‌های همجوار نیز آشکار شد. وی گفت: علاوه بر مدیریت درخواست سوخت و توزیع آن باید به توزیع انرژی شبکه‌‌ای از جمله گاز و جایگاه‌های CNG توجه جدی شود.

مرتضوی افزود: ۵۰‌درصد این استان گاز رسانی شده، اما هزینه‌های آن به ۸۰‌میلیارد‌تومان نرسیده و اگر برای گاز رسانی به مابقی استان ۱۰۰‌میلیارد‌تومان دیگر هم مورد نیاز باشد؛ در این صورت به میزان سوخت قاچاق شده از این استان می‌رسیم.

وی بر تلاش برای هدفمند کردن یارانه‌ها تاکید کرد و گفت: اگر مواد سوختی به قیمت مناسب عرضه شود در نتیجه فساد اداری در جامعه از بین می‌رود.

وی اظهار امیدواری کرد با تعامل خوبی که در کمیسیون‌های ویژه مجلس و دولت وجود دارد هر چه سریع‌تر ساماندهی یارانه‌ها که بخش اعظم آن مربوط به سوخت است، تصویب شود تا مشکلات مردم تا حدی کاهش یابد.