تا ۳ سال دیگر با اتمام طرحهای در دست اجرا
ورود فاضلاب به رودخانه کارون قطع میشود
همزمان با هفته دولت ۷ طرح توسط آبفای اهواز در این شهر به بهرهبرداری رسید اهواز - کیوانه گرجی: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز از قطع ورود تمام فاضلاب شهر اهواز به رودخانه کارون تا پایان سال ۱۳۹۰ خبر داد.
مرادی، در مراسم افتتاح ایستگاه جمعآوری فاضلاب غرب اهواز (پی.اس.آ۲) که با حضور استاندار و جمعی از مسوولان استانی برگزار شد با اعلام این مطلب طرح افتتاح شده را یکی از مهمترین طرحهای افتتاح شده خوزستان در هفته دولت برشمرد و افزود: با بهرهبرداری از این طرح، از ورود بیش از ۷۰درصد فاضلاب غرب اهواز که پیشتر وارد رودخانه کارون میشد جلوگیری شده و توسط کلکتوری که در این ایستگاه پمپاژ ساخته شده است، از طریق یک خط انتقال به تصفیه خانه چنیبه وارد میشود.
وی ادامه داد: به این ترتیب فاضلاب ۷۲ هزار اشتراک از ۹۳هزار اشتراک موجود در غرب اهواز پس از طی مراحل تصفیه فیزیکی و نیز تزریق مواد شیمیایی به رودخانه کارون وارد میشود.
وی همچنین از جمعآوری تمام فاضلاب غرب اهواز تا تیرماه سال ۸۹ خبر داد و اظهار امیدواری کرد: با بهرهبرداری از تصفیه خانه شرق اهواز، تا پایان سال ۱۳۹۰، از ورود تمام فاضلاب شهر اهواز به رودخانه کارون جلوگیری شود.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب اهواز در ادامه با بیان این که تنها فاضلاب بخش کوچکی از غرب اهواز شامل منطقه کیانآباد و کیانپارس به رودخانه کارون میریزد، گفت: هماکنون زیرساختهای اصلی برای جمعآوری تمام فاضلاب غرب اهواز فراهم است، همچنین ظرفیتسازی در این تصفیهخانه انجام شده و خطوط اصلی مورد نیاز نیز تامین شده است، بنابراین ایستگاه جمعآوریکننده فاضلابی که ساخته شده، جوابگوی کل نیازهای غرب اهواز خواهد بود.
مرادی افزود: آنچه که باقی مانده مربوط به یک خط جمعآوریکننده است که باید از کیانپارس تا نبش دانشگاه کار شود و به این ترتیب مابقی فاضلاب غرب اهواز هم به کلکتور موجود وصل شده و از طریق تاسیسات ایجاد شده وارد تصفیه خانه و سپس کارون شود.
این مقام مسوول همچنین با بیان این که بحث جلوگیری از ورود فاضلاب به کارون در مقطع اهواز، در دولت نهم صورت گرفت، گفت: عملیات اجرایی برای جمعآوری ۲۵درصد فاضلاب باقیمانده از امسال آغاز میشود و تا تیرماه سال آینده دیگر هیچ فاضلابی به رودخانه کارون ریخته نمیشود.
وی در ادامه گفت: تفاوتی که شرق اهواز با غرب آن دارد این است که در غرب اهواز، از قبل یک تصفیه خانه وجود داشت که ظرفیتش را افزایش دادیم. سپس خطوط موجود را تقویت کردیم و در نهایت ایستگاه پمپاژ ساختیم. اما در شرق اهواز برخلاف غرب، خطوط جمعآوری و کلکتورها از ابتدا احداث و سپس انشعابات واگذار شدند، بنابراین نقطه انتهایی کار، احداث یک تصفیه خانه است که با توجه به شروع عملیات اجرایی آن از ۵ ماه گذشته، پیشبینی میکنیم که تصفیه خانه شرق اهواز تا ۱۶ ماه آینده به بهرهبرداری برسد.
مرادی همچنین در خصوص اقدامات مقطعی برای جمعآوری فاضلاب شرق اهواز در فاصله زمانی تا بهرهبرداری از تصفیه خانه شرق، اظهار کرد: در فاصله زمانی موجود تا احداث تصفیه خانه در شرق اهواز، میتوان از طریق خطوط جمعآوری موجود، فاضلاب را بدون تصفیه به سمت نهر مالح هدایت کرد که البته این کار اساسی و قابلقبول نیست.
مدیرعامل شرکت آبفای اهواز در خصوص میزان آلودگی رودخانه کارون به فاضلاب شهری در مقطع اهواز نیز گفت: فاضلابهایی که به کارون ریخته میشود تنها یک درصد آلودگی این رودخانه را شامل میشود، ضمن این که اگر تمام فاضلابهایی را که وارد رودخانههای کشور میشود جمعآوری کنیم، تنها میتوانیم از ۵درصد آلودگیها جلوگیری کنیم و ۹۵درصد مابقی مربوط به مصارف کشاورزی و سهم شرب و صنعت تنها ۵ یا ۶درصد است.
مرادی افزود: رودخانه کارون در صورتی نجات پیدا میکند که تمام پسابهای کشاورزی، صنعتی، بیمارستانی و خارج از شهر جمعآوری شود.
وی همچنین با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب اهواز در میان تمام کلانشهرها، بالاترین نرخ برخورداری از شبکههای فاضلاب به میزان ۸۹ تا ۹۰درصد را دارا است، افزود: اگر تمام اشتراکات آب موجود در اهواز را با اشتراکات فاضلاب مقایسه کنیم، میبینیم که ۹۰درصد مردم دارای شبکه هستند.
در ادامه این مراسم، استاندار خوزستان نیز ضمن تقدیر از عملکرد شرکت آبفای اهواز گفت: طی سه سال گذشته اقدامات بزرگی توسط شرکت آب و فاضلاب در شهر انجام شده که در این راستا میتوان به شتاب بخشیدن به روند جذب اعتبارات بانک جهانی، بهبود فشار آب در نقاط مرکزی و حاشیه شهر اهواز، اصلاح شبکه و نیز جمعآوری فاضلاب با همت و تلاش مجموعه مدیران این شرکت، اشاره کرد.
حجازی افزود: توجه به مناطق حاشیه، یکی دیگر از نکات مثبت کارنامه شرکت آبفای اهواز طی سه سال اخیر بوده است. تنها مانع موجود برای رفع مشکلات آب و فاضلاب مناطق حاشیه اهواز، کمبود اعتبار بوده که امیدواریم با تزریق منابع بیشتر، مجموعه توانمند این شرکت در این زمینه موفق عمل کنند.
بر اساس این گزارش، همزمان با هفته دولت ۷ طرح توسط شرکت آبفای اهواز به بهرهبرداری رسید.
این طرحها شامل ایستگاه جمعآوری فاضلاب، عملیات آبرسانی، اصلاح شبکه توزیع آب و نیز اجرای خطوط اصلی و فرعی دفع فاضلاب در نقاط مختلف شهر اهواز هستند.
همچنین به منظور رفاه حال مردم، افزایش سطح خدماترسانی و نیز نظارت بیشتر بر کار، شرکت آبفای اهواز متناسب با مناطق ۸گانه شهرداری ساختمانهای اداره آب و فاضلاب مناطق ۳، ۶ و ۸ شهری همزمان با هفته دولت به بهرهبرداری رسیده است.
مجموع اعتبارات این طرحها ۱۲۱میلیارد ریال عنوان شده که این اعتبارات از دو محل دولت و بانک جهانی تامین شده است.
ارسال نظر